Kontotyper i Comparison Shopping Service Center

Du kan se olika typer av konton i CSS Center, däribland CSS-grupper, CSS-domäner och Merchant Center-konton. Det är viktigt att förstå hur varje enhet fungerar för att kunna använda CSS Center på bästa sätt.

CSS-grupper och CSS-domäner

Den högsta nivån i CSS-konton är CSS-gruppen. En enda CSS-grupp (till exempel SuperCSS) kan gruppera flera tillhörande CSS-domäner (till exempel SuperCSS.fr och SuperCSS.it), eller bara innehålla en domän. En CSS-domän är en enhet som motsvarar en enskild domän (till exempel SuperCSS.fr) och kan placera Shopping-annonser med Google i länder med CSS-programmet. Varje CSS-domän måste tillhöra en enda CSS-grupp och kan kopplas till flera Merchant Center-konton.

CSS-grupper och CSS-domäner

Typer av Merchant Center-konton

Varje CSS-domän kan ha följande typer av Merchant Center-konton kopplade:

• Primärt MCA för CSS (obligatoriskt för varje CSS-domän): Det här är produktjämförelsetjänstens huvudsakliga konto för flera kunder (MCA). Från det här kontot kan en produktjämförelsetjänst skapa underkonton för varje säljare de representerar och beställningar kan sedan laddas upp till dessa konton. Kontot för flera kunder skapas när du har registrerat dig som en produktjämförelsetjänst på Google.
  • MCA på marknadsplatsen (valfritt för varje CSS-domän): En produktjämförelsetjänst kan fungera med konton för flera kunder på marknadsplatsen och tillhörande underkonton.
  • Annat MCA (valfritt för varje CSS-domän): En produktjämförelsetjänst kan också fungera med säljares konton för flera kunder.
  • Fristående konton (valfritt för varje CSS-domän): En produktjämförelsetjänst kan också fungera med fristående säljarkonton som inte ingår i ett konto för flera kunder.