Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Styra meddelandelagring och åtkomst

Med ditt tillstånd får vissa appar från Google och tredje part åtkomst till dina meddelanden för att tillhandahålla kompletterande funktioner, till exempel när du återställer meddelanden till en ny telefon eller app eller när du skickar meddelanden till hemmet, smartklockan eller bilen.

När end-to-end-krypterade meddelanden tas emot inkluderas de även i Android-säkerhetskopiering och är åtkomliga för appar som du har gett behörighet för sms eller aviseringar. Det går att hantera och uppdatera vilka appar som får åtkomst till dina meddelanden.

Hantera och styr åtkomst till dina meddelanden

Visa eller inaktivera sms-behörigheter i nedladdade appar

Läs mer om att ändra appbehörigheter på en Android-telefon.

För Google Pixel-enheter:

1. Öppna Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Avanceratföljt av Behörighetshanteringföljt av Sms.
    1. Alla behörigheter som du har tillåtit eller nekat appar att använda visas här.
  3. Tryck på en app om du vill ändra behörigheterna följt av Tillåt eller Neka.
  4. Upprepa stegen för varje app.
Visa och inaktivera åtkomst till aviseringar för nedladdade appar

Läs mer om att styra aviseringsåtkomst på Android-telefonen.

För Google Pixel-enheter:

1. Öppna Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Avancerat följt av Särskild appåtkomst följt av Åtkomst till aviseringar.

Om du har tillåtit eller nekat aviseringar för appar, visas de här.

1. Tryck på en app om du vill ändra aviseringsåtkomst.
  2. Aktivera eller inaktivera Tillåt åtkomst till aviseringar.
  3. Upprepa stegen för varje app.
Visa eller inaktivera Android-säkerhetskopiering

När säkerhetskopiering är aktiverat lagras meddelanden automatiskt.

1. Öppna Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System följt av Säkerhetskopiering.
    1. Alla behörigheter som du har tillåtit eller nekat appar att använda visas här.
  3. Tryck på en app om du vill ändra behörigheterna följt av Tillåt eller Neka.
  4. Upprepa stegen för varje app.
Tips! Om du tar bort appåtkomst till behörigheter för sms eller aviseringar kan vissa funktioner sluta fungera. Det här kan inkludera att Google automatiskt tillhandahåller engångslösenord eller när du skickar och tar emot meddelanden från smartklockor, enheter i hemmet eller i bilar.