Gebruikers beheren in Comparison Shopping Service Center

CSS Center | Manage users in Comparison Shopping Service Center [Hero Image]

Gebruikers en contacten beheren

Als u toegang wilt tot accounts via CSS Center, moet u de beheerder zijn van een CSS-groep of -domein, of zijn toegevoegd als gebruiker door de beheerder van een CSS-groep of domein. Meerdere gebruikers kunnen toegang krijgen tot één CSS-domein en gebruikers kunnen hun afzonderlijke Google-accounts koppelen aan meerdere CSS-domeinen die tot dezelfde CSS-groep behoren. Gebruikers van een bepaalde CSS-groep hebben toegang tot alle CSS-domeinen van die groep zonder te worden toegevoegd aan de afzonderlijke domeinen.

Accountbeheerders kunnen voor elke gebruiker verschillende rollen of toegangsniveaus opgeven. CSS-groepsbeheerders kunnen de toegang beheren voor alle CSS-domeinaccounts van een bepaalde CSS-groep en voor het CSS-groepsaccount. CSS-domeinbeheerders kunnen de toegangsrechten voor dat specifieke CSS-domein beheren.

Accountbeheerders kunnen ook e-mailmeldingen voor elke gebruiker opgeven. Daarnaast kunnen beheerders personen alleen als e-mailcontact toevoegen aan hun account, zonder hen toe te voegen als directe gebruiker van het account.

Gebruikersrollen en toegang in CSS Center

Gebruikers van CSS Center moeten Standaardtoegang of Beheerderstoegang hebben. Specifieke rollen en toegang in het CSS Center zijn onder andere:

• E-mailcontacten: Een gebruiker die is toegevoegd als contactpersoon alleen voor e-mail, ontvangt e-mailmeldingen maar krijgt geen gebruikerstoegang tot het account.
  • CSS-domein (standaard): De gebruiker kan een lijst bekijken met alle CSS-domeinen binnen de gelinkte CSS-groep en heeft toegang tot de CSS-domeinweergave. Voor het domein kan de gebruiker een lijst met alle gekoppelde verkopersaccounts bekijken. De gebruiker kan ook verzamelde informatie bekijken, waaronder statistieken van alle gekoppelde verkopersaccounts.
  • CSS-domein (beheerder): Een gebruiker die is toegevoegd als CSS-domeinbeheerder, heeft dezelfde rechten als standaardgebruikers van het domein, maar kan ook domeininstellingen en gebruikers beheren.
  • CSS-groep (standaard): Een gebruiker die is toegevoegd als standaardgebruiker van een CSS-groep heeft dezelfde rechten als een standaardgebruiker van een CSS-domein, maar heeft ook toegang tot alle CSS-domeinweergaven van een CSS-groep. Deze gebruiker kan ook verzamelde gegevens bekijken, waaronder statistieken van alle CSS-domeinen van de CSS-groep.
  • CSS-groep (beheerder): Een gebruiker die is toegevoegd als CSS-groepsbeheerder, heeft dezelfde rechten als de domeinbeheerders en standaardgebruikers van de groep, maar kan ook groepsinstellingen en gebruikers beheren.

Opmerking: Gebruikers kunnen hun eigen toegangsniveaus bewerken in de gebruikerslijst. Ze kunnen ook zichzelf verwijderen.

Toegang tot Merchant Center-accounts voor CSS Center-gebruikers

CSS-gebruikers hebben toegang tot gekoppelde Merchant Center-accounts (MC) zonder expliciet te worden toegevoegd als individuele gebruiker van die accounts. Een CSS-gebruiker kan alleen toegang krijgen tot een MC-account als aan 2 voorwaarden wordt voldaan:

Step 1 Voor elke CSS Center-gebruiker: In het CSS Center moeten de toegangsinstellingen voor accounts zijn ingesteld op Beheerderstoegang tot Merchant Center of Standaard toegang tot Merchant Center. CSS-gebruikers hebben geen toegang tot MC-accounts als de toegangsinstellingen zijn ingesteld op Geen toegang tot Merchant Center.

Step 2 Voor elk MC-account: In Merchant Center moet gebruikerstoegang voor CSS-gebruikers op de kaart CSS-gebruikers zijn ingesteld op Beheerder of Standaard. Dit geldt ook voor MCA's. Een CSS kan ook specifieke toegangsrechten vereisen voor gekoppelde MC-accounts. Alleen CSS-beheerders kunnen verzoeken voor gebruikerstoegang indienen via CSS-supportservices.

De daadwerkelijke toegangsrechten van een bepaalde CSS-gebruiker tot een bepaald MC-account zijn afhankelijk van in ieder geval deze 2 instellingen. Houd er rekening mee dat de instelling voor elk MC-account ook bepaalt of gegevens die bij het MC-account horen, zichtbaar zijn in CSS Center.

