Pagina's met uitgebreide productbeschrijvingen maken

Hoe het werkt

Een productbeschrijvingspagina (product description page, PDP) geeft kopers informatie over de kenmerken en voordelen van uw product voordat ze het kopen.Een uitgebreide PDP biedt nauwkeurige en uitgebreide productinformatie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uitgebreide PDP's maakt.

Voordelen

Uitgebreide en nauwkeurige informatie in productvermeldingen:

• helpt klanten om te bepalen welk product het best bij hun behoeften past,
  • geeft klanten de zekerheid dat ze het juiste product kopen,
  • vergroot het vertrouwen van klanten.

Instructies

Stap 1: Voeg productgegevens toe aan uw Merchant Center- of Manufacturer Center-feeds

Google gebruikt informatie uit verschillende bronnen om de beste beschrijvingen, afbeeldingen en productdetails weer te geven en zodat klanten een consistent en optimaal productaanbod te zien krijgen. Daarom gebruiken we voor sommige productvermeldingen misschien niet de gegevens die u opgeeft.

Fabrikanten en merkeigenaren

Als u fabrikant of merkeigenaar bent, kunt u zich aanmelden voor Google Manufacturer Center om betrouwbare productgegevens op te geven. Deze worden gebruikt om uw commerciële prestaties op Google te verbeteren.

Google vertrouwt erop dat u als fabrikant of merkeigenaar de meest nauwkeurige gegevens over een product deelt via Google Manufacturer Center. Google gebruikt deze informatie om kopers te helpen uw producten te vinden en te begrijpen en om de PDP's van uw producten uit te breiden.

U kunt deze kenmerken voor productgegevens delen in uw Manufacturer Center-feeds:

Productgegevens Manufacturer Center-feedkenmerk Tips voor uitgebreide PDP
ID id [id] Vereist voor alle artikelen.

Global Trade Item Number

gtin [gtin] Vereist voor alle artikelen.
Producttitel titel [title] Vereist voor alle artikelen.
Merknaam van product merk [brand] Vereist voor alle artikelen.
Productbeschrijving beschrijving [description]

Vereist voor alle artikelen.

Meer dan 200 tekens aanbevolen.

Gestructureerde, correct opgemaakte beschrijvingen met opsommingstekens en alinea's aanbevolen.

Productafbeeldingen afbeeldingslink [image_link]

Vereist voor alle artikelen.

Hoge resolutie aanbevolen (meer dan 1000 pixels aan de langste zijde).

extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Meer dan 5 extra afbeeldingen aanbevolen.

Hoge resolutie aanbevolen (meer dan 1000 pixels aan de langste zijde).

Productvarianten

productgroep-id [item_group_id]

Aanbevolen voor artikelen met meerdere varianten.

Productdetail productdetail [product_detail]

Aanbevolen voor elk artikel.

Meer dan 5 details aanbevolen.

Uitgebreide productcontent

uitgebreide productcontent [rich_product_content]

Voorkeur boven kenmerkbeschrijving [feature_description].
Aanbevolen als u productkenmerken wilt uitlichten in het gedeelte Van de fabrikant.

Productkenmerken kenmerkbeschrijving [feature_description]

Aanbevolen voor elk product.

Afbeeldingen (minimaal 800 x 800 pixels) van kenmerken aanbevolen.

Productvideo videolink [video_link]

Aanbevolen voor elk product.

Andere verkopers dan fabrikanten of merkeigenaren

Als u deze kenmerken voor productgegevens indient via uw Merchant Center-feeds, kunt u uitgebreide PDP's maken:

Productgegevens Merchant Center-feedkenmerk Tips voor uitgebreide PDP
ID id [id]

Vereist voor alle artikelen.

Titel title [titel]

Vereist voor alle artikelen.

1-150 tekens

Met het kenmerk title [titel] kunt u duidelijk aangeven wat voor product u verkoopt. De titel vormt een van de meest opvallende onderdelen van uw advertentie. Met een specifieke en nauwkeurige titel kunnen wij uw product bij de juiste gebruikers onder de aandacht brengen.

Productbeschrijving description [beschrijving]

Vereist voor alle artikelen.

Meer dan 200 tekens aanbevolen.

Gestructureerde, correct opgemaakte beschrijvingen met opsommingstekens en alinea's aanbevolen.

Productafbeeldingen image_link [afbeeldingslink]

Vereist voor alle artikelen.

Hoge resolutie aanbevolen (meer dan 1000 pixels aan de langste zijde).

additional_image_link [extra_afbeeldingslink]

Meer dan 5 extra afbeeldingen aanbevolen.

Hoge resolutie aanbevolen (meer dan 1000 pixels aan de langste zijde).

Productvarianten item_group_id [productgroep_id]

Aanbevolen voor artikelen met meerdere varianten.

Producthighlights product_highlight [producthighlight]

Aanbevolen voor elk artikel.

Meer dan 4 highlights aanbevolen.

Productdetails product_detail [productdetail]

Aanbevolen voor elk artikel.

Meer dan 5 details vereist. We raden u aan alle details toe te voegen die van toepassing zijn.

Stap 2: Deel uw productbeoordelingen

Met Google-productbeoordelingen kunnen verkopers productbeoordelingen en productreviews delen en weergeven.

Als u deelneemt aan het programma voor productbeoordelingen, kunt u reviewgegevens delen via een Google-productbeoordelingsfeed (meer informatie over productbeoordelingen). Met de onderstaande kenmerken kunt u een feed voor uitgebreide productbeoordelingen maken, waarmee we uw reviews kunnen koppelen aan uw PDP's:

Productgegevens Feedkenmerk voor productbeoordelingen
Productbeoordeling <ratings> [beoordelingen] Vereist voor alle reviews.
Reviewinhoud <content> [inhoud] Vereist voor alle reviews.
Review-URL <review_url> [review_url] Vereist voor alle reviews.
Product-URL <product_url> [product-url] Vereist voor alle reviews.

Product-ID's

<gtins> [gtin's]

De reviewgegevens in een feed voor productbeoordelingen worden op basis van verschillende factoren gekoppeld aan producten. Daarvan zijn wereldwijd unieke product-ID's zoals GTIN's het belangrijkst. Als er geen GTIN-gegevens beschikbaar zijn, probeert Google een review te koppelen op basis van andere informatie, zoals SKU, merk en MPN.

<mpns> [mpn's]

<skus> [sku's]

<brands> [merken]

Afbeeldingen van reviewer <reviewer_images> [afbeeldingen_reviewer]

We raden u aan om afbeeldingen van reviewers toe te voegen als deze beschikbaar zijn.

Geverifieerde aankopen

<collection_method> [verzamelmethode]

We raden u aan om aan te geven of een review na een aankoop (geverifieerd) of ongevraagd werd geschreven.

Gerelateerde links

Need help? Click here to contact Shopping Actions support.