Så löser du: inkonsekvent värde [tillgänglighet], lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

Se till att tillgängligheten i dina annonser för lokala butikslager stämmer överens med målsidan

När någon klickar på en annons för lokalt butikslager på Google förväntar de sig att se samma pris på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om en användare klickar på en produkt och går tillbaka till Google om produkten inte finns att köpa.

• Det finns tillgänglighet som inte stämmer överens mellan dina annonser för lokala butikslager och målsidor. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina annonser för lokala butikslager senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med din målsida. Om informationen inte stämmer överens efter det datumet stängs kontot av och det är då inte längre kvalificerat att visa annonser för lokala butikslager.

Gör så här

Utöka alla

Ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig implementering) annonserar tillgängligheten för en produkt i en viss butik. Därför måste ett klick på en annons för ett lokalt butikslager i form av ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) omdirigera användaren till en produktmålsida som visar produktens tillgänglighet i en viss butik.

Typ av skyltfönster Flödeskälla Tillgänglighetsattribut
Grundläggande Lagerflöde för lokala produkter availability [tillgänglighet]

Steg 1: Kontrollera att tillgängligheten i lagerdatan stämmer överens med tillgängligheten på målsidan
  1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    1. Du kan se exempel på produkter som underkändes i varningen du fick via e-post. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att tillgängligheten inte stämmer överens.
    2. Se till att uppdatera målsidan och datan för annonser för lokala butikslager samtidigt. Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera lagerdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributet availability [tillgänglighet] i din lagerdata så att det stämmer överens med målsidan.
Steg 2: Skicka din lagerdata igen
  1. När du har uppdaterat lagerinformationen skickar du in den igen på något av följande sätt:
    1. Ladda upp ett flöde
    2. Skicka via Content API
Steg 3: Vänta tills din data genomsöks igen
Google genomsöker produkterna i Merchant Center-kontot. Om vi upptäcker att tillgängligheten i din lagerdata nu stämmer överens med tillgängligheten på målsidan hävs kontoavstängningen och du kan visa annonser för lokala butikslager igen.

Tips

Jämför den butiksspecifika tillgängligheten i lagerdatan med den butiksspecifika målsidan
  1. Leta reda på attributet link_template [länkmall] för exempelprodukten som finns i varningsmeddelandet.
  2. Ersätt värdet {store_code} i link_template [länkmall] med värdet store_code [butikskod] som finns i varningsmeddelandet.
  3. Klistra in link_template [länkmall] i webbläsaren för att aktivera din butiksspecifika målsida. Tillgängligheten som anges på den här sidan måste stämma överens med värdet availability [tillgänglighet] i lagerflödet för lokala produkter.

Exempel:

• id: 7
  • butikskod: 123
  • availability [tillgänglighet]: in stock [i lager]
  • link_template [länkmall]: https://www.example.com/products/7&store={store_code}
  • Länk till butiksspecifik målsida: https://www.example.com/products/7&store=123