I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Utelukkede land for Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis du vil at produktet ditt bare skal annonseres i noen land, men ikke i andre, bruker du attributtet for utelukkede land for Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country]. Du kan bruke dette attributtet til å overstyre innstillingene for målretting mot land som du har konfigurert i hovedfeeden.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Avhengig av oppføringslandet og språket produktinformasjonen sendes inn på, kan det hende at noen av produktene dine enkelt kan vises i flere land. Bruk dette attributtet for å forhindre at et produkt vises i enkelte land, men tillate at det vises i andre.

Eksempel: La oss si at du velger Tyskland, Østerrike og Sveits som oppføringsland. Hvis du senere bestemmer deg for at du ikke vil annonsere et bestemt produkt i Østerrike og Sveits, kan du bruke dette attributtet for å forhindre at produktet vises i disse landene, men tillate at det vises i Tyskland.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Streng (Unicode-tegn)
Begrensninger 2 tegn. Må være en landskode i formatet ISO-3166-1 alfa 2
Gjentatt felt Opptil 100 ganger

Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV) CH, AT
XML (feeder) <g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>
14 <g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise annonser for produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, kan det hende at produktet ditt vises i land der det ikke er meningen det skal vises.

• Bruk bare støttede landskoder i formatet ISO-3166-2 alfa-2.

Eksempler

Gjentatte felt

Tekst

Hvis du vil utelate flere land, sender du inn attributtet flere ganger – én gang for hvert land (anbefales).

Eksempel:
Produktinformasjon for en svart Millie Wray-skaterkjole
Attributt Verdi
Tittel [title] Millie Wray-skaterkjole
Utelukkede land for Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country] AT
Utelukkede land for Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country] CH

Du kan også skille landene med komma ( , ):

AT, CH

XML

Hvis du vil sende inn flere land som skal utelates, i en XML-feed, må du oppgi et eget attributt for hver inkluderte destinasjon:
<g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country><g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>