Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Berichten opstellen met Magisch opstellen

Magisch opstellen is een experimentele functie in Google Berichten. Dankzij de generatieve AI-technologie van Google stelt Magisch opstellen antwoorden in de gewenste stijl voor op basis van de context van je berichten.

Gebruik Magisch opstellen om suggesties te krijgen om een gesprek te starten of erop te reageren of om een conceptbericht te herschrijven in verschillende stijlen.

De bètaversie van Magisch opstellen is op dit moment beperkt beschikbaar. Meer informatie over de vereisten

Magic Compose in Messages

Magisch opstellen aanzetten

1. Open Google Berichten op je Android-telefoon.
  2. Open of start een gesprek.
  3. Tik op Berichtsuggesties .
    • Tik op Proberen om je aan te melden voor Magisch opstellen.
    • Tik op Nee, bedankt om Magisch opstellen uit te laten staan.

Berichtsuggesties krijgen

Als je een bericht opstelt, kan Magisch opstellen suggesties geven via generatieve AI en de context van het gesprek.

1. Open Google Berichten op je Android-telefoon.
  2. Open of start een gesprek.
    • Tip: Zorg dat er 'bericht' staat in de opstelregel van het bericht.
  3. Tik op Berichtsuggesties .
  4. Tik op de suggestie die je wilt gebruiken.
    • Optioneel: Bewerk het bericht.
  5. Als je klaar bent om het bericht te sturen, tik je op Sturen Sturen.

Suggesties krijgen om berichten te herschrijven

Belangrijk:

• Google One Premium-leden krijgen voorrang als er meer plekken beschikbaar komen in het bètaprogramma voor Google Berichten.
  • Deze functie is op dit moment:
    • beperkt tot gebruikers van 18 jaar en ouder,
    • alleen beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Koreaans en Spaans op Android-telefoons,
    • niet in alle landen beschikbaar,
    • niet beschikbaar op Android Go-telefoons.
  • Je moet het volgende doen om toegang te hebben tot deze functie in Google Berichten:
    • Log in op je Google-account in Google Berichten.

Magisch opstellen kan een concept herschrijven met suggesties op basis van de stijl die je kiest.

1. Open Google Berichten op je Android-telefoon.
  2. Gebruik een berichtsuggestie of schrijf zelf een bericht.
  3. Tik op Herschrijfsuggesties om stijlopties te tonen.
  4. Tik op een stijl om herschrijfsuggesties te tonen.
  5. Selecteer de suggestie die je wilt gebruiken.
    • Optioneel: Bewerk het bericht.
  6. Tik op Sturen Sturen.

Tips:

• Swipe naar links voor meer stijlopties.
  • Als je Magisch opstellen gebruikt, kun je kiezen uit 7 stijlen: Remix, Enthousiast, Relaxt, Shakespeare, Poëtisch, Formeel en Beknopt.

Hoe je gegevens worden gebruikt

Belangrijk: Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht als je Magisch opstellen gebruikt. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

Google slaat geen berichten op en gebruikt ze niet om machinelearning-modellen te trainen. Als je Magisch opstellen in de open bètaversie gebruikt:

• Er worden maximaal 20 eerdere berichten, waaronder emoji's, reacties en URL's, naar de servers van Google gestuurd en gebruikt om suggesties te doen die relevant zijn voor je gesprek.
  • Berichten met bijlagen, spraakberichten en afbeeldingen worden niet naar de servers van Google gestuurd. Bijschriften bij afbeeldingen en spraaktranscripties kunnen wel worden gestuurd.

Privacy van gesprekken

Als je een Pixel 8 Pro of Samsung S24 gebruikt, wordt de functie Magisch opstellen mogelijk gemaakt door het model Gemini Nano op het apparaat:

• De gegevens worden op je telefoon verwerkt zonder het apparaat te verlaten en er worden geen berichten naar Google gestuurd.
  • Het model gebruikt de 20 eerdere berichten voor context om een berichtsuggestie te genereren.
  • Het model gebruikt één conceptbericht om een herschrijfsuggestie in verschillende stijlen te genereren.

Op alle andere apparaten stuurt Magisch opstellen één conceptbericht naar de servers van Google om herschrijfsuggesties te genereren op basis van de stijl die je kiest. Daarna verwijdert Google de berichten van de servers. Als je Magisch opstellen niet gebruikt, worden er geen berichten naar Google gestuurd.