I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Marknadsför dina produkter med Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill veta mer om hur du annonserar produkter i Merchant Center.

Annonskampanjer kan hjälpa dig att öka försäljningen genom att nå kunder från fler platser på Google. När du skapar en kampanj i Google Merchant Center marknadsförs dina produkter i alla Google Ads-kanaler som YouTube, Sök och Förslag.

Dina annonser kan visa omfattande produktinformation, t.ex. bilder, priser och butiksnamn. De skapas med hjälp av dataattribut från produktinformationen i ditt Merchant Center-flöde och visas för personer som redan söker efter den typ av produkter du säljer.

Så fungerar det

• Vi använder din befintliga Merchant Center-produktdata för att avgöra hur och var dina annonser ska visas.
  • Den produktdata som du skickar in via Merchant Center innehåller uppgifter om produkterna du säljer. Vi använder informationen när vi matchar användarnas sökningar med dina annonser, så att de mest relevanta produkterna visas. Alla tillgängliga produkter i Merchant Center annonseras i dina kampanjer som standard.
  • Potentiella kunder upptäcker annonser om dina produkter på Googles kanaler (till exempel när de söker efter en video på YouTube). Baserat på information i ditt flöde ser kunderna till exempel ett foto av produkten, titel, pris, butiksnamn och annan viktig information i annonsen.
  • Kunder klickar på dina annonser för att läsa mer om dina produkter innan de köper något. Du betalar per klick.

Om Performance Max

Alla kampanjer som du skapar i Merchant Center är Performance Max-kampanjer. Performance Max är en resultatbaserad kampanjtyp som hjälper dig hitta fler kunder och nå dina mål. För att göra detta tittar Performance Max på indata som din budget och ditt produktflöde och optimerar sedan resultatet utifrån dessa indata.

Obs! Performance Max ersätter kampanjtypen Smart Shopping i Merchant Center.

När du skapar en Performance Max-kampanj i Merchant Center anger du budget, kampanjnamn och land där produkterna är tillgängliga.

Om du vill ha ännu större kontroll över kampanjen (till exempel budgivningsalternativ) kan du använda Google Ads för att redigera annonsen. Läs mer om funktionerna i Performance Max i Google Ads

Kom igång

Innan du kan skapa kampanjer i Merchant Center behöver du följa några steg.

När du registrerar dig för Merchant Center kan du välja att visa betalda annonser för dina produkter. Du kan också ställa in annonser när du har registrerat dig genom att välja Tillväxt i navigeringsmenyn till vänster och sedan Hantera program > Shopping-annonser.

Du kan stoppa och återuppta installationen när som helst. När du har startat installationen läggs annonskampanjer automatiskt till i din lista över väntande uppgifter på sidan Översikt.

Step 1 Konfigurera informationen som krävs i Merchant Center:

Rekommenderas: Du kan vilja lägga till kampanjinformation för dina produkter (valfritt). Kampanjer är specialerbjudanden som ”15 % rabatt” eller ”Fri frakt” som kan bidra till att öka kundernas engagemang. Du kan framhäva kampanjer i dina annonskampanjer.

Step 2 Länka ett Google Ads-konto till ditt Merchant Center-konto. Någon med standard- eller administratörsåtkomst till Google Ads-kontot måste godkänna länkbegäran.

Step 3 När du är klar kan du börja skapa kampanjer i Merchant Center.

Step 4 Ange en betalningsmetod i Google Ads-kontot för att betala för dina annonser när du börjar köra kampanjer.

När du har skapat en kampanj kan du se resultatdata eller redigera kampanjen genom att välja Marknadsföring > Annonskampanjer.

Obs! Se till att dina produkter och annonser följer policyerna för Shopping-annonser och Google Ads.