In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitstel van verwijdering gebruiken om uw producten te beschermen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als u wilt voorkomen dat producten per ongeluk uit Merchant Center worden verwijderd, schakelt u uitstel van verwijdering in via de instellingen voor productbescherming. Deze functie voorkomt dat er gegevens worden verwijderd als gevolg van onvolledige toevoegingen van productgegevens. Ook krijgt u meldingen als wordt vastgesteld dat uw producten mogelijk worden verwijderd.

Hoe het werkt

De productbeschermingsfunctie wordt geactiveerd als een gegevensbron (bijvoorbeeld een Google-spreadsheet) opeens aanzienlijk minder producten bevat. Google verwijdert de producten die ontbreken in de meest recente upload van uw productgegevens niet. Zo voorkomen we dat uw productgegevens per ongeluk verdwijnen. Als u niets doet, blijven deze ontbrekende producten actief tot hun huidige vervaldatum.

Als u zich heeft aangemeld voor e-mailupdates over meldingen voor productgegevens, krijgt u per e-mail een melding van deze productbescherming. Ook ziet u in het gedeelte Verwerken of Nieuwste update van de relevante gegevensbron een melding waarin staat dat de productbescherming is geactiveerd. Deze melding geeft ook het aantal producten aan dat in de vorige uploads werd gedetecteerd.

Als u niet van plan was de beschermde producten uit uw feed te verwijderen, moet u de meest recent toegevoegde productgegevens nalopen op eventuele fouten, de nodige correcties aanbrengen en de productgegevens opnieuw toevoegen.

Als u wel van plan was de beschermde producten uit uw feed te verwijderen, kunt u de functie op de onderstaande manieren overschrijven:

1. Klik in de waarschuwing op het tabblad Verwerken of Nieuwste update van de betreffende gegevensbron op Producten verwijderen.
  2. Zet de functie uit in uw accountinstellingen en upload de productgegevens opnieuw.

Geschikte feeds (alleen de klassieke versie van Merchant Center)

De productbeschermingsfunctie is beschikbaar voor primaire feeds, zoals de productfeed, de feed met informatie over producten in de buurt en de feed met lokale productvoorraad. Ook is de functie beschikbaar voor uploads van feedbestanden, waaronder spreadsheets. Deze functie is niet beschikbaar voor aanvullende feeds, API, geautomatiseerde feeds, updates van online productvoorraad of updates van lokale productvoorraad, tenzij de functie is gekoppeld aan een lokale feed.

De functie staat standaard uit, maar u kunt deze aanzetten in uw accountinstellingen. Hier kunt u ook de drempelwaarde voor procentuele daling aanpassen.

Instructies

De productbeschermingsfunctie aanpassen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  3. Klik op Accountinstellingen of Algemene accountopties.
  4. Klik op het menu Productbescherming en activeer Beveiliging instellen als dit percentage producten wordt verwijderd.
  5. Stel de drempelwaarde voor procentuele daling in waarbij productbescherming wordt geactiveerd.
  6. Klik op Opslaan.