Administrer brukere i Comparison Shopping Service Center

CSS Center | Manage users in Comparison Shopping Service Center [Hero Image]

Administrer brukere og kontakter

For å få tilgang til kontoer via CSS Center må du enten være administrator for en gruppe av tjenester for prissammenligning (CSS-gruppe) eller for et domene for en prissammenligningstjeneste (CSS-domene), eller så må du legges til som bruker av administratoren for en CSS-gruppe eller et CSS-domene. Flere brukere kan få tilgang til ett enkelt domene for en prissammenligningstjeneste, og brukerne kan knytte sine personlige Google-kontoer til flere domener som tilhører samme gruppe av tjenester for prissammenligning. Brukere av en hvilken som helst gruppe av tjenester for prissammenligning kan få tilgang til alle domener i denne gruppen uten å bli lagt til på hvert enkelt domene.

Kontoadministratorer kan angi ulike roller eller tilgangsnivåer for hver bruker. Administratorer for grupper av tjenester for prissammenligning kan administrere tilgangen for alle domenekontoene for en gitt gruppe samt selve gruppekontoen. Administratorer for domener for prissammenligningstjenester kan administrere tilgangsrettighetene for det aktuelle domenet.

Kontoadministratorer kan også angi e-postvarsler for hver bruker. I tillegg kan administratorer legge til brukere i kontoen som bare er e-postkontakter, i stedet for å legge dem til som direkte brukere av kontoen.

Brukerroller og -tilgang i CSS Center

Brukere av CSS Center må ha enten standard tilgang eller administratortilgang. Her er litt om de forskjellige rollene og tilgangstypene i CSS Center:

• E-postkontakter: En bruker som legges til bare som e-postkontakt, mottar e-postvarsler, men får ikke brukertilgang til kontoen.
  • Domene for prissammenligningstjeneste (standard): Brukeren kan se en liste over alle domener for prissammenligningstjenester for den tilknyttede gruppen og har tilgang til domenevisningen. Brukeren kan se en liste over alle tilknyttede selgerkontoer for hvert enkelt domene. Brukeren kan også se samlet informasjon, inkludert beregninger for alle tilknyttede selgerkontoer.
  • Domene for prissammenligningstjeneste (administrator): I tillegg til tilgangen som gis til standardbrukere av domenet for prissammenligningstjenesten (CSS), kan en bruker som legges til som administrator av CSS-domenet, administrere innstillingene for CSS-domenet, inkludert brukeradministrering.
  • Gruppe av tjenester for prissammenligning (standard): I tillegg til tilgangen som gis til standardbrukere av domenet for prissammenligningstjenesten (CSS), får en bruker som legges til som standardbruker av CSS-gruppen, tilgang til alle CSS-domenevisninger av CSS-gruppen, og vedkommende kan også se samlet informasjon, inkludert beregninger for alle CSS-domenene i CSS-gruppen.
  • Gruppe av tjenester for prissammenligning (administrator): I tillegg til tilgangen som gis til en administratorbruker av domenet for prissammenligningstjenesten og til standardbrukere av grupper av tjenester for prissammenligning, kan en bruker som legges til som administratorbruker av gruppen, administrere gruppeinnstillingene, inkludert brukeradministrering.

Merk: Brukere kan endre sine egne tilgangsnivåer i brukerlisten. De kan også fjerne seg selv.

Tilgang til Merchant Center-kontoer for brukere av CSS Center

CSS-brukere har tilgang til tilknyttede Merchant Center-kontoer (MC-kontoer) uten å bli lagt til uttrykkelig som enkeltbrukere av disse kontoene. For at en CSS-bruker skal få tilgang til en Merchant Center-konto, må disse to betingelsene være oppfylt:

Step 1 For hver CSS Center-bruker: I CSS Center må innstillingene for kontotilgang være angitt som enten «Administratortilgang til Merchant Center» eller «Standardtilgang til Merchant Center». CSS-brukere får ikke tilgang til Merchant Center-kontoer hvis innstillingene er angitt som «Ingen tilgang til Merchant Center».

Step 2 For hver Merchant Center-konto: I Merchant Center må CSS-brukere få tilgang som «Administrator» eller «Standard» på «CSS-brukere»-kortet. Dette gjelder også for kontoer for flere klienter (MCA-kontoer). Tjenester for prissammenligning kan også kreve bestemte tilgangsrettigheter til tilknyttede Merchant Center-kontoer. Det er bare administratorer for tjenester for prissammenligning som kan sende forespørsler om brukertilgang via brukerstøttetjenestene for tjenester for prissammenligning.

