Implementera hämtning senare för Shopping-annonser

Med hämtning senare kan du erbjuda kunderna en effektiv online-till-offline-upplevelse. För varor som inom ett visst servicenivåavtal kan hämtas i butik, oavsett varans tillgänglighet i butik, fungerar hämtning senare och dina butiker som en flerkanalstillgång och hjälper dig att stå ut i mängden. Fullständig lagerinformation krävs inte för hämtning senare, till skillnad från andra funktioner för annonser för lokala butikslager.

Hämtning senare för Shopping-annonser visas i samband med Shopping-annonser, men bara när det är sannolikt att kunden väljer hämtning senare baserat på användarens avsikt.

Du måste uppfylla följande krav för att kunna implementera hämtning senare för Shopping-annonser:

1. Du måste vara aktiv för Shopping-annonser.
  2. Du måste kunna ange vilka av dina butiker som är kvalificerade för onlinebeställningar.
  3. Du måste kunna behandla beställningar med hämtning i butik även om en produkt inte finns i lager i dina butiker.
Obs! Om du vill skicka in specifik lagerinformation för olika butiker kan du implementera hämtning senare med annonser för lokala butikslager.
Du kan visa produkter från din butik på Google genom att följa den här implementeringsguiden för att visa annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser.

Implementeringsguide för hämtning senare för Shopping-annonser

Så här implementerar du hämtning senare med Shopping-annonser:

1. Läs igenom webbplatskraven för hämtning senare. När du är säker på att webbplatsen uppfyller kraven kan du begära en granskning av den genom att fylla i det här intresseformuläret.
  2. Ställ in dina konton
  3. Aktivera annonser för lokala butikslager
  4. Länka ditt Google My Business-konto och välj platsgrupper
  5. Lägg till de obligatoriska flödesattributen i produktdatan
  6. Verifiera sidan Om (endast Schweiz, Tyskland och Österrike)
  7. Länka Google Ads och aktivera dina kampanjer

Webbplatskrav

För att vara kvalificerad för hämtning senare för Shopping-annonser måste webbplatsen uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:

• Visa alternativet för att hämta en produkt på målsidan eller i kassan.
  • Låt kunderna välja vilken butik beställningen ska skickas till.
    • Butiker kan visas efter att kunden klickar på en länk (t.ex. ”kolla tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • Kunden kan också välja butik i kassan efter att en vara lagts till i kundvagnen.
  • Visa varans pris på produktsidan.
    • Obs! Priset måste stämma överens med värdet för attributet price [pris] i det primära flödet.
  • Ange hämtningsdatum och hämtningsavgift (om tillämpligt).
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Ange ett alternativ för att välja andra butiker.
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen finns att hämta (t.ex. via e-post eller sms).
  • Kräv inte att kunder måste ange betalningsuppgifter innan du visar leveransalternativ.

Webbplatsrekommendationer

Utöver kraven ovan rekommenderar vi följande för webbplatsen:

• Kräv inte att kunder skapar ett konto innan du visar leveransalternativ (erbjud till exempel ett alternativ att ”betala som gäst”).

• Kräv inte att kunderna måste ange adressinformation innan du visar leveransalternativ.

Välj deltagande Google My Business-butiker

Som standard visas annonser för lokala butikslager för alla butiker i den länkade platsgruppen i Google My Business.

Om alla dina butiker är kvalificerade för onlinebeställningar väljer du den platsgrupp i Google My Business som innehåller alla butiker vid kontolänkning.

Om bara några av dina butiker kan hantera onlinebeställningar kan du ordna butikerna i en separat platsgrupp. Välj sedan den platsgruppen vid kontolänkning.

Om du inte kan ordna butikerna i grupper kan du kontakta vårt supportteam genom att fylla i det här kontaktformuläret och välja Jag vill implementera ytterligare funktioner. Under Sammanfattning av problem anger du butikskoderna och adresserna till de butiker som inte är kvalificerade för hämtning av dina produkter.

Flödeskrav

Utöver flödeskraven för Shopping-annonser måste du lägga till följande attribut i ditt primära flöde:

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Möjliga värden Obs!
pickup_method [hämtningsmetod] Obligatoriskt

butiksleverans, erbjuds inte

Ange inte följande värden:

• köp
  • reservera

Ange ”butiksleverans” för alla produkter som kan levereras till en av dina butiker

För alla andra produkter anger du ”erbjuds inte”

pickup_sla [hämtningsavtal] Obligatoriskt

nästa dag,
2 dagar,
3 dagar,
4 dagar,
5 dagar,
6 dagar,
flera veckor

Ange inte följande värden:

• samma dag

Ange den längsta tiden det tar att leverera en onlinebeställning till en av dina butiker.

link [länk] Obligatoriskt URL-parameter eller webbadress Attributet link [länk] som används för Shopping-annonser används även för hämtning senare för Shopping-annonser.
mobile_link [mobillänk] Valfritt URL-parameter eller webbadress Om du har en mobiloptimerad sida bör du skicka in attributet mobile_link [mobillänk].

