Wi-Fi-yhteyden ja chat-ominaisuuksien käyttöönotto

Kun Messagesin chat-ominaisuudet ovat käytössä, voit

• lähettää viestejä Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta (teksti- ja multimediaviestien sijaan)
  • lisätä ihmisiä ryhmäkeskusteluihin
  • nähdä, kun muut kirjoittavat
  • antaa muiden nähdä, että olet lukenut heidän viestinsä
  • jakaa korkealaatuisia kuvia.

Messages-keskustelussa voi käyttää chat-ominaisuuksia, jos kaikilla keskustelun osallistujilla on ne käytössä. Chat-ominaisuudet ovat käytettävissä vain tietyillä puhelimilla ja palveluntarjoajilla, mukaan lukien Googlen Jibe Mobilea käyttävät operaattorit. Lisätietoja saat palveluntarjoajaltasi. Lue lisää chat-ominaisuuksista.

Chat-ominaisuuksien käyttöönotto

Kun chat-ominaisuudet ovat päällä, voit automaattisesti lähettää viestejä Wi-Fi-yhteyden kautta ja käyttää muita ominaisuuksia. Jos operaattorisi ja laitteesi eivät automaattisesti ota chat-ominaisuuksia käyttöön, saatat saada Messagesin monipuolisesta käytöstä kertovan ilmoituksen. Jos näet tämän ilmoituksen, toimi seuraavasti:

1. Avaa Messages Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Käytä Messagesia monipuolisesti ‑ilmoituksesta Aloitaja sitten Seuraava.
  3. Sinua pyydetään sallimaan Messagesin verkkoyhteys taustalla. Napauta Kyllä.

Huom. Saatat saada ajoittain tekstiviestejä puhelinnumerosi vahvistamiseksi. Jos sinulla on ongelmia chat-ominaisuuksien käyttöönotossa, tutustu vianmääritykseen

Chat-ominaisuuksien poistaminen käytöstä:

1. Avaa Messages Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Ota chat-ominaisuudet käyttöön tai poista valinta.

Lue lisää chat-ominaisuuksista.

Tietoja chat-tilasta

Varmista, että chat-ominaisuudet ovat käytössä, jotta voit löytää tilasi. Mahdollisia tiloja ovat seuraavat:

Tiettyjen chat-ominaisuuksien käyttöönotto tai poistaminen käytöstä

Kun haluat muiden tietävän, että olet lukenut heidän viestinsä

Lukukuittausten käyttöönotto:

1. Avaa Messages Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä lukukuittaukset.

Jos haluat tietää, milloin muut ovat lukeneet viestisi, heidän on otettava lukukuittaukset käyttöön asetuksista.

Kun haluat muiden näkevän, kun kirjoitat tekstiä

Kirjoitustilan osoittimien käyttöönotto:

1. Avaa Messages Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Näytä kirjoitustilan osoittimet.
Jos viestin lähettäminen ei onnistu, valitse sen uudelleenlähetyksen tapa

Kun yrität lähettää viestiä Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta mutta lähetys epäonnistuu, puhelimesi voi yrittää lähettää viestin uudestaan. Voit valita, miten viesti lähetetään uudelleen:

1. Avaa Messages Messages-logo (pyöreä).
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Chat-ominaisuudet.
  4. Valitse Lähetä viestit uudelleen, jos toimitus ei onnistu.
  5. Valitse, miten viesti lähetetään uudelleen.

Huom. Jos valitset vaihtoehdon "linkki tekstiviestinä", lähettämääsi sisältöä voidaan käyttää julkisen linkin kautta. Google ei valvo linkin käyttöä.

Lähettämistavan tarkistaminen (mobiiliyhteys, tekstiviesti tai MMS-viesti)

Kirjoituspalkin lähetyskuvakkeesta näet, miten kukin viesti lähetetään.

• Lähettäminen Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta: Lähetä
  • Lähettäminen tekstiviestinä: Lähettäminen tekstiviestinä
  • Lähettäminen MMS-viestinä: Lähettäminen MMS-viestinä

Lue lisää chat-ominaisuuksista

Miten chat-ominaisuudet toimivat?

• Kun otat chat-ominaisuudet käyttöön: Messages tarkistaa, voivatko yhteystiedoissasi olevat henkilöt käyttää chat-ominaisuuksia. Tarkistus tehdään uudelleen, kun lähetät viestin jollekulle. Tarkistusten suorittamiseen ja chat-viestien lähettämiseen saatetaan käyttää muita palveluntarjoajia, jotta henkilöt tavoitetaan. Chat-ominaisuuksia sisältävissä lähetetyissä viesteissä käytetään Rich Communications Services (RCS) ‑protokollaa, johon kuuluu viestien lähettäminen internetin kautta tekstiviestimuodon sijaan. Jos chat-ominaisuuksien tarjoaja on Googlen Jibe Mobile ja lähetät chat-ominaisuuksia sisältävän viestin, se kulkee Jibe Mobilen palvelimien kautta edelleen toimitettavaksi. Teksti- ja MMS-viestit lähetetään aina operaattorisi kautta, eikä niiden lähetystapa muutu.
  • Kun lähetät tiedoston (esim. kuvan) chat-ominaisuuksien avulla: Operaattorisi tai palveluntarjoajasi jakaa tiedoston satunnaistetun URL-osoitteen kautta. Tiedoston hostaajana on joko operaattorisi tai Googlen Jibe Mobile. Linkki ei näy sinulle eikä viestin vastaanottajalle.
  • Jos poistat chat-ominaisuudet käytöstä: Tietyt ominaisuudet, kuten kirjoitustilan osoittimet ja lukukuittaukset, poistetaan käytöstä heti. Jos käytät Googlen Jibe Mobilea, tietojasi (kuten puhelinnumeroa ja laitteen tietoja) voidaan säilyttää korkeintaan 30 päivää.

Miksi tietyt chat-ominaisuudet eivät ole käytettävissä?

Laitteessa ei ehkä ole joitakin chat-ominaisuuksia seuraavista syistä:
  • Yhteensopivaa SIM-korttia ei löydy: Messages ei tunnista chat-ominaisuuksille soveltuvaa SIM-korttia. Varmista, että kelvollinen SIM-kortti on paikallaan ja asetettu puheluiden oletus-SIM-kortiksi.
  • Laite ei tue chat-ominaisuuksia: Varmista, että Messages on tekstiviestien oletussovellus. Osa laitteista ei ehkä sovellu chat-ominaisuuksille.