I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Implementera upphämtning senare för Shopping-annonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med hämtning senare kan du erbjuda kunderna en effektiv online-till-offline-upplevelse. För varor som med ett visst servicenivåavtal kan hämtas i butik, oavsett om varan finns i lager i butiken, kan du erbjuda upphämtning senare för att använda dina butiker som en flerkanalstillgång som hjälper dig att sticka ut från mängden. Fullständig lagerinformation krävs inte för upphämtning senare, till skillnad från andra funktioner för annonser för lokala butikslager.

Upphämtning senare visas som alternativ i Shopping-annonser när det är sannolikt att kunden är intresserad av denna funktion baserat på användaravsikt.

Du måste uppfylla följande krav för att kunna implementera upphämtning senare för Shopping-annonser:

1. Du måste vara aktiv för Shopping-annonser.
  2. Du måste kunna ange vilka av dina butiker som är kvalificerade att expediera onlinebeställningar.
  3. Du måste kunna behandla beställningar med hämtning i butik även om en produkt inte finns i lager i dina butiker.
Obs! Om du vill skicka in specifik lagerinformation för olika butiker kan du implementera upphämtning senare med hjälp av annonser för lokala butikslager.
Du kan visa produkter från din butik på Google genom att följa den här implementeringsguiden för att visa annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser.

Implementeringsguide för hämtning senare för Shopping-annonser

Så här implementerar du upphämtning senare med Shopping-annonser:

1. Läs igenom webbplatskraven för upphämtning senare. När du är säker på att webbplatsen uppfyller kraven kan du skicka in ett exempel på en produktmålsida.
  2. Ställ in dina konton.
  3. Aktivera annonser för lokala butikslager.
  4. Länka din företagsprofil och välj din platsgrupp.
  5. Under Länder med företagsprofiler väljer du det land där du vill begära en kvalificeringsgranskning för upphämtning senare för annonser för lokala butikslager.
  6. I avsnittet med data om lokalt butikslager väljer du Nej, jag vet inte vad som finns i lager i mina butiker, men jag kan skicka produkter till butik.
  7. Välj Om en produkt inte finns i lager kan du erbjuda butiksleverans i avsnittet Upphämtning senare.
  8. Skicka in exempelproduktens målsidesadress i fältet Exempel på produktsida för upphämtning senare.
  9. Klicka på Spara.
  10. Google utför en kvalificeringsgranskning av din webbplats.
  11. Lägg till de obligatoriska flödesattributen i din produktdata.
  12. Verifiera din Om-sida (endast Schweiz, Tyskland och Österrike).
  13. Länka Google Ads och aktivera dina kampanjer.

Webbplatskrav

För att din webbplats ska vara kvalificerad för upphämtning senare för Shopping-annonser måste den uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:

• Visa alternativet för upphämtning på målsidan eller i kassaflödet.
  • Låt kunden välja vilken butik beställningen ska skickas till.
    • Butiker kan visas efter att kunden klickar på en länk (till exempel ”kontrollera tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • Kunden kan också välja butik i kassan efter att ha lagt en vara i kundvagnen.
  • Visa varans pris på produktsidan.
    • Obs! Priset måste stämma överens med värdet på attributet pris [price] i det primära flödet. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Ange datum och avgift för upphämtning (om tillämpligt).
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Ange ett alternativ för att välja andra butiker.
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen finns att hämta (till exempel via e-post eller sms).
  • Kräv inte att kunder anger betalningsuppgifter innan du visar dina leveransalternativ. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Kunder måste kunna slutföra beställningen (till exempel slutföra köpet eller reservera varan) på din webbplats.

Webbplatsrekommendationer

Utöver kraven ovan rekommenderar vi följande för webbplatsen:

• Kräv inte att kunder skapar ett konto innan du visar dina leveransalternativ (erbjud till exempel ett alternativ för att betala som gäst).

• Kräv inte att kunder anger adressinformation innan du visar dina leveransalternativ.

Välja deltagande platser i Företagsprofil

Som standard visas annonser för lokala butikslager för alla butiker i den länkade platsgruppen i Företagsprofil.

