Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Sms:a med Google Messages i stället för iMessage

Om du vill få sms till din nya Android-telefon byter du från Apples iMessage till Androids Messages.

Läs mer om hur du får meddelanden på Pixel-telefonen steg för steg i vår guide.

Innan du tar ut SIM-kortet från iPhone

Inaktivera iMessage innan du tar ut SIM-kortet från iPhone. Om du inte gör det kanske sms och mms fortsätter att skickas till din gamla iPhone i stället för till den nya telefonen.

Inaktivera iMessage

1. Välj Inställningar på iPhone.
  2. Tryck på Meddelanden.
  3. Sätt reglaget för iMessage på Av.

Starta om gruppchattar

Om du är med i en gruppchatt med vänner som använder iPhone startar du en ny gruppchatt så att du får alla meddelanden. Dina vänner kan också starta en ny gruppchatt.

Om du redan har tagit ut SIM-kortet från iPhone

Om du inte har kvar din iPhone eller redan har tagit ut SIM-kortet begär du att Apple avregistrerar iMessage för telefonnumret.