I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Hvor viser Google kostnadsfrie oppføringer?

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med kostnadsfrie oppføringer kan kunder se produkter fra butikken din på Google. Hvis produktene dine er kvalifisert for kostnadsfrie oppføringer, kan de vises på forskjellige steder på Google.

Shopping-fanen (shopping.google.com)

Kostnadsfrie oppføringer kan vises på Shopping-fanen, slik at kunder som søker etter produkter som dine, får visuelle resultater. Kundene sendes til nettstedet ditt for å fullføre kjøpsflyten.

Merk: Shopping-fanen finner du på google.com/shopping. Shopping-annonser vises fortsatt i annonseplasser på Shopping-fanen.
  • Dette er tilgjengelig på mobil og datamaskiner i alle land der kostnadsfrie oppføringer kan vises på Shopping-fanen.
  • Produktene du selger i butikken, kan vises i kostnadsfrie lokale oppføringer på Shopping-fanen hvis du har valgt dette. Med slike kostnadsfrie lokale oppføringer får kunder vite at produktet de søker etter, kan kjøpes i en butikk i nærheten. Den kostnadsfrie lokale oppføringen kan inneholde butikkens åpningstider, veibeskrivelse, telefonnummer, produktpris, produkttilgjengelighet og omtrentlig avstand fra kunden. Dette er tilgjengelig i de fleste landene der Shopping-fanen er lansert.

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Google-telefoner på Google Shopping.

Google Søk (google.com)

Rike resultater

Rike resultater kan vises sammen med de vanlige søkeresultatene når kunder bruker Google Søk til å finne informasjon om produkter, merkevarer og forhandlere. De vises som et par tekstlinjer med produktinformasjon (pris, tilgjengelighet, produktvurderinger) som er enda nyttigere for kundene.

• Tilgjengelig globalt på mobil og datamaskiner

Et eksempel på en annonse med rike kodeutdrag i nettresultater på mobilenheter og datamaskiner.

Populære produkter (klær og tilbehør)

Når kunder bruker Google Søk til å handle klær og tilbehør, ønsker de ofte å se mer visuelle resultater. Produktene dine som er populære i Klær og tilbehør-kategorien, kan være kvalifisert for visning i mer visuelle oppføringer, for eksempel en karusell med produktoppføringer som matcher kategorien og er relevante for brukerens søk. Kundene kan utforske produkter fra en rekke merkevarer og forhandlere og klikke på linker til nettstedene deres for å få finne ut mer.

• Bare tilgjengelig på mobil i USA

Et eksempel på baseballcaps som kostnadsfrie oppføringer i delen Populære produkter.

Shopping-kunnskapspanelet

Shopping-kunnskapspanelet er et søkefelt som organiserer informasjon om et bestemt produkt. Dette inkluderer detaljert produktinformasjon, produktvurderinger og tilbud fra forhandlere som selger produktet. Hvis produktet det søkes etter, er med i feeden din, er produktet ditt kanskje kvalifisert for visning her.

• Tilgjengelig på mobil og datamaskiner i Argentina, Australia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, India, Japan, Mexico, Sør-Afrika og USA
Merk: Du må oppgi gode produktkoder (GTIN, delenummer og merkevare) for at produktene dine skal bli lagt til i kunnskapspanelet på riktig måte.

En animert GIF som viser en kostnadsfri oppføring for te-kjeler i Shopping-kunnskapspanelet.

Google Bilder (images.google.com)

Når kunder ser etter produkter og merkevarer på Google Bilder, ser de kanskje bilder med en «Produkt»-etikett. Dette betyr at det går an å kjøpe produktene i disse bildene. Når kunder trykker eller klikker på slike bilder, ser de detaljerte tekstutdrag om produktene (inkludert pris, merkevare, vurderinger og tilgjengelighet).

• Tilgjengelig globalt på mobil og datamaskiner

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Nest-termostater på Google Bilder.

• Google Lens-funksjon: Kunder kan også trykke på linseikonet på et bilde for å se en liste over lignende produkter. Slike produktresultater kan også ha en «Produkt»-etikett, noe som betyr at produktene kan kjøpes, og detaljerte tekstutdrag om produktene (f.eks. tilgjengelighet). Denne funksjonen er tilgjengelig globalt på mobil og datamaskiner.

Et eksempel på et produktbilde som viser Google Lens-funksjonen for kostnadsfrie oppføringer på Google Bilder.

YouTube (youtube.com)

Når kunder ser videoer på YouTube, ser de kanskje en liste over produkter som kan kjøpes, rett ved siden av videoen. I tillegg kan kunder som søker etter bestemte produkter på YouTube, se tilsvarende produkter i YouTube-søkeresultatene. Hvis produktinformasjonen din inkluderer et produkt som vises eller som en kunde søker etter, kan produktene dine være kvalifiserte for visning i disse formatene. Finn ut mer om Shopping på YouTube

• Tilgjengelig i visse land på mobil og datamaskiner land som kostnadsfrie oppføringer med sterke tillitssignaler

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Google-telefoner på YouTube.

Linker til beslektet innhold