Uitstel van verwijdering gebruiken om uw producten te beschermen

Als u wilt voorkomen dat producten per ongeluk uit uw feed worden verwijderd, schakelt u uitstel van verwijdering in via de instellingen voor productbescherming. Deze functie voorkomt dat er gegevens worden verwijderd als gevolg van onvolledige toevoegingen van productgegevens. Ook krijgt u meldingen als wordt vastgesteld dat uw producten mogelijk worden verwijderd.

Hoe het werkt

De productbeschermingsfunctie wordt geactiveerd als een feed opeens aanzienlijk minder producten bevat. De producten die in uw feed ontbraken, worden niet uit uw account verwijderd om te voorkomen dat productgegevens per ongeluk worden verwijderd. Als u niets doet, blijven deze ontbrekende producten actief tot hun huidige vervaldatum.

Als u zich heeft aangemeld voor e-mailupdates over feedmeldingen, zoals over productgegevens, ontvangt u een melding van deze bescherming per e-mail. Ook ziet u op het tabblad Verwerken op de pagina Feeds een melding waarin staat dat productbescherming is geactiveerd. Deze melding geeft ook het aantal producten aan dat in de vorige uploads is gedetecteerd.

Als u niet van plan was de beschermde producten uit uw feed te verwijderen, moet u de meest recent toegevoegde productgegevens nalopen op eventuele fouten, de nodige correcties aanbrengen en de productgegevens opnieuw toevoegen. Google verwerkt de geüpdatete feed en verwijdert op de vervaldatum alle producten uit de feed die niet in de geüpdatete productgegevens zijn opgenomen. Producten die via een feed worden toegevoegd, vervallen standaard na 30 dagen. De vervaldatum wordt verlengd als het product opnieuw wordt ingediend, maar de datum ligt nooit meer dan 30 dagen in de toekomst. Google verwijdert beschermde producten pas na de vervaldatum (maximaal 30 dagen later).

Als u wel van plan was de beschermde producten uit uw feed te verwijderen, kunt u de functie op de onderstaande manieren overschrijven:

1. Op Producten verwijderen klikken in de waarschuwing op de pagina voor feedverwerking.
  2. De functie in uw accountinstellingen uitschakelen en uw productgegevens vervolgens toevoegen.
  3. De productgegevens handmatig toevoegen.

Met de hierboven genoemde opties kunt u veilig producten uit uw account verwijderen.

Geschikte feeds

De productbeschermingsfunctie is beschikbaar voor primaire feeds, zoals de productfeed, de feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht en de feed met lokale productvoorraad. Ook is de functie beschikbaar voor uploads van feedbestanden, waaronder spreadsheets. Deze functie is niet beschikbaar voor aanvullende feeds, API, geautomatiseerde feeds, online updates van de productvoorraad of updates voor producten die op voorraad zijn in een winkel in de buurt.

De functie is standaard uitgezet, maar u kunt deze aanzetten in uw accountinstellingen. Hier kunt u ook de drempelwaarde voor procentuele daling aanpassen.

Instructies

De productbeschermingsfunctie aanpassen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Klik op het menu Productbescherming en zet 'Beveiliging instellen als dit percentage producten wordt verwijderd' aan.
  5. Stel de drempelwaarde voor procentuele daling in waarbij productbescherming wordt geactiveerd.
  6. Klik op Opslaan.