Praktische tips voor het weergeven van uw producten op platforms van Google

Platforms van Google is een Merchant Center-programma waarmee uw producten kunnen worden weergegeven in onbetaalde productvermeldingen op Google-platforms, waaronder Google Zoeken, het tabblad Google Shopping en Google Afbeeldingen.

Onbetaalde standaardvermeldingen kunnen worden weergegeven op Google Zoeken en Google Afbeeldingen. Onbetaalde uitgebreide vermeldingen worden weergegeven op het tabblad Google Shopping. Meer informatie over de verschillende vermeldingen op platforms van Google en de beschikbaarheid per land

Voor standaardvermeldingen en uitgebreide vermeldingen gelden verschillende gegevensvereisten. Meer informatie over de vereiste gegevens voor standaard en uitgebreide vermeldingen op platforms van Google

Volg deze praktische tips om ervoor te zorgen dat uw producten worden weergegeven in onbetaalde standaardvermeldingen en onbetaalde uitgebreide vermeldingen op platforms van Google.

Een Merchant Center-productfeed gebruiken

Voor de beste resultaten raden we u aan uw producten te uploaden in een Merchant Center-productfeed. Merchant Center is een gratis tool waarmee u uw productgegevens rechtstreeks naar Google kunt uploaden om ervoor te zorgen dat deze volledig en actueel zijn. Meer informatie over het maken van een productfeed

Zorgen dat uw feed is aangemeld voor platforms van Google

Als u al bestaande feeds naar Merchant Center heeft geüpload, zijn uw feeds waarschijnlijk al aangemeld voor platforms van Google. U kunt dit controleren door de bestemmingsinstelling van de feed in Merchant Center te controleren.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten in het navigatiemenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Feeds om de instellingen voor uw verschillende feeds te bekijken.
  4. In de kolom 'Bestemming' ziet u nu 'Platforms van Google'.

Als u zich niet heeft aangemeld, klikt u in het linkernavigatiemenu op Groei en dan op Programma's beheren om u aan te melden. Klik daarna op de programmakaart Platforms van Google en volg de instructies.

Google helpen inzicht te krijgen in de producten die u verkoopt

Google probeert uw productinformatie te koppelen aan de meest relevante zoekopdrachten. Sterke product-ID's zoals Global Trade Item Numbers (GTIN's), Manufacturer Part Numbers (MPN's) en merknamen helpen Google meer inzicht te krijgen in de producten in uw feed. Als u deze kenmerken niet opgeeft, is de kans kleiner dat we uw aanbiedingen kunnen koppelen aan producten, en worden uw producten minder snel weergegeven bij relevante zoekopdrachten.
Voor vermeldingen van specifieke producten kunt u het beste minstens één van de volgende kenmerken opnemen in uw productgegevens:

Kledingspecifieke gegevens voor meer visuele vermeldingen

Als u wilt dat uw kleding en accessoires in aanmerking komen voor weergave in onbetaalde resultaten, kunt u, naast de minimaal vereiste set gegevenskenmerken om producten bij platforms van Google in Merchant Center in te dienen, ook de volgende praktische tips gebruiken.
Gebruik kenmerken voor Merchant Center-productgegevens om veelvoorkomende verschillen tussen de productopties ('productvarianten') op te geven
  • item_group_id [productgroep_id]: Gebruik dit kenmerk om productvarianten in uw gegevens te groeperen. Volg de praktische tips voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om uw varianten correct in te dienen.
  • color [kleur]: Dien de primaire kleur van uw product in. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om de kleuren van de varianten in te dienen.
  • size [maat]: Gebruik deze kenmerken om de standaardmaat van uw product op te geven. Als uw product varianten met verschillende maten heeft, gebruikt u het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om de maten van de varianten in te dienen.
  • pattern [patroon]: Gebruik dit kenmerk om het patroon of de grafische print op uw product te beschrijven. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u het kenmerk item_group_id [productgroep_id] om de patronen van de varianten in te dienen.
  • material [materiaal]: Geef de primaire materialen op die in het belangrijkste onderdeel van uw product worden gebruikt, omdat kopers vaak naar producten zoeken op materiaal ('leren jassen').

