Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Om Varningar om misstänkta meddelanden

Varningar om misstänkta meddelanden varnar dig när ett meddelande du får liknar meddelanden som har använts för att stjäla personliga uppgifter. Varningar fungerar på hela telefonen och stöds i populära meddelandeappar.

Så fungerar det

Meddelandeinnehåll bearbetas och skyddas privat helt och hållet på enheten. Meddelandena skickas inte till en server. Meddelandena delas inte med andra appar, webbplatser eller företag, inklusive Google.

Anmäl misstänkta meddelanden

Om ett misstänkt meddelande identifieras får du ett varningsmeddelande. Skydda andra genom att trycka på Rapportera för att informera Google om att meddelandet verkligen är misstänkt. När du anmäler ett meddelande till Google delas meddelandets text med och lagras av Google. Om avsändaren inte finns i Kontakter delas en identifierare för avsändaren. Rapporten är inte länkad till dig eller till identifierare såsom ditt namn eller telefonnummer.

Inaktivera varningar om misstänkta meddelanden

Du kan när som helst inaktivera varningar om misstänkta meddelanden i Inställningar:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet följt av Avancerade inställningar.
  3. Tryck på Varningar om misstänkta meddelanden. Du kanske måste välja en personlig eller jobbprofil.
  4. Inaktivera Visa aviseringar.