Veiledning for programtilgang

Velg programmene dine

Hvert av Merchant Center-programmene – inkludert Shopping-annonser, Googles plattformer og Shopping Actions – tilbyr forskjellige muligheter når det gjelder å få vist frem produktene dine til kundene. Når du har lagt inn bedriftsinformasjonen din, er du klar til å velge programmer. Vi anbefaler at du velger alle programmene som er i tråd med forretningsmålene dine. Når du har fått programtilgang, får du muligheten til å legge til flere programmer eller melde deg ut av eksisterende programmer.

Du trenger ikke å fullføre hele programtilgangsprosessen på en gang. Fremdriften lagres automatisk, og du kan komme tilbake senere for å fullføre. Du ser fremdriften for hvert av programmene du har valgt, i «Oppgaver som venter»-delen av «Oversikt»-siden i Merchant Center.

Merk: Hvis du vil se hele listen over tilgjengelige programmer etter at du har opprettet kontoen din, klikker du på Vekst i menyen til venstre og deretter på Administrer programmer. Informasjon om relevante programmer kan også vises på «Muligheter»-siden i Merchant Center-kontoen din. Du kan når som helst registrere deg for disse programmene og utforske dem.

Velg programmene som er i tråd med målene dine

Velg programmene som passer dine behov. Informasjon du deler når du registrerer deg for ett program, fylles automatisk ut i andre programmer du eventuelt velger. Dette betyr at du bare trenger å legge inn programinformasjon, for eksempel produktinformasjon eller retningslinjer for frakt, én gang.

Googles plattformer

Slå på visning av produktinformasjonen din på Googles plattformer, slik at folk kan finne informasjon om produktene dine via forskjellige Google-kontaktflater. Det koster ikke noe ekstra å vise produktene dine på Googles plattformer. Finn ut mer om Googles plattformer

Tilgjengelighet

Googles plattformer er tilgjengelig i USA.

Fordeler

• Vis frem omfattende informasjon mange steder. Den detaljerte produktinformasjonen din kan vises på Google Søk og i andre Google-tjenester.
  • Nå ut til kundene der de er. Sørg for at kundene ser deg når de søker etter produktene dine.
  • Bli enda mer synlig. Øk trafikken til nettstedet ditt, og sørg for at flere legger inn bestilling.

Les retningslinjene du må følge når du skal annonsere for produkter på Googles plattformer.

Shopping-annonser

Med Shopping-annonser brukes produktinformasjonen din, heller enn nøkkelord, til å avgjøre når og hvor annonsene dine skal vises. Produktinformasjonen du sender inn til Merchant Center, inneholder detaljer om produktene du selger. Basert på disse detaljene matcher vi brukernes søk med annonsene dine og sørger for at de mest relevante produktene vises. Finn ut mer om Shopping-annonser

Tilgjengelighet

Shopping-annonser er tilgjengelige i mer enn 40 land.

Fordeler

• Mer kvalifiserte potensielle kunder: Øk kvaliteten på potensielle kunder ved å vise produktinformasjon direkte i annonsene dine. Folk kan bruke denne informasjonen til å ta mer veloverveide kjøpsbeslutninger, og den gjør det også mer sannsynlig at de fullfører et kjøp på nettstedet ditt.
  • Enkel, forhandlersentrert kampanjeadministrasjon: I stedet for å bruke søkeord – verktøyet Google Ads hovedsakelig bruker til å vise relevante produkter – baseres Shopping-annonsene på produktattributtene du har angitt i Merchant Center-datafeeden din, slik at annonsene dine vises ved relevante søk.
  • Mer omfattende tilstedeværelse: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist for et gitt kundesøk, og Shopping-annonser og tekstannonser kan også bli vist samtidig, hvis det er relevant. På denne måten kan du doble rekkevidden for ett enkelt søk.
  • Effektiv rapportering og informasjon om konkurranseforholdene: Se resultatene for produktene dine med det detaljnivået du ønsker. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en bestemt type høyhælte sko har fått, ganske enkelt ved å filtrere produktvisningen – og uten å måtte opprette en ny produktgruppe. Med referansemålingsdata får du oversikt over konkurransesituasjonen. Med Budsimulatoren og informasjon om visningsandel kan du oppdage muligheter for videre vekst.

Typer Shopping-annonser

Du kan bruke tre typer Shopping-annonser til å reklamere for butikken din og produktene dine:

• Shopping-produktannonser. Disse fremhever den detaljerte produktinformasjonen din basert på produktinformasjonen du har sendt inn. De vises til potensielle kunder som søker etter produktene dine.
  • Disse annonsene er basert på produktinformasjonen du har sendt inn til Merchant Center. Finn ut mer om hva en Shopping-produktannonse består av
  • Fremhevede Shopping-annonser. Disse fremhever den detaljerte produktinformasjonen din basert på produktinformasjonen du har sendt inn. De vises til potensielle kunder som søker etter produktene dine.
  • Du kan lage slike annonser ved å gruppere relaterte produkter sammen i Google Ads. Dermed kan folk se flere av produktene dine samtidig, sammenligne dem og deretter klikke på produktet de er mest interessert i. Finn ut mer om fremhevede Shopping-annonser
  • Lokale katalogannonser. Disse fremhever relaterte produkter i Google Displaynettverk basert på produktinformasjonen du har sendt inn for annonser for varer i butikk.
  • Disse annonsene er basert på feeddata fra annonser for varer i butikk, og de brukes til å nå ut til brukere i Google Displaynettverk og få folk til å besøke de lokale butikkene dine. Finn ut mer om lokale katalogannonser

Les retningslinjene du må følge når du bruker Shopping-annonser.