Praktische tips voor gratis productvermeldingen op Google

In Merchant Center kunt u uw producten gratis vermelden op Google-services, waaronder Google Zoeken, het tabblad Shopping en Google Afbeeldingen.

Gratis productvermeldingen kunnen worden weergegeven op Google Zoeken en Google Afbeeldingen. Gratis uitgebreide vermeldingen worden weergegeven op het tabblad Shopping. Meer informatie over de verschillende typen standaardvermeldingen en beschikbaarheid per land

Voor standaardvermeldingen en uitgebreide vermeldingen gelden verschillende gegevensvereisten. Meer informatie over gegevens die vereist zijn voor standaard- en uitgebreide vermeldingen

Opmerking: Tracking van derden kan geen onderscheid maken tussen standaardverkeer en verbeterd verkeer. Trackingparameters in de kenmerken link [link] en mobiele link [mobile_link] zorgen ervoor dat al het verkeer van onbetaalde productvermeldingen met betrekking tot deze URL's wordt samengevoegd.

Volg deze praktische tips om ervoor te zorgen dat uw producten in gratis standaard- en uitgebreide vermeldingen worden weergegeven.

Een Merchant Center-productfeed gebruiken

Voor de beste resultaten raden we u aan uw producten te uploaden in een Merchant Center-productfeed. Merchant Center is een gratis tool waarmee u uw productgegevens rechtstreeks naar Google kunt uploaden om ervoor te zorgen dat deze volledig en actueel zijn. Meer informatie over het maken van een productfeed

Zorg ervoor dat uw feed gratis vermeldingen als bestemming bevat

Als u al bestaande feeds naar Merchant Center heeft geüpload, zijn uw feeds waarschijnlijk al aangemeld voor gratis vermeldingen. U kunt dit controleren door de bestemmingsinstelling van de feed in Merchant Center te controleren.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten in het navigatiemenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Feeds om de instellingen voor uw verschillende feeds te bekijken.
  4. In de kolom Bestemming ziet u Gratis productvermeldingen.

Als u niet bent aangemeld, klikt u in het linkernavigatiemenu op Groei en vervolgens op Programma's beheren. Klik vervolgens op de functiekaart en volg de instructies.

Google helpen inzicht te krijgen in de producten die u verkoopt

Google probeert uw productinformatie te koppelen aan de meest relevante zoekopdrachten. Sterke product-ID's zoals Global Trade Item Numbers (GTIN's), Manufacturer Part Numbers (MPN's) en merknamen helpen Google meer inzicht te krijgen in de producten in uw feed. Als u deze kenmerken niet opgeeft, is de kans kleiner dat we uw aanbiedingen kunnen koppelen aan producten, en worden uw producten minder snel weergegeven bij relevante zoekopdrachten.
Voor vermeldingen van specifieke producten kunt u het beste minstens 1 van de volgende kenmerken opnemen in uw productgegevens:
  • Global Trade Item Numbers (GTIN)
    • Opmerking: Geef deze op voor alle producten waarvoor GTIN's bestaan.
  • Merk en Manufacturer Part Number (MPN)

Meer informatie over unieke product-ID's

Kledingspecifieke gegevens voor meer visuele vermeldingen

Naast de minimaal vereiste set gegevenskenmerken om producten in te dienen, moet u ook rekening houden met de volgende praktische tips als u wilt dat uw kleding en accessoires in aanmerking komen voor weergave in gratis vermeldingen.
Merchant Center-productgegevens gebruiken om veelvoorkomende verschillen tussen de productopties ('productvarianten') op te geven
  • Productgroep-id [item_group_id]: Gebruik dit kenmerk om productvarianten in uw gegevens te groeperen. Volg de praktische tips voor het kenmerk productgroep-id om uw varianten correct in te dienen.
  • Kleur [color]: Dien de primaire kleur van uw product in. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de kleuren van de varianten in te dienen.
  • Maat [size]: Gebruik dit kenmerk om de standaardmaat van uw product op te geven. Als uw product varianten met verschillende maten heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de maten van de varianten in te dienen.
  • Patroon [pattern]: Gebruik dit kenmerk om het patroon of de grafische print op uw product te beschrijven. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de patronen van de varianten in te dienen.
  • Materiaal [material]: Geef de primaire materialen op die in het belangrijkste onderdeel van uw product worden gebruikt, omdat klanten vaak naar producten zoeken op materiaal (bijvoorbeeld leren jassen).