Elke Merchant Center-gebruiker met beheerderstoegang kan wijzigingen aanbrengen in het account waartoe hij beheerderstoegang heeft.

Een nieuwe gebruiker toevoegen

Add a new user in the CSS Center

Beheerders nodigen anderen uit voor toegang tot uw CSS Center-account via het gedeelte Gebruikers op de pagina Toegang tot account. Deze pagina is toegankelijk via het menu Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear]. Deze uitgenodigde gebruikers loggen in op uw account met hun eigen inloggegevens, zodat gebruikers de veiligheid van hun inloggegevens kunnen waarborgen.

De gebruiker die u toevoegt, moet een Google-account hebben om de uitnodiging te kunnen ontvangen. Gebruikers zonder Google-account kunnen hier een account maken.

Volg deze stappen om toegang te verlenen aan extra gebruikers:

Step 1 Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].

Step 2 Selecteer Accounttoegang onder Instellingen.

Step 3 Klik op de plusknop .

Step 4 Geef het e-mailadres op van de persoon die u wilt uitnodigen.

Step 5 Klik op Gebruiker toevoegen.

Step 5 Selecteer de toegangsrechten die u wilt geven en de e-mailmeldingen voor die gebruiker. U kunt kiezen uit beheerders- of standaardtoegang tot CSS Center en beheerderstoegang, standaardtoegang of geen toegang tot Merchant Center.

Step 5 Klik op Gebruiker toevoegen. Gebruikers kunnen nog wel hun eigen toegangsniveaus bewerken in de gebruikerslijst. Ze kunnen ook zichzelf verwijderen.

Als u een e-mailadres opgeeft om een extra gebruiker toegang te geven, krijgt u mogelijk deze foutmelding: 'We kunnen dit e-mailadres niet toevoegen omdat het niet aan een Google-account is gekoppeld. Kies een ander e-mailadres of maak een nieuw Google-account.'

Als u deze foutmelding ziet, is het e-mailadres dat u toegang tot CSS Center probeert te geven, niet gekoppeld aan een Google-account. E-mailadressen moeten aan een Google-account zijn gekoppeld om aan CSS Center te kunnen worden toegevoegd.

Zo koppelt u uw e-mailadres aan een Google-account:

1. Ga naar Google-accounts.
  2. Klik op Mijn huidige e-mailadres gebruiken.

Gebruikers verwijderen

Remove users in the CSS Center

Als u een bepaalde gebruiker of gebruikers geen toegang meer wilt geven tot uw CSS Center-account, kunt u deze uit uw account verwijderen. De gebruiker kan niet meer inloggen op uw CSS Center-account nadat u deze heeft verwijderd.

Volg deze stappen om een gebruiker te verwijderen:

Step 1 Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].

Step 2 Selecteer Accounttoegang onder Instellingen.

Step 3 Klik onder Gebruikers op het e-mailadres van de gebruiker die u wilt verwijderen.

Step 4 Klik onder Status van gebruiker op Gebruiker verwijderen.

Step 5 Klik op Ja om verwijdering van de gebruiker te bevestigen.

Gebruikersrollen bewerken

Edit user roles in the CSS Center

Zo bewerkt u een gebruikersrol:

Step 1 Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].

Step 2 Selecteer Accounttoegang onder Instellingen.

Step 3 Ga onder Gebruikers naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan de rol die u wilt bewerken.

Step 4 Selecteer de toegangsrechten en stel de e-mailmeldingen voor die gebruiker in. Als u een gebruiker bewerkt, is het gedeelte Voorkeuren voor e-mailmeldingen verborgen.

Step 5 Klik op Opslaan.

Toegang tot uw CSS Center-account verwijderen

Remove your CSS Center account access in the CSS Center

Als u niet meer wilt dat uw Google-account aan een bepaald CSS Center-account gekoppeld is, kunt u uw eigen toegang intrekken in het gedeelte 'Voorkeuren'.

Nadat u uzelf uit een CSS Center-account heeft verwijderd, wordt de toegang ingetrokken en kunt u het account niet meer bekijken en hierin geen wijzigingen meer aanbrengen. U moet contact opnemen met een beheerder van het CSS Center-account om opnieuw toegang te krijgen.

Opmerking: Als u een CSS Center-beheerder bent, kunt u uw Google-account alleen verwijderen als er nog een andere beheerder aan het account is gekoppeld.

Zo verwijdert u uw eigen account:

Step 1 Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Mensen en toegang onder het icoon Instellingen.

Step 2 Selecteer uzelf in de mailinglijst.

Step 3 Klik op Toegang intrekken.

Step 4 Klik nogmaals op Toegang intrekken om de verwijdering van uw account te bevestigen.