Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Skapa meddelandeutkast med Smarta textförslag

Smarta textförslag är en experimentell funktion i Google Messages. Med Googles generativa AI-teknik skapar Smarta textförslag svarsförslag utifrån kontexten för meddelandena.

Använd Smarta textförslag för att få förslag på hur du kan inleda eller svara på en konversation eller skriva om ett meddelandeutkast på olika sätt.

Betaversionen av Smarta textförslag har just nu begränsad tillgänglighet. Läs mer om kvalificering.

Magic Compose in Messages

Aktivera Smarta textförslag

1. Öppna Google Messages på en Android-telefon.
  2. Öppna eller starta en konversation.
  3. Tryck på Meddelandeförslag .
    • Välj Smarta textförslag genom att trycka på Prova.
    • Aktivera inte Smarta textförslag genom att trycka på Nej tack.

Få meddelandeförslag

När du skriver ett meddelande ger Smarta textförslag förslag genom generativ AI och konversationens sammanhang.

1. Öppna Google Messages på en Android-telefon.
  2. Öppna eller starta en konversation.
    • Tips! Kontrollera att meddelandet har ”meddelande” på skrivraden.
  3. Tryck på Meddelandeförslag .
  4. Tryck på förslaget som du vill använda.
    • Valfritt: Redigera meddelandet.
  5. Tryck på Skicka Skicka när du är klar att skicka.

Få förslag att skriva om meddelanden

Obs!

• Prioriterad åtkomst till programmet för betatestning av Google Messages ges till Google One Premium-medlemmar när fler platser blir tillgängliga.
  • Funktionen är för närvarande
    • endast för användare som är 18 år eller äldre
    • endast tillgänglig på engelska, spanska, franska, tyska, italienska och koreanska på Android-telefoner
    • inte tillgänglig i alla länder
    • inte tillgänglig på Android Go-telefoner.
  • Om du vill få åtkomst till den här funktionen i Google Messages måste du
    • logga in på Google-kontot i Google Messages.

Smarta textförslag kan skriva om utkastet med förslag baserade på stilen du väljer.

1. Öppna Google Messages på en Android-telefon.
  2. Använd meddelandeförslag eller skriv ett meddelande.
  3. Tryck på Omskrivningsförslag för att visa stilalternativ.
  4. Tryck på en stil för att visa omskrivningsförslag.
  5. Välj förslaget som du vill använda.
    • Valfritt: Redigera meddelandet
  6. Tryck på Skicka Skicka.

Tips!

• Svep åt vänster om du vill visa fler stilalternativ.
  • När du använder Smarta textförslag kan du välja mellan sju stilar: Omblandat, Entusiastisk, Lugn, Shakespeare, Lyrisk, Formell och Kort.

Så används din data

Viktigt! Dataavgifter kan tillkomma när du använder Smarta textförslag. Kontakta den aktuella operatören för information.

Google lagrar inte meddelanden och använder dem inte till att lära maskininlärningsmodeller. Om du använder Smarta textförslag i öppen betaversion:

• Upp till 20 tidigare meddelanden, inklusive emojis, reaktioner och webbadresser, skickas till Googles servrar och används för att ge förslag relevanta för konversationen.
  • Meddelanden med bilagor, röstmeddelanden och bilder skickas inte till Googles servrar, men det kan hända att bildtexter och rösttranskriptioner skickas.

Konversationsintegritet

Om du använder Pixel 8 Pro eller Samsung S24 drivs funktionen Smarta textförslag av en modell på enheten som heter Gemini Nano:

• Datan bearbetas på telefonen utan att lämna den och inga meddelanden skickas till Google.
  • Modellen skapar ett meddelandeförslag med hjälp av de 20 tidigare meddelandena för att få sammanhang.
  • Modellen använder ett meddelandeutkast för att få omskrivningsförslag i olika format.

För alla andra enheter skickar Smarta textförslag ett meddelandeutkast till Googles servrar för att generera omskrivningsförslag baserat på den stil du väljer. Därefter ignorerar Google meddelandet från servrarna. När du inte använder Smarta textförslag skickas inga meddelanden till Google.