Om alla dina butiker är kvalificerade för onlinebeställningar ska du välja platsgruppen som innehåller alla butiker i Företagsprofil i samband med kontolänkningen.

Om bara några av dina butiker är kvalificerade för onlinebeställningar kan du ordna dem i en separat platsgrupp. Välj sedan den platsgruppen i samband med kontolänkningen.

Om du inte kan ordna dina butiker i grupper kan du kontakta vårt supportteam genom att fylla i det här kontaktformuläret. Välj Jag vill implementera ytterligare funktioner och ange under Sammanfattning av problem butikskoderna och adresserna till de butiker som inte är kvalificerade för upphämtning av dina produkter.

Flödeskrav

Utöver flödeskraven för Shopping-annonser måste du lägga till följande attribut i ditt primära flöde:

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Möjliga värden Obs!
Hämtningsmetod [pickup_method]

Krävs

Valfritt från och med den 1 september 2024

ship to store

not supported

Text-/tabbavgränsat exempel
ship to store

XML-exempel
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Ange inte följande värden:

• buy
  • reserve

Ange ”ship to store” för alla produkter som kan levereras till en av dina butiker.

För alla andra produkter ska du ange ”not supported”.

Hämtningsavtal[pickup_sla] Krävs

next_day

2-day

3-day

4-day

5-day

6-day

multi-week

Text-/tabbavgränsat exempel
multi-week

XML-exempel
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Ange inte följande värden:

• same day

Ange den längsta tid det tar att leverera en onlinebeställning till en av dina butiker.

Om varans hämtningsmetod [pickup_method] är inställd på not_supported lämnar du hämtningsavtal [pickup_sla] tomt.

Tips! Du kan ställa in hämtningsavtalet [pickup_sla]multi-week om du vill visa en fast kommentar. Annonsen renderar annoteringen Hämtning i butik.

Länk [link] Krävs Webbadressparameter eller webbadress Attributet länk [link] som används för Shopping-annonser används även för upphämtning senare för Shopping-annonser.
Mobillänk [mobile_link] Valfritt Webbadressparameter eller webbadress Om du har en mobiloptimerad sida ska du skicka in attributet mobillänk [mobile_link].

Vanliga frågor

Utöka alla Komprimera alla

Hur fungerar upphämtning senare för Shopping-annonser?

Google skapar lagerposter för samtliga produkter i var och en av butikerna som ingår i din länkade platsgrupp. Eftersom du kan skicka produkterna som ingår i ditt primära flöde till vilken som helst av dina butiker kan du annonsera om dessa produkter för var och en av butikerna och uppge hur lång tid det tar att leverera produkten till butiken enligt ditt servicenivåavtal.

Kan jag annonsera om produkter med statusen Ej i lager i mitt primära flöde för upphämtning senare för Shopping-annonser?

Nej, produkter med statusen Ej i lager i det primära flödet är inte kvalificerade för upphämtning senare för Shopping-annonser.

Med upphämtning senare för Shopping-annonser kan du skapa annonser som visar lokala produkter som är tillgängliga online. Eftersom du kan skicka produkterna som är tillgängliga online till vilken som helst av dina butiker kan du annonsera om dessa produkter för var och en av butikerna och uppge hur lång tid det tar att leverera produkten till butiken enligt ditt servicenivåavtal. För att den här funktionen ska fungera måste produkten kunna expedieras online. På så sätt kan Google garantera att transaktionen kan genomföras.

Kan jag även annonsera om produkter i lager när jag använder upphämtning senare för Shopping-annonser i mitt Merchant Center-konto?

För produkter som är tillgängliga via upphämtning senare för Shopping-annonser kan du bara visa produkter som kan hämtas i dina butiker oavsett om de finns i lager i butiken eller inte när beställningen görs. Med upphämtning senare för Shopping-annonser kan du inte annonsera om vad som faktiskt finns i lager i dina butiker. För att kunna annonsera via upphämtning senare för Shopping-annonser måste du aktivera programkortet för annonser för lokala butikslager i ditt Merchant Center-konto. Om du vill annonsera om varor som finns i lager i dina butiker måste du ställa in annonser för lokala butikslager enligt anvisningarna i implementeringsguiden.

