I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om bestselgerrapporten

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I bestselgerrapporten ser du de mest populære merkene og produktene som brukes i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, og du ser om de for tiden er med i produktfeeden din. Disse dataene om popularitet er gruppert etter Google-produktkategori og land, slik at det blir enklere å ta avgjørelser om hvilke nye produkter og merker du skal føre. Bestselgerrapporten kan også hjelpe deg med å finne sesongbetonte trender ved bruk av historiske data samt finne ut hvilke produkter og merker det kan lønne seg å øke budsjettet eller budene for.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan bestselgerrapporten fungerer, og hvordan annonsører kan få mest mulig ut av den.

Fordeler

• Legg til de riktige produktene i produktlageret ditt (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser og/eller kostnadsfrie oppføringer): I bestselgerrapporten kan du se hvilke produkter som er mest populære i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer akkurat nå og over tid, slik at du får en pekepinn om nye merker og produkter du kan legge til i ditt eget sortiment. Filtrer rapporten etter Google-produktkategori og land for å se produktene som er mest relevante for bedriften din.
  • Angi riktig bud og budsjett (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer): I rapporten ser du også hvilke populære produkter og merker som allerede finnes i produktinformasjonen din, slik at du vet hvilke produkter og merker som har høy etterspørsel, og som du med fordel kan optimalisere budene og budsjettet for.
  • Fremhev bestselgende produkter på nettstedet ditt (gjelder for forhandlere som bruker Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer): Bruk bestselgerrapporten til å oppdage Google-bestselgere som kan fremheves på nettstedet ditt.
  • Se statistikk i stor skala med Google BigQuery (krever Google Cloud-konto): Se data om bestselgere via Google Cloud BigQuery. Når du slår på BigQuery, kan du utvikle egendefinerte arbeidsflyter med dine egne data og få bedriftsstatistikk som du kan bruke til å ta informerte avgjørelser knyttet til sortimentet ditt – med mer. Finn ut mer om Google BigQuery Data Transfer Service for Merchant Center

Sånn fungerer det

Dataene i bestselgerrapporten oppdateres daglig. (Dataene i beregningene kan være forsinket med opptil to dager.) Rapporten inneholder data om Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer og er tilgjengelig for forhandlere som bruker Shopping-annonser og/eller kostnadsfrie oppføringer. Rapporten inkluderer ikke brukte produkter.

Gå til «Vekst»-fanen i Merchant Center for å komme i gang. Her finner du rapporten «Bestselgere». I hver rapport kan du filtrere informasjonen etter land og Google-produktkategori.

Du finner følgende informasjon i bestselgerrapporten:

Populære produkter

• Popularitet: Populariteten til varen i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i kategorien og landet du har valgt, basert på det anslåtte antallet solgte enheter.
  • Endringer fra foregående uke eller måned: Endringen i varenes popularitetsrangering sammenlignet med uken eller måneden før.
  • Relativ etterspørsel: Den anslåtte etterspørselen etter et produkt i forhold til produktet som er rangert som mest populært innenfor samme kategori og land.
    • Veldig høy: Dette produktet har 51–100 % av etterspørselen til det høyest rangerte produktet.
    • Høy: Dette produktet har 21–50 % av etterspørselen til det høyest rangerte produktet.
    • Middels: Dette produktet har 11–20 % av etterspørselen til det høyest rangerte produktet.
    • Lav: Dette produktet har 6–10 % av etterspørselen til det høyest rangerte produktet.
    • Veldig lav: Dette produktet har 0–5 % av etterspørselen til det høyest rangerte produktet.
  • Bilde: Dette er et bilde av produktet.
  • Tittel: Dette er en eksempeltittel for produktet.
  • Populære varianter (GTIN): De mest populære GTIN-numrene som er knyttet til dette produktet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, slik de er sendt inn av selgerne som fører produktene.
  • Kategori: Google-produktkategorien som varen hører inn under i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer.
  • Merke: Produktets merke.
  • Merkelagerstatus: Angir om merkevaren er «på lager» i produktfeeden din i flere land – eller «ikke i produktlageret». For dette feltet tas det ikke høyde for landfilteret i bestselgerrapporten.
  • Produktlagerstatus: Angir om produktet er «på lager» i flere land i produktfeeden din, «ikke på lager» i produktfeeden din eller «ikke i produktlageret» i det hele tatt. For dette feltet tas det ikke høyde for landfilteret i bestselgerrapporten.
  • Prisklasse: Dette viser prisklassen for produktet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Disse verdiene inkluderer ikke fraktkostnader.
Merk: Feltene «Populære varianter (GTIN)», «Merkelagerstatus», «Produktlagerstatus» og «Prisklasse» viser den nåværende statusen, uavhengig av tidsperioden som er valgt.

Mest populære merker

• Popularitet: Populariteten til merkevaren i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i kategorien og landet du har valgt, basert på det anslåtte antallet solgte enheter for merkevaren.
  • Endringer fra foregående uke eller måned: Endringen i merkenes popularitetsrangering sammenlignet med uken eller måneden før.
  • Relativ etterspørsel: Den anslåtte etterspørselen etter et merke i forhold til merket som er rangert som mest populært innenfor samme kategori og land.
    • Veldig høy: Dette merket har 51–100 % av etterspørselen til det høyest rangerte merket.
    • Høy: Dette merket har 21–50 % av etterspørselen til det høyest rangerte merket.
    • Middels: Dette merket har 11–20 % av etterspørselen til det høyest rangerte merket.
    • Lavt: Dette merket har 6–10 % av etterspørselen til det høyest rangerte merket.
    • Veldig lav: Dette merket har 0–5 % av etterspørselen til det høyest rangerte merket.
  • Merke: Produktets merke.
  • Topprodukter i produktlageret ditt: Dette er antallet topprodukter «på lager» og «ikke på lager» fra merkevaren, som foreløpig finnes i produktfeeden for valgt land og kategori. Statusene «på lager» og «ikke på lager» defineres basert på produktlageret ditt for alle oppføringslandene i Merchant Center-kontoen din.
  • De største produktmulighetene: Dette er antallet produkter på fanen «Populære produkter» som er tilknyttet dette merket, som ikke finnes i produktlageret ditt i dag. Linken viderekobler til «Populære produkter»-fanen, der du kan se hele listen over et utvalg populære produkter for den aktuelle merkevaren.
Merk: I feltene «Topprodukter i produktlageret ditt» og «De største produktmulighetene» viser vi den nåværende statusen, uavhengig av tidsperioden som er valgt.

Hvis du vil laste ned resultatene fra de to rapportene som en CSV-fil, klikker du på Last ned-knappen øverst til høyre i rapporttabellen.

Anbefalte fremgangsmåter

Avhengig av bedriftstypen din kan du bruke denne rapporten på forskjellige måter.

• Hvis du er forhandler og selger produkter i mange kategorier, kan du vurdere å søke etter resultater basert på et høyt nivå i hierarkiet for Google-produktkategorier, for eksempel «Media [Media]» eller «Home & Garden [Hjem og hage]». Da får du en forståelse av den overordnede populariteten til produktet, fordi resultatene inkluderer produkter fra alle underkategoriene i kategorien du velger.
  • Hvis du er forhandler og spesialiserer deg innen en bestemt kategori, kan du vurdere å søke etter resultater basert på et lavere nivå i hierarkiet for Google-produktkategorier, for eksempel «Hjem og hage > Planter > Trær». Da får du en dybdeforståelse av populariteten til produktet innenfor en bestemt kategori.

Linker til beslektet innhold