Hantera användare i Comparison Shopping Service Center

CSS Center | Manage users in Comparison Shopping Service Center [Hero Image]

Hantera användare och kontakter

För att få åtkomst till konton via CSS Center måste du vara administratör för antingen en CSS-grupp eller en CSS-domän eller läggas till som användare av en administratör för en CSS-grupp eller CSS-domän. Flera användare kan få åtkomst till en enda CSS-domän och användarna kan ansluta sina enskilda Google-konton till flera CSS-domäner som tillhör samma CSS-grupp. Användare i en viss CSS-grupp kan komma åt alla CSS-domäner i gruppen utan att läggas till på de enskilda domänerna.

Kontoadministratörer kan ange olika roller eller åtkomstnivåer för varje användare. CSS-gruppadministratörer kan hantera åtkomsten för alla CSS-domänkonton i en viss CSS-grupp och för CSS-gruppkontot. CSS-domänadministratörer kan hantera åtkomsträttigheter för enbart den aktuella CSS-domänen.

Kontoadministratörer kan också ange e-postaviseringar för varje användare. Dessutom kan administratörer lägga till någon i sitt konto som en e-postkontakt utan att lägga till dem som direktanvändare av kontot.

Användarroller och åtkomst i CSS Center

Användare av CSS Center måste ha antingen standardåtkomst eller administratörsbehörighet. Särskilda roller och åtkomst i CSS Center inkluderar:

• E-postkontakter: En användare som läggs till som enbart e-postkontakt får e-postaviseringar, men får inte åtkomst till kontot.
  • CSS-domän (standard): Användaren kan se en lista över alla CSS-domäner i den anslutna CSS-gruppen och kan komma åt CSS-domänvyn. För domänen kan användaren se en lista över alla associerade säljarkonton. Användaren kan också se samlad information, inklusive statistik för alla associerade säljarkonton.
  • CSS-domän (admin): Användaren har samma åtkomst som för CSS-domän (standard) och kan dessutom hantera CSS-domäninställningar inklusive användarhantering.
  • CSS-grupp (standard): Användaren har samma åtkomst som för CSS-domän (standard) och kan dessutom komma åt alla CSS-domänvyer i en CSS-grupp och se samlad information inklusive mätvärden för alla CSS-domäner i CSS-gruppen.
  • CSS-grupp (admin): Användaren har samma åtkomst som för CSS-domän (admin) och CSS-grupp (standard) och kan dessutom hantera CSS-gruppinställningar inklusive användarhantering.

Obs! Användare kan redigera sina egna åtkomstnivåer i användarlistan. De kan även ta bort sig själva.

Åtkomst till Merchant Center-konton för CSS Center-användare

CSS-användare kan få åtkomst till associerade Merchant Center-konton (MC) utan att läggas till som enskilda användare för dessa konton. Om en CSS-användare ska få åtkomst till ett MC-konto måste två villkor uppfyllas:

Step 1 För varje CSS Center-användare: I CSS Center måste inställningarna för kontoåtkomst vara inställda på antingen Administratörsåtkomst till Merchant Center eller Standardåtkomst till Merchant Center. CSS-användare har inte åtkomst till MC-konton om åtkomstinställningarna är inställda på Ingen åtkomst till Merchant Center.

Step 2 För varje MC-konto: I Merchant Center måste användaråtkomst för CSS-användare ha aktiverats som antingen Admin eller Standard på kortet CSS-användare. Detta gäller även för konton för flera kunder. En CSS kan också kräva specifika åtkomsträttigheter till kopplade MC-konton. Endast CSS-administratörer kan skicka förfrågningar om användaråtkomst via CSS-supporttjänsterna.

De faktiska åtkomstbehörigheterna till ett visst MC-konto för en viss CSS-användare motsvarar den lägsta av dessa två inställningar. Observera att inställningen för varje MC-konto även avgör om data som tillhör MC-kontot kan visas i CSS Center.

