I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten kan du se hvilke priser andre forhandlere i gjennomsnitt tar for de samme produktene som du selger. Du får se en gjennomsnittspris for hvert produkt, så du får et inntrykk av hvilken pris andre forhandlere får klikk med. I tillegg ser du samleverdier for referansepriser over tid.

I rapporten kan du segmentere og se dataene på to måter:

• Når du viser data etter kategori, merkevare eller produkttype, kan du spore hvor konkurransedyktig du er på Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer over tid.
  • Når du ser på data inndelt etter produkt, vises informasjon om enkeltprodukter som har tilgjengelige referanseberegninger.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten i Merchant Center fungerer.

Fordeler

Prisstatistikk kan være nyttig når du skal by på annonser og fastsette priser på produktene dine.

• Legg inn konkurransedyktige bud. Dra nytte av rapporteringen om prissammenligning ved å øke budene dine på produkter som er konkurransedyktige på pris.
  • Fastsett konkurransedyktige priser. Ta rapporteringen om prissammenligning med i betraktningen når du tar beslutninger om prissetting og salgsstrategier. På bakgrunn av rapporteringen kan du blant annet identifisere produkter, produkttyper, merkevarer eller kategorier som har for høye priser, eller utarbeide strategier for kampanjer eller spesialtilbud.
  • Se statistikk i stor skala med Google BigQuery (krever at du har en Google Cloud-konto). Se data om konkurransedyktighet på pris via BigQuery i Google Cloud. Når du slår på dette, kan du utvikle egendefinerte arbeidsflyter med dine egne data og få bedriftsstatistikk som gjør at du kan ta veloverveide avgjørelser om strategien for marginene dine – med mer. Finn ut mer om Google BigQuery Data Transfer Service for Merchant Center

Før du begynner

Omtaler av «kostnadsfrie oppføringer» i denne artikkelen viser bare til kostnadsfrie oppføringer på Shopping-fanen.

Slik fungerer det

Du kan gruppere «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten etter produkt, kategori, produkttype eller merkevare. Hvis du grupperer etter produkt eller klikker på Vis produkter, åpnes det en tabell med detaljerte data om hvert produkt.

Du kan filtrere rapportresultatene etter en tidsperiode du selv angir.

Merk deg at produkter som selges av for få forhandlere, eller produkter som ikke får mange klikk i Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer, ikke vises i denne rapporten. I tillegg omfatter denne rapporten bare Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Den har altså ikke data fra andre funksjoner som annonser for varer i butikk.

I rapportens produktvisning blir det kun vist data om produkter du per nå har sendt inn via Merchant Center-kontoen din, og som har tilgjengelige referanseberegninger. I kategori-, produkttype- og merkevarevisningen tas hele historien til produktene dine med i betraktningen.

Når du ser på data inndelt etter kategori, merkevare eller produkttype, vises disse to beregningene:

Beregning Dette vises
Over, lik eller under referanseprisen Prosentandelen av tilfeller der produktene dine ble rangert i forhold til andre produkter, der produktene dine var mer enn 1 % over, innenfor +/- 1 % av eller 1 % under referanseprisen.
Ingen referansepris Prosentandelen av tilfellene der produktene dine ble rangert i forhold til andre produkter, der det ikke fantes nok data til å beregne referanseprisen for dette produktet.

Når du ser på data inndelt etter produkt, vises disse beregningene:

Beregning Dette vises
Prisen din Den nåværende prisen på en vare, slik den defineres av attributtet pris [price] – eller attributtet tilbudspris [sale price] hvis det er aktivt og tilgjengelig.
Nåværende referansepris Dette er den gjennomsnittlige klikkvektede prisen for et produkt basert på alle forhandlere som fører opp det samme produktet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Systemet bruker GTIN-numre for å se hvilke produkter som er de samme.

Referanseprisen beregnes på bakgrunn av data fra 1–7 dager før rapporten ble opprettet. Produkter som har flere klikk i Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer, får en ferskere referansemåling, som er nærmere én dag gammel.

Ettersom referansemålingen er klikkvektet, vektes mer populære tilbud i referanseprisen.
Differanse i forhold til nåværende referansepris Dette viser til den prosentvise forskjellen mellom den nåværende prisen din og den nåværende klikkvektede gjennomsnittlige referanseprisen for produktet.
Forskjell fra historiske referansepriser Dette viser til den gjennomsnittlige prosentvise forskjellen mellom prisen din og referanseprisen i den valgte datoperioden.

Slik finner du rapporten

Følg denne fremgangsmåten for å åpne «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Naviger til Vekst-fanen.
  3. Klikk på Pris – konkurransedyktighet.

Linker til beslektet innhold