Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Berichten sturen via Rich Communication Services (RCS)

Met Rich Communication Services (RCS), een moderne branchenorm voor berichten, voer je dynamischere en beter beveiligde gesprekken dan via sms of mms.

Belangrijk: RCS-chats zijn alleen beschikbaar voor bepaalde apparaten en (service)providers. Neem voor meer informatie contact op met je provider. Vind meer informatie over hoe je gegevens worden verwerkt in RCS-chats.

RCS-chats activeren in Google Berichten

Als RCS-chats aanstaat in Google Berichten, kun je het volgende:

• Foto's en video's met hoge resolutie delen.
  • Weten of iemand typt.
  • Leesbevestigingen krijgen, die aangeven wanneer iemand je bericht heeft gelezen of gekregen. Leesbevestigen tonen je contacten ook wanneer je hun berichten hebt gelezen.
  • Berichten sturen via mobiele data en wifi.
  • De naam van groepschats wijzigen, groepschats bewerken en jezelf verwijderen uit groepschats.
  • Je gesprekken beveiligen met end-to-end versleuteling.

Tip: Als je deze functies wilt gebruiken, moet iedereen in het Google Berichten-gesprek RCS-chats aanzetten.