Vad gör jag om vissa produkter inte kan skickas till alla mina butiker?
Produkter som inte kan skickas till alla platser i din länkade platsgrupp är inte kvalificerade för upphämtning senare för Shopping-annonser. Ange ”not supported” som hämtningsmetod för dessa produkter. Om du vill skicka in butiksspecifika attribut för hämtningsavtal [pickup_SLA] och hämtningsmetod [pickup_method] kan du läsa om hur du implementerar upphämtning senare med annonser för lokala butikslager.
Kan jag skicka in specifika servicenivåavtal för olika butiker med upphämtning senare för Shopping-annonser?
Nej. Med upphämtning senare för Shopping-annonser kan du bara ange det maximala servicenivåavtalet för alla dina butiker. Det innebär att om en produkt kan skickas till de flesta av dina butiker inom tre dagar men till vissa butiker inom fyra dagar, måste du ange 4-day som servicenivåavtal för produkten. Om du vill skicka in butiksspecifika attribut för hämtningsavtal [pickup_SLA] och hämtningsmetod [pickup_method] kan du läsa om hur du implementerar upphämtning senare med annonser för lokala butikslager.
Hur kan jag se mina erbjudanden om upphämtning senare i Google Ads?

Upphämtning senare för Shopping-annonser visas som segment med klicktypen Shopping – produkt – lokal. Annonser aktiveras via upphämtning senare för Shopping-annonser visas i Google Ads på samma sätt som annonser för lokala butikslager. Läs mer om hur du inkluderar lokalt lager i en Google Shopping-kampanj

Kan jag skicka in de attribut som krävs för upphämtning senare för Shopping-annonser via Google Content API for Shopping?

Ja, du kan skicka in produktinformation för upphämtning senare till Shopping-annonser. Du måste dock skicka in all nödvändig produktinformation på nytt, inklusive id [id], rubrik [title], bildlänk [image_link] osv. via metoden product.insert med kanalen inställd på local.

När du använder localinventory.insert API kan du även skicka in attributen för upphämtning senare, hämtningsavtal [pickup_sla] och hämtningsmetod [pickup_method]. Observera att fältet storeCode är obligatoriskt. Du kan lägga till de relevanta butikskoderna i ditt Företagsprofil-konto eller lägga till dem direkt från Google Sök. Läs mer om hur du skickar in produktinformation via Content API för Shopping

Tänk på att attributen som krävs för upphämtning senare för Shopping-annonser inte stöds när kanalen är inställd på Online.

Viktigt! Erbjudandens tillgänglighet måste anges som Ej i lager.
Hur kan jag migrera från upphämtning senare för Shopping-annonser till annonser för lokala butikslager?

Vårt team hjälper dig gärna. Kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Observera att vi behöver information om både antal och tillgänglighet i lagerflödet.

Finns det en gräns för hur många erbjudanden eller butiker jag kan skicka in för upphämtning senare med produktdata?

Om lagret för upphämtning senare som skapas automatiskt från din produkt överskrider våra kvoter kontaktar vårt supportteam dig för att diskutera nästa steg.

Kvoterna har ställts in för att vara tillräckliga för de flesta återförsäljare och vi räknar med att kvoten bara överskrids i sällsynta fall.

Vad händer om jag överskrider gränsen?

Även om hämtningsattributen har skickats in kan inte alla dina produkter skapa lager för upphämtning senare automatiskt när kvotgränsen har överskridits.

Vi identifierar problemet med att lager saknas för dessa produkter på sidan Diagnostik för annonserna för lokala butikslager.

Vad ska jag göra om jag misstänker att gränsen har överskridits?

Om ditt konto har överskridit gränsen för automatiskt genererade lager för upphämtning senare kontaktar vårt supportteam dig direkt eller din Google-representant.

Om gränsen har överskridits vägleder vårt supportteam dig genom nästa steg. Det kan innebära att du tar bort upphämtningsattributet från flera produkter eller begränsar antalet butiker som lager kan genereras automatiskt för. Om kvoten inte kan minskas med de här metoderna kan vi behöva pausa den automatiska lagergenereringen för alla produkter, vilket leder till att allt automatiskt skapat lager tas bort.