Använda kontoetiketter i Comparison Shopping Service Center

Använd kontoetiketter för att klassificera och organisera CSS-domäner eller säljarkonton i beskrivande grupper. Du kan till exempel skapa anpassade etiketter för att ange marknaden för specifika konton eller ställa in nivåer för dina säljarkonton. När du har lagt till kontoetiketter kan du använda dem för att sortera eller filtrera konton. Förutom att skapa och använda egna etiketter kan du också använda automatiska etiketter som automatiskt tillämpas på dina konton. Kom ihåg att etiketter endast är avsedda som referens och inte visas i Merchant Center.

Dina etiketter

Du kan skapa och använda etiketter för att gruppera säljare utifrån kategori, resultat, storlek eller andra egenskaper.

Några exempel på möjliga etiketter:

• De fem bästa strategiska säljarna
  • De tre största säljarna sett till intäkter
  • Säljare som lagts till 2019
  • Johan Svenssons konton
  • Konton inom modebranschen
  • Konton med självbetjäning

Automatiska etiketter

För att hjälpa dig att hantera kopplade säljarkonton tilldelar Google dynamiskt en uppsättning automatiska etiketter åt dig. Med dessa etiketter kan du enkelt fokusera på de konton som är viktigast och de kan användas för att filtrera vyer i CSS Center. Automatiska etiketter tillämpas på CSS-domännivå.

Följande automatiska etiketter är tillgängliga:

Topp 10: Kontot är bland de tio konton (fristående, MCA-underkonto eller marknadsplats) med flest betalda klick de senaste 30 dagarna.

80 % av klick: De konton som sammanlagt står för 80 % av det totala antalet betalda klick på CSS-domänen under de senaste 30 dagarna.

Inte aktiva: Konton som inte har fått några betalda klick under de senaste 30 dagarna.

Anvisningar

Lägga till en ny etikett för en CSS-domän

Add a new label to a merchant account in the CSS Center

Välj den CSS-domän du vill lägga till en etikett för och gör sedan följande:

1. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon i kolumnen Etikett om du vill lägga till eller redigera en etikett.
  2. Klicka på Ny etikett.
  3. Ange ett namn på etiketten och en beskrivning (valfritt).
  4. Klicka på cirkeln bredvid etikettnamnet för att välja en färg som gör det lättare att identifiera etiketten (valfritt).
  5. Klicka på Skapa.
  6. Markera rutan bredvid den nya etiketten om du vill använda den på domänen.
  7. Klicka på Använd.

Så här lägger du till en ny etikett för ett säljarkonto

Add a new label to a merchant account in the CSS Center

Leta reda på det säljarkonto du vill lägga till en etikett för och gör sedan följande:

1. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon i kolumnen Etikett om du vill lägga till eller redigera en etikett.
  2. Klicka på Ny etikett.
  3. Ange ett namn på etiketten och en beskrivning (valfritt).
  4. Klicka på cirkeln bredvid etikettnamnet för att välja en färg som gör det lättare att identifiera etiketten.
  5. Klicka på Skapa.
  6. Markera rutan bredvid den nya etiketten om du vill använda den på säljarkontot.
  7. Klicka på Använd.

Använd en etikett på en domän eller ett konto

Apply an existing label to a domain or account in the CSS Center

Välj en domän eller ett säljarkonto och gör sedan följande:

1. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon i kolumnen Etikett.
  2. Ange namnet på den etikett du vill använda i sökfältet.
  3. Markera rutan bredvid etiketten.
  4. Klicka på Använd.

Ta bort en etikett från en domän eller ett konto

To remove a label from a domain or account in the CSS Center

Leta reda på den domän eller det konto som har etiketten och gör sedan följande:

1. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon i kolumnen Etikett.
  2. Avmarkera rutan bredvid etiketten för att ta bort den från domänen eller kontot.
  3. Klicka på Använd.

Filtrera domäner eller konton efter etikett

Filter domains or accounts by label in the CSS Center

Välj en domän eller ett säljarkonto och gör sedan följande:

1. Klicka på filterikonen Filter icon.
  2. Klicka på Etiketter och välj sedan Automatiska etiketter eller Dina etiketter.
  3. Markera rutan vid etiketterna du vill använda för att filtrera vyn.
  4. Klicka på Använd.

Posterna filtreras så att endast de med etiketten visas.

Ta bort en etikett

to delete a label in the CSS Center

Leta reda på en domän eller ett konto som har etiketten och gör sedan följande:

1. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon i kolumnen Etikett.
  2. Klicka på pennan Penna/redigeringsikon på raden med den etikett du vill ta bort.
  3. Klicka på ikonen Ta bort Delete icon längst ned i rutan.
  4. Klicka på Ta bort i popup-rutan.