Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Aan de slag met Google Berichten

Met Google Berichten kun je tekstberichten, foto's, spraakberichten en video's sturen en krijgen. Als je Google Berichten nog niet hebt geïnstalleerd, kun je de app downloaden via Google Play.

Google Berichten instellen als je standaard berichten-app

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Belangrijk: Je berichten worden opgeslagen in de sms-database op je apparaat, en andere apps hebben mogelijk toegang tot je berichten. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je app-rechten beheert.

Als je apparaat meer dan één berichten-app heeft, kun je Google Berichten instellen als standaard berichten-app. Je kunt dan je tekstberichtgeschiedenis checken in Google Berichten en alleen nieuwe tekstberichten sturen en krijgen in Google Berichten.

Selecteer een optie om Google Berichten in te stellen als je standaard berichten-app:

1. Open Google Berichten . Meer informatie over waar je je apps kunt vinden
  2. Als je wordt gevraagd je standaard berichten-app te wijzigen, volg je de instructies op het scherm.

Of:

1. Open Instellingen Instellingen-app.
  2. Tik op Apps.
  3. Klik in de lijst met apps op Google Berichten En dan Sms En dan Google Berichten .

Als je niet meer wilt dat Google Berichten je standaard berichten-app is, kun je de Google Berichten-app verwijderen of de standaard berichten-app wijzigen via de instellingen van je apparaat.

Een gesprek beginnen met een van je contacten

Als een contact al in je telefoon staat, wordt dit getoond als contact in Google Berichten. Je kunt ook nieuwe contacten toevoegen vanuit de app.

1. Open Google Berichten .
  2. Tik op Chat starten.
  3. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres in van de persoon naar wie je een bericht stuurt.
  4. Typ je bericht en tik op .

Een nieuw nummer in je gesprekslijst als contact toevoegen

1. Open Google Berichten .
  2. Selecteer een bestaand gesprek met iemand die niet in je contacten staat.
  3. Tik op Meer Meer en dan Contact toevoegen.

Een nieuw contact toevoegen vanuit een groepsgesprek

1. Open Google Berichten .
  2. Selecteer een groepsgesprek met het nummer dat je als contact wilt toevoegen.
  3. Tik op Meer Meer en dan Details.
  4. Tik op het nummer dat je wilt toevoegen en dan Contact toevoegen.

De meldingsinstellingen voor specifieke mensen wijzigen

1. Open Google Berichten .
  2. Open een gesprek met de persoon voor wie je de meldingsinstellingen wilt wijzigen.
  3. Tik op Meer Meer en dan Details en dan Meldingen.

Je kunt alle meldingen voor deze persoon aan- of uitzetten of geavanceerde instellingen bewerken voor de weergave van meldingen op je apparaat.

Een contact blokkeren

Als je iemand blokkeert, kan deze persoon je niet meer bellen en geen berichten meer sturen.

1. Open Google Berichten .
  2. Open een gesprek met de persoon die je wilt blokkeren.
  3. Tik op Meer Meer en dan Details en dan Blokkeren en spam melden.
  4. Optioneel: Je kunt het selectievakje Nummer als spam melden aanvinken.

Vind meer informatie over hoe je berichten blokkeert in Google Berichten.