Dien afbeeldingen in van hoge kwaliteit

• image_link [afbeeldingslink]: Dien URL's in voor productafbeeldingen met een hoge resolutie om de kans te vergroten dat u de aandacht van kopers trekt. We raden u aan alle UTM-maatparameters te verwijderen en afbeeldingen in te dienen van minimaal 650x850 pixels.
  • additional_image [extra_afbeeldingslink]: Geef maximaal tien extra afbeeldingen per product op zodat kopers verschillende weergaven van uw product kunnen zien.

Definieer demografische kenmerken

• gender [geslacht]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven voor welk geslacht uw product is ontworpen of geef unisex [unisex] op als er geen geslacht is opgegeven. We gebruiken gender [geslacht] in combinatie met de kenmerken size [maat] en age_group [leeftijdsgroep] om de maat en afdelingen te standaardiseren die aan gebruikers worden weergegeven (een t-shirt met 'man' en 'kinderen' voor gender [geslacht] en age_group [leeftijdsgroep] kunnen worden weergegeven voor 't-shirt voor jongens').
  • age_group [leeftijdsgroep]: Gebruik dit kenmerk om aan te geven voor welke demografische groep uw product is bedoeld. Dit kenmerk wordt gebruikt in combinatie met gender [geslacht] om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens te zien krijgen ('dames' voor 'volwassen', 'vrouw' en 'meisjes' voor 'kinderen', 'vrouw').

Dien aanvullende optionele kenmerken in

Meer gegevenskenmerken bieden voor betere vermeldingen

Als u de voorgestelde kenmerken hieronder toevoegt, kan Google uw productgegevens koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers :

• Het kenmerk availability [beschikbaarheid] toevoegen: We raden u aan om het kenmerk availability [beschikbaarheid] toe te voegen. Als u dit niet doet, worden uw producten mogelijk niet weergegeven in zoekresultaten op geschikte platforms op Google (dit kenmerk is vereist voor standaardvermeldingen).
  • Het kenmerk canonical_link [canonieke_link] toevoegen: We raden u aan het kenmerk canonical_link [canonieke_link] toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat uw producten worden gekoppeld aan de juiste URL in de zoekindex van Google.
  • Links voor de verzendconfiguratie en het verzendbeleid instellen: Een link naar uw verzendbeleid toevoegen in de programma-instellingen van platforms van Google is vereist voor uitgebreide vermeldingen en wordt aanbevolen voor standaardvermeldingen.
  • Als u specifieke prijzen opneemt in uw Merchant Center-feed (met het kenmerk price [prijs]) of in schema.org-opmaak (Offers), kunnen alle prijsdalingen op basis van het lopende historische gemiddelde van uw productprijzen in uw vermeldingen worden weergegeven. Meer praktische tips voor het kenmerk price [prijs] in uw productfeed

Voldoen aan het programmabeleid van platforms van Google

Als u zich houdt aan het beleid van Google om producten weer te geven op platforms van Google, zorgt u dat uw productgegevens in aanmerking komen voor het programma en dat u gebruikmaakt van standaardvermeldingen. Voor uitgebreide vermeldingen moet u zich houden aan het beleid van Google voor het indienen van content op platforms van Google en het beleid voor Shopping-advertenties om uw productgegevens geschikt te maken.

Als verkoper signalen van vertrouwen en kwaliteit afgeven

Google zoekt naar signalen dat vermeldingen nuttig en geldig zijn voor gebruikers op Google-platforms. Hier volgen twee extra manieren waarop u de kans groter maakt dat uw onbetaalde vermeldingen worden weergegeven op Google-platforms (vertrouwens- en veiligheidssignalen worden sterk aanbevolen voor uitgebreide vermeldingen op het tabblad Google Shopping):