Vanliga frågor

Utöka allt Komprimera allt

Hur fungerar hämtning senare för Shopping-annonser?

Google skapar lagerposter för produkterna för var och en av butikerna i din länkade platsgrupp. Dina angivna produkter i det primära flödet kan skickas till alla dina butiker och du kan annonsera produkterna för var och en av butikerna, med servicenivåavtalet för hur lång tid det tar att leverera produkten till butiken.

Kan jag annonsera produkter med statusen ej i lager i det primära flödet för hämtning senare för Shopping-annonser?

Nej, produkter med statusen ej i lager i det primära flödet är inte kvalificerade för hämtning senare för Shopping-annonser.

Med hämtning senare för Shopping-annonser kan du skapa annonser som visar lokala produkter för varor som är tillgängliga online. Dina produkter som är tillgängliga online kan skickas till dina butiker och du kan annonsera produkterna, med servicenivåavtalet för hur lång tid det tar att leverera produkterna till alla dina butiker. För att funktionen ska fungera måste produkten kunna beställas online, så att Google kan garantera att transaktionen kan genomföras.

Kan jag även annonsera produkter i lager när jag använder hämtning senare för Shopping-annonser i mitt Merchant Center-konto?

För produkter som aktiveras via hämtning senare för Shopping-annonser kan du bara visa produkter som kan hämtas i dina butiker, oavsett om produkten finns i butik eller inte när beställningen görs. Du kan inte annonsera vad som faktiskt finns i lager i dina butiker med hämtning senare för Shopping-annonser. Om du vill annonsera med hämtning senare för Shopping-annonser behöver du aktivera programkortet för annonser för lokala butikslager i ditt Merchant Center-konto. Och för att kunna annonsera produkter som finns i lager i dina butiker måste du konfigurera annonser för lokala butikslager enligt anvisningarna i vår implementeringsguide.

Vad gör jag om det finns produkter som inte kan skickas till alla mina butiker?
Produkter som inte kan skickas till alla platser i din länkade platsgrupp är inte kvalificerade för hämtning senare för Shopping-annonser. Ange erbjuds inte som pickup_method [hämtningsmetod] för dessa produkter. Om du vill skicka in butiksspecifika värden för pickup_SLA [hämtningsavtal] och pickup_method [hämtningsmetod] kan du läsa hur du implementerar hämtning senare med annonser för lokala butikslager.
Kan jag skicka in specifika servicenivåavtal för olika butiker med hämtning senare för Shopping-annonser?
Nej. Med hämtning senare för Shopping-annonser kan du bara ange det högsta servicenivåavtalet för alla dina butiker. Det innebär att om en produkt kan skickas till de flesta av dina butiker inom tre dagar, men det tar upp till fyra dagar till några av dem, måste du skicka in ett servicenivåavtal för produkten med attributet 4-day [4 dagar]. Om du vill skicka in butiksspecifika värden för pickup_SLA [hämtningsavtal] och pickup_method [hämtningsmetod] kan du läsa om hur du implementerar hämtning senare med annonser för lokala butikslager.
Hur känner jag igen erbjudanden för hämtning senare i Google Ads?

Hämtning senare för Shopping-annonser visas som segment av klicktypen ”Shopping – produkt – lokal”. Annonser som aktiveras via hämtning senare för Shopping-annonser visas i Google Ads på samma sätt som annonser för lokala butikslager. Läs mer om hur du inkluderar lokalt lager i en Google Shopping-kampanj.

Kan jag använda hämtning senare för Shopping-annonser i kombination med annonser för lokala butikslager?

Nej. Hämtning senare för Shopping-annonser kan inte användas i kombination med annonser för lokala butikslager. Om du vill annonsera produkter som finns i lager i dina butiker måste du konfigurera annonser för lokala butikslager enligt anvisningarna i vår implementeringsguide.

Kan jag använda hämtning senare för Shopping-annonser och samtidigt tillhandahålla lager- och hämtningsinformation via lagerflödet?
Nej. Hämtning senare för Shopping-annonser kan inte användas i kombination med ett lagerflöde. Om du vill använda ett lagerflöde för lager- och hämtningsinformation måste du implementera hämtning senare för annonser för lokala butikslager genom att följa de här anvisningarna.
Kan jag skicka in de attribut som krävs för hämtning senare för Shopping-annonser via Google Content API for Shopping?

Ja. Eftersom attributen som krävs för hämtning senare för Shopping-annonser inte stöds när kanalen är inställd som ”online” måste du skicka in all obligatorisk produktinformation igen (id [id], title [titel], image_link [bildlänk] osv.), tillsammans med attributen för hämtning senare (pickup_link_template [länkmall_för_hämtning], pickup_sla [hämtningsavtal] och pickup_method [hämtningsmetod]) med kanalen inställd på ”lokalt”. Läs mer om hur du skickar in produktinformation via Content API for Shopping.