Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Over meldingen voor verdachte berichten

Meldingen voor verdachte berichten waarschuwen je als een bericht dat je krijgt vergelijkbaar is met berichten die zijn gebruikt om persoonlijke informatie te stelen. Meldingen werken op je telefoon en worden ondersteund in populaire berichten-apps.

Hoe het werkt

Je telefoon verwerkt berichtcontent privé en beschermt deze in zijn geheel op het apparaat. Je berichten worden niet naar een server gestuurd. Je berichten worden niet gedeeld met apps, websites of bedrijven, waaronder Google.

Verdachte berichten melden

Als er een verdacht bericht wordt gevonden, krijg je een waarschuwingsbericht. Je kunt helpen anderen te beschermen door Google te laten weten dat het bericht inderdaad verdacht is. Tik op Melden om dit te doen. Als je een bericht meldt aan Google, wordt de tekst van het bericht gedeeld met en opgeslagen door Google. Als de afzender niet een van je contacten is, wordt een ID voor de afzender gedeeld. Je melding wordt niet gekoppeld aan jou of aan ID's zoals je naam of telefoonnummer.

Meldingen voor verdachte berichten uitzetten

Je kunt meldingen voor verdachte berichten altijd uitzetten via Instellingen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en dan Geavanceerde instellingen.
  3. Tik op Meldingen voor verdachte berichten. Misschien moet je je persoonlijke profiel of werkprofiel selecteren.
  4. Zet Meldingen tonen uit.