Så löser du: inkonsekvent värde [pris], lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande)

Se till att priserna i din produktdata stämmer överens med målsidan

När någon klickar på en annons för lokalt butikslager på Google förväntar de sig att se samma pris på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om en användare klickar på en produkt och går tillbaka till Google efter att ha sett ett annat pris på målsidan.

• Det finns priser som inte stämmer överens mellan dina annonser för lokala butikslager och målsidor. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina annonser för lokala butikslager senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med din målsida. Om informationen inte stämmer överens efter det datumet stängs kontot av och det är då inte längre kvalificerat att visa annonser för lokala butikslager.

Gör så här

Utöka alla

Ett lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) annonserar det nationella priset för en produkt. I tabellen nedan kan du se vilket flöde och attribut som anger annonspriset för annonser för lokala butikslager.

Typ av skyltfönster Flödeskälla Prisattribut
Grundläggande Primärt flöde eller äldre lokalt produktflöde price [pris] eller sale_price [försäljningspris]

Steg 1: Kontrollera att priset i produktdatan stämmer överens med priset på målsidan
  1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    1. Du kan se exempel på produkter som underkändes i varningen du fick via e-post. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att priserna inte stämmer överens.
    2. Se till att uppdatera målsidan och produktdatan samtidigt. Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera produktdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du prisattributen i din produktdata så att de stämmer överens med målsidan.
Steg 2: Skicka din produktdata igen
  1. När du har uppdaterat produktinformationen skickar du in den igen på något av följande sätt:
    1. Ladda upp ett flöde
    2. Skicka via Content API
Steg 3: Vänta tills din data genomsöks igen
  1. Google genomsöker produkterna i Merchant Center-kontot. Om vi upptäcker att priserna i din flödesdata nu stämmer överens med priserna på målsidan hävs kontoavstängningen och du kan visa annonser för lokala butikslager igen.

Tips

Se till att ange data korrekt för produkter som är på rea
  1. Om du anger attributet sale_price [försäljningspris] för att annonsera produkter som är på rea ska du även ange när rean upphör med sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris].
  2. Annars riskerar du att annonsera ett sale_price [försäljningspris] som inte längre är aktivt på produktens målsida, vilket leder till att priserna inte stämmer överens.