Alla Merchant Center-användare med kontoadministratörsåtkomst kan göra ändringar i det konto som de har administratörsåtkomst till.

Lägg till en ny användare

Add a new user in the CSS Center

Adminanvändare bjuder in andra användare att få åtkomst till ditt CSS Center-konto i avsnittet Användare på sidan Kontoåtkomst via verktygsmenyn Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul]. Användare du har bjudit in loggar in på ditt konto med sina egna inloggningsuppgifter och kan därför själva skydda sina inloggningsuppgifter.

Användare du lägger till måste ha ett Google-konto för att kunna få inbjudan. Om de inte har något Google-konto kan de skapa ett konto.

Gör så här om du vill ge tillgång till ytterligare användare:

Step 1 Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Step 2 Välj Kontoåtkomst under Inställningar.

Step 3 Klicka på plusknappen .

Step 4 Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in.

Step 5 Klicka på Lägg till användare.

Step 5 Välj de åtkomsträttigheter du vill ge användaren och ställ in e-postaviseringar för användaren. Du kan välja administratörs- eller standardåtkomst till CSS Center och administratörsåtkomst, standardåtkomst eller ingen åtkomst till Merchant Center.

Step 5 Klicka på Lägg till användare. Användarna kan fortfarande redigera sina egna åtkomstnivåer i användarlistan. De kan även ta bort sig själva.

När du anger en e-postadress för att ge åtkomst till en användare kan det hända att du får följande felmeddelande: ”Det gick inte att lägga till den här e-postadressen eftersom den inte är kopplad till ett Google-konto. Välj en annan e-postadress eller skapa ett nytt Google-konto.”

Om du får det här felmeddelandet är den e-postadress som du försöker ge åtkomst till CSS Center inte länkad till ett Google-konto. E-postadresser måste vara länkade till ett Google-konto för att kunna läggas till i CSS Center.

Så här länkar du en e-postadress till ett Google-konto:

1. Öppna Google-konton.
  2. Klicka på Använd min nuvarande e-postadress i stället.

Ta bort användare

Remove users in the CSS Center

Om du inte längre vill att en viss användare eller vissa användare ska ha åtkomst till ditt CSS Center-konto kan du ta bort dem. En borttagen användare kan inte längre logga in på ditt CSS Center-konto.

Ta bort en användare:

Step 1 Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Step 2 Välj Kontoåtkomst under Inställningar.

Step 3 Klicka på e-postadressen för den användare du vill ta bort under Användare.

Step 4 Klicka på Ta bort användare under Användarstatus.

Step 5 Klicka på Ja för att bekräfta borttagningen av användaren.

Redigera användarroller

Edit user roles in the CSS Center

Redigera en användares roll:

Step 1 Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Step 2 Välj Kontoåtkomst under Inställningar.

Step 3 Leta reda på e-postadressen som är kopplad till den roll du vill redigera under Användare.

Step 4 Välj åtkomsträttigheter och ställ in e-postaviseringar för användaren. När du redigerar en användare döljs avsnittet med inställningar för e-postaviseringar.

Step 5 Klicka på Spara.

Ta bort åtkomsten till ditt CSS Center-konto

Remove your CSS Center account access in the CSS Center

Om du vill koppla bort ditt Google-konto från ett CSS Center-konto kan du ta bort din egen åtkomst i avsnittet Inställningar.

När du tar bort länken till ett CSS Center-konto återkallas åtkomsten och du kan inte visa eller göra ändringar i kontot. Om du vill få åtkomst igen måste du kontakta en kontoadministratör på CSS Center.

Obs! Om du är en CSS Center-administratör kan du inte ta bort ditt Google-konto om det inte finns någon annan adminanvändare kopplad till kontot.

Så här tar du bort ditt konto:

Step 1 Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Personer och åtkomst under inställningsikonen.

Step 2 Välj dig själv i e-postlistan.

Step 3 Klicka på Ta bort åtkomst.

Step 4 Klicka på Ta bort åtkomst igen för att bekräfta borttagningen av kontot.