Om bestselgerrapporten

Merk: Du må slå på Markedsstatistikk før du kan bruke denne funksjonen.

I bestselgerrapporten ser du de mest populære merkene og produktene som brukes i Shopping-annonser og ubetalte oppføringer, og du ser om de for tiden er med i produktfeeden din. Disse dataene om popularitet er gruppert etter Google-produktkategori og land, slik at det blir enklere å ta avgjørelser om hvilke nye produkter og merker du skal føre. Rapporten kan også være nyttig når du skal finne ut hvilke produkter og merker det kan lønne seg å øke budsjettet eller budene for.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan bestselgerrapporten fungerer, og hvordan annonsører kan få mest mulig ut av den.

Fordeler

• Legg til de riktige produktene i produktlageret ditt (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser og/eller Shopping Actions): I bestselgerrapporten kan du se hvilke produkter som er mest populære i Shopping-annonser akkurat nå, slik at du får en pekepinn på nye merker og produkter du kan legge til i ditt eget sortiment. Filtrer rapporten etter Google-produktkategori og land for å se produktene som er mest relevante for bedriften din.

• Gi de rette budene med det rette budsjettet (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser): I rapporten ser du også hvilke populære produkter og merker som allerede finnes i produktinformasjonen din, slik at du vet hvilke produkter og merker som har høy etterspørsel, og som du med fordel kan optimalisere budene og budsjettet for.

• Fremhev bestselgende produkter på nettstedet ditt (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser og Shopping Actions): Bruk bestselgerrapporten til å oppdage Google-bestselgere som kan fremheves på nettstedet ditt.

• Se statistikk i stor skala med Google BigQuery (krever en Google Cloud-konto): Se data om bestselgere via Google Cloud BigQuery. Når du slår på BigQuery, kan du utvikle egendefinerte arbeidsflyter med dine egne data og få bedriftsstatistikk som du kan bruke til å ta informerte avgjørelser knyttet til sortimentet ditt – med mer. Finn ut mer om Google BigQuery Data Transfer Service for Merchant Center.

Slik fungerer det

Dataene i bestselgerrapporten oppdateres daglig. (Dataene i beregningene kan være forsinket med opptil to dager.) Rapportdataene kommer fra Shopping-annonser og er tilgjengelige for forhandlere som bruker Shopping-annonser og/eller Shopping Actions. Rapporten inkluderer ikke brukte produkter.

For å komme i gang går du til Vekst-fanen i Merchant Center. Her finner du rapporten «Bestselgere». I hver rapport kan du filtrere informasjonen etter land og Google-produktkategori.

Du finner følgende informasjon i bestselgerrapporten:

Populære produkter

• Popularitetsrangering: Populariteten til varen i Shopping-annonser i kategorien og landet du har valgt, basert på det anslåtte antallet solgte enheter.
  • Popularitetsendring de siste sju dagene: Endringen i varenes popularitetsrangering sammenlignet med uken før.
  • Bilde: Et eksempelbilde av produktet.
  • Merkevare: Produktets merkevare.
  • Tittel: En eksempeltittel for produktet.
  • Kategori: Google-produktkategorien som varen hører inn under i Shopping-annonser.
  • GTIN: GTIN-numrene som er knyttet til de mest populære produktene i Shopping-annonser, slik de er sendt inn av selgerne som fører produktene.
  • Merkelagerstatus: Angir om merkevaren er «på lager» i produktfeeden din i flere land – eller «ikke i produktlageret». For dette feltet tas det ikke høyde for landfilteret i Bestselgere-rapporten.
  • Produktlagerstatus: Angir om produktet er «på lager» i flere land i produktfeeden din, «ikke på lager» i produktfeeden din eller «ikke i produktlageret» i det hele tatt. For dette feltet tas det ikke høyde for landfilteret i Bestselgere-rapporten.
  • Prisklasse: Viser prisklassen for produktet i Shopping-annonser. Disse verdiene inkluderer ikke fraktkostnader.

Mest populære merker

• Popularitet: Populariteten merkevaren har i Shopping-annonser, i kategorien og landet du har valgt, basert på det anslåtte antallet solgte enheter for den aktuelle merkevaren.
  • Popularitetsendring de siste sju dagene: Endringen i merkevarenes popularitetsrangering sammenlignet med uken før.
  • Merkevare: Produktmerkevare.
  • Topprodukter: Dette er antallet produkter i «Topprodukter»-fanen som er knyttet til denne merkevaren. Linken viderekobler til «Populære produkter»-fanen, der du kan se hele listen over et utvalg populære produkter for den aktuelle merkevaren.
  • Topprodukter i produktlageret ditt: Dette er antallet topprodukter «på lager» og «ikke på lager» fra merkevaren, som foreløpig finnes i produktfeeden for valgt land og kategori. Statusene «på lager» og «ikke på lager» defineres basert på produktlageret ditt for alle oppføringslandene for Merchant Center-kontoen din.

Hvis du vil laste ned resultatene fra de to rapportene som en CSV-fil, klikker du på Last ned-knappen øverst til høyre i rapporttabellen.

Anbefalte fremgangsmåter

Avhengig av bedriftstypen din kan du bruke denne rapporten på forskjellige måter.

• Hvis du er forhandler og selger produkter i mange kategorier, kan du vurdere å søke etter resultater basert på et høyt nivå i hierarkiet for Google-produktkategorier, for eksempel «Media [Media]» eller «Home & Garden [Hjem og hage]». Da får du en forståelse av den overordnede populariteten til produktet, fordi resultatene inkluderer produkter fra alle underkategoriene i kategorien du velger.

• Hvis du er forhandler og spesialiserer deg innen en bestemt kategori, kan du vurdere å søke etter resultater basert på et lavere nivå i hierarkiet for Google-produktkategorier, for eksempel «Home & Garden > Plants > Trees [Hjem og hage > Planter > Trær]». Da får du en dybdeforståelse av populariteten til produktet innenfor en spesifikk kategori.

Linker til beslektet innhold