De faktiske tilgangsrettighetene en bestemt CSS-bruker har til en Merchant Center-konto, bestemmes av det laveste tilgangsnivået av disse to innstillingene. Merk at innstillingen for hver enkelt Merchant Center-konto også avgjør om data som tilhører Merchant Center-kontoen, kan vises i CSS Center.

Merk at alle Merchant Center-brukere med administratortilgang til kontoer kan gjøre endringer i kontoene de har administratortilgang til.

Legg til nye brukere

Add a new user in the CSS Center

Administratorbrukere kan invitere andre til å få tilgang til CSS Center-kontoen via «Brukere»-delen av Kontotilgang-siden, som er tilgjengelig via verktøymenyen Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul]. De inviterte brukerne logger på kontoen med sin egen påloggingsinformasjon, slik at ingen trenger å dele påloggingsinformasjonen sin med andre.

Brukerne du legger til, må ha en Google-konto for å kunne motta invitasjonen. Hvis de ikke har noen Google-konto, kan de opprette en her.

Slik gir du tilgang til flere brukere:

Step 1 Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].

Step 2 Velg Kontotilgang under Innstillinger.

Step 3 Klikk på plussknappen .

Step 4 Skriv inn e-postadressen til den du vil invitere.

Step 5 Klikk på Legg til brukeren.

Step 5 Velg tilgangsrettighetene og e-postvarslene du vil at denne brukeren skal få. Du kan velge å gi administratortilgang eller standard tilgang til CSS Center og administratortilgang, standard tilgang eller ingen tilgang til Merchant Center.

Step 5 Klikk på Legg til brukeren. Brukere kan fortsatt endre sine egne tilgangsnivåer i brukerlisten. De kan også fjerne seg selv.

Det kan hende du ser følgende feilmelding hvis du legger inn e-postadressen til enda en bruker for å gi vedkommende tilgang: «Vi kan ikke legge til denne e-postadressen fordi den ikke er knyttet til en Google-konto. Velg en annen e-postadresse, eller opprett en ny Google-konto.»

Hvis du ser denne feilmeldingen, er ikke e-postadressen du prøver å gi tilgang til CSS Center, tilknyttet noen Google-konto. E-postadressen må være tilknyttet en Google-konto for å kunne legges til i CSS Center.

Slik knytter du e-postadressen din til en Google-konto:

1. Gå til Google-kontoer.
  2. Klikk på Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet.

Fjern brukere

Remove users in the CSS Center

Hvis du ikke lenger vil at en eller flere brukere skal ha tilgang til CSS Center-kontoen din, kan du fjerne vedkommende fra kontoen din. Når du har fjernet en bruker, kan ikke vedkommende logge på CSS Center-kontoen din lenger.

Slik fjerner du brukere:

Step 1 Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].

Step 2 Velg Kontotilgang under Innstillinger.

Step 3 Under Brukere klikker du på e-postadressen til brukeren du vil fjerne.

Step 4 Klikk på Fjern brukeren under Brukerstatus.

Step 5 Klikk på Ja for å bekrefte at brukeren skal fjernes.

Endre brukerroller

Edit user roles in the CSS Center

Slik endrer du rollen til en bruker:

Step 1 Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].

Step 2 Velg Kontotilgang under Innstillinger.

Step 3 Under Brukere finner du e-postadressen som er tilknyttet rollen du vil endre.

Step 4 Velg tilgangsrettighetene og angi e-postvarsler for brukeren. Når du redigerer en bruker, er imidlertid delen med innstillinger for e-postvarsler skjult.

Step 5 Klikk på Lagre.

Fjern tilgangen til CSS Center for kontoen din

Remove your CSS Center account access in the CSS Center

Hvis du ikke lenger vil at Google-kontoen din skal være tilknyttet noen CSS Center-konto, kan du fjerne din egen tilgang under Innstillinger.

Når du gjør dette, mister du tilgangen til CSS Center-kontoen, og du kan ikke lenger se eller gjøre endringer i kontoen. Du må kontakte en CSS Center-kontoadministrator for å få tilgang igjen.

Merk: Hvis du er CSS Center-administrator, kan du ikke fjerne Google-kontoen din med mindre en annen administratorbruker allerede er tilknyttet kontoen.

Slik fjerner du din egen konto:

Step 1 Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] og velg Personer og tilgang under Innstillinger-ikonet.

Step 2 Velg deg selv i e-postlisten.

Step 3 Klikk på Fjern tilgangen.

Step 4 Klikk på Fjern tilgangen igjen for å bekrefte at kontoen skal fjernes.