I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Värde saknas: storlek [size], färg [color], kön [gender], åldersgrupp [age_group]

Lägg till attributet i produktdatan

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Det finns inget värde i produktdatan för ett eller flera attribut som är obligatoriska för din produkt. För vissa produkter i Shopping-annonser och gratisannonser krävs specifika attribut. Attributen kön [gender], åldersgrupp [age_group], färg [color] och storlek [size] är till exempel obligatoriska för kläderbjudanden och måste anges för att erbjudandena ska visas.

Produkten har i allmänhet lägre datakvalitet om de obligatoriska attributen saknas i produktdatan. Det kan leda till att erbjudandet presterar sämre i sökresultaten.

Lös problemet genom att ange de obligatoriska attributen som saknas för produkten i produktdatan. Du kan lägga till obligatoriska attribut eller bara de som har flaggats specifikt för det här felet. Läs mer om produktdataspecifikationen

I vissa fall bestäms en kategori automatiskt om du inte anger en google-produktkategori [google_product_category] för produkten. Om kategorin är felaktig kan de obligatoriska attributen skilja sig från de uppladdade attributen. Du kan ange rätt kategori manuellt genom att använda attributet google-produktkategori [google_product_category], vilket kan lösa problemet.

Anvisningar

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Lägg till attributet i din produktdata

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” =Värde saknas: storlek [size], färg [color], kön [gender], åldersgrupp [age_group].

2. Ange värdet för de attribut som saknas för att lösa problemet.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.