Dien afbeeldingen in van hoge kwaliteit

• Afbeeldingslink [image_link]: Dien URL's in voor productafbeeldingen met een hoge resolutie om de kans te vergroten dat u de aandacht van klanten trekt. We raden u aan alle UTM-maatparameters te verwijderen en afbeeldingen in te dienen van minimaal 650x850 pixels.
  • Extra afbeeldingslink [additional_image_link]: Geef maximaal 10 extra afbeeldingen per product op zodat klanten verschillende weergaven van uw product kunnen zien.

Definieer demografische kenmerken

• Gender [gender]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven voor welk gender uw product is ontworpen of geef unisex op als er geen gender is opgegeven. We gebruiken het kenmerk gender in combinatie met de kenmerken maat [size] en leeftijdsgroep [age_group] om de maat en afdelingen te standaardiseren die aan klanten worden getoond (een t-shirt met de waarden male en kids voor de kenmerken gender en leeftijdsgroep kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een t-shirt voor jongens weer te geven).
  • Leeftijdsgroep [age_group]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven voor welke demografische groep uw product is bedoeld. Dit kenmerk wordt gebruikt in combinatie met het kenmerk gender [gender] om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens te zien krijgen. Geef bijvoorbeeld de waarde women's in voor een volwassen vrouw en de waarde girls voor een vrouwelijk kind.

Dien aanvullende optionele kenmerken in

• Maattype [size_type], matensysteem [size_system]: Gebruik deze kenmerken om de standaardmaat van uw product verder te specificeren.
  • Staat [condition]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven of uw product gebruikt of nieuw is.
  • Multipack [multipack]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven of uw product uit meerdere, identieke artikelen bestaat die als 1 product zijn gegroepeerd (bijvoorbeeld 10 paar witte katoenen sokken).

Geef meer gegevenskenmerken op voor betere vermeldingen

Als u de voorgestelde kenmerken hieronder toevoegt, kan Google uw productgegevens koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers:

Geef informatie over verzending en het retourbeleid op

• Stel links voor de verzendconfiguratie en het verzendbeleid in: Een link naar uw verzendbeleid toevoegen is vereist voor uitgebreide vermeldingen en wordt aanbevolen voor standaardvermeldingen. Als u een link naar uw beleid toevoegt, biedt u uw klanten toegang tot belangrijke informatie over de verzendkosten en -tijden voor de producten die ze wellicht willen kopen.
  • Voeg informatie over uw retourbeleid toe: Voeg de informatie over uw retourbeleid toe aan uw Merchant Center-account om informatie over retourzendingen weer te geven in uw gratis productvermeldingen. Wanneer een klant uw retourbeleid kent, kan deze klant beslissen om een product wel of niet te kopen.

Voldoen aan het beleid ten aanzien van gratis vermeldingen

Als u zich houdt aan het beleid van Google om uw producten op Google gratis weer te geven, zorgt u ervoor dat uw productgegevens in aanmerking komen voor de functie en kunt u standaardvermeldingen gebruiken. Voor uitgebreide vermeldingen moet u zich houden aan het beleid van Google om uw producten gratis op Google te vermelden en het beleid voor Shopping-advertenties om ervoor te zorgen dat uw productgegevens in aanmerking komen.

Als verkoper signalen van vertrouwen en kwaliteit afgeven

Google zoekt naar signalen dat vermeldingen nuttig en geldig zijn voor klanten op Google-services. Hier volgen 2 extra manieren waarop u de kans groter maakt dat uw gratis vermeldingen worden weergegeven op Google-services (vertrouwens- en veiligheidssignalen worden sterk aanbevolen voor uitgebreide vermeldingen op het tabblad Shopping):