Implementera butiksleverans

Följ stegen nedan om du vill implementera funktionen butiksleverans. Läs avsnittet Tips om du vill erbjuda alla behandlingsalternativ för kunderna.

1. Ställ in dina konton
  2. Aktivera annonser för lokala butikslager
    1. Verifiera sidan Om (endast europeiska länder)
  3. Skicka in produktdata
    1. Skapa och skicka in ett lokalt produktflöde
    2. Skapa och skicka in ett lagerflöde för lokala produkter
  4. Läs igenom krav på målsidor för butiksleverans. Begär en granskning av din målsida genom att fylla i det här formuläret. Välj Jag vill implementera ytterligare funktioner
  5. Aktivera annonser för lokala butikslager i din Shopping-kampanj

Krav för målsidor

Målsidan får endast representera en enda säljares butik. Den måste uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:
  • Visa alternativet för butiksleverans på målsidan
  • Låt kunderna välja vilken butik beställningen ska skickas till
    • Butiker kan visas efter att kunden klickar på en länk (t.ex. ”kolla tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • Kunden kan också välja butik i kassan efter att en vara lagts till i kundvagnen förutsatt att kassaflödet uppfyller följande krav:
      • Kräv inte att kunder skapar ett konto innan du visar leveransalternativ (erbjud till exempel ett alternativ att ”betala som gäst”)
      • Kräv inte att kunder måste ange betalningsuppgifter innan du visar leveransalternativ
      • Kräv inte att kunderna måste ange adressinformation innan du visar leveransalternativ
    • Visa varans pris på produktsidan
      • Obs! Priset måste stämma överens med värdet för attributet price [pris] i det lokala produktflödet eller lagerflödet
    • Senaste tid och avgift (om tillämpligt) för hämtning
      • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet
    • Ge möjligheten att byta till dina andra butiker
      • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet
    • Användare måste kunna slutföra beställningen (t.ex. slutföra köpet) på din webbplats
    • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen är klar att hämtas (t.ex. via e-post eller sms).

Flödeskrav

Lägg till följande attribut i de tilldelade flödena nedan utöver flödeskraven hos säljaren. Välj den typ av lokalt skyltfönster hos säljaren som du använder för att se till att du anger rätt värden. Läs mer om lokalt skyltfönster hos säljaren.

Lokalt skyltfönster hos säljaren grundläggande

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden Obs!
pickup method [hämtningsmetod] Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter butiksleverans, erbjuds inte

Skicka in attributet i det lokala produktflödet om varan kan skickas till alla dina butiker.

Skicka in attributet i lagerflödet för lokala produkter om varans möjlighet till butiksleverans varierar från butik till butik.

pickup sla [hämtningsavtal] Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter 1 dag,
2 dagar, 3 dagar, 4 dagar, 5 dagar, 6 dagar, 7 dagar, flera veckor

Skicka in attributet i det lokala produktflödet om varan har samma servicenivåavtal för butiksleverans för alla dina butiker.

Skicka in attributet i lagerflödet för lokala produkter om varans servicenivåavtal för butiksleverans varierar från butik till butik.

pickup_link_template [länkmall_för_hämtning] Obligatoriskt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg Ange samma värde som för attributet link [länk]
mobile_pickup_link_template [länkmall_för_hämtning_via_mobil] Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg Om du har en mobiloptimerad sida bör du skicka in samma värde som för attributet mobillänk
ads_redirect [ads_omdirigering] Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg

Lokalt skyltfönster hos säljaren fullständig

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden Obs!
pickup method [hämtningsmetod] Obligatoriskt Lokalt produktflöde ELLER
lagerflöde för lokala produkter
butiksleverans, erbjuds inte

Skicka in attributet i det lokala produktflödet om varan kan skickas till alla dina butiker.

Skicka in attributet i lagerflödet för lokala produkter om varans möjlighet till butiksleverans varierar från butik till butik.

pickup sla [hämtningsavtal] Obligatoriskt Lokalt produktflöde ELLER
lagerflöde för lokala produkter
1 dag,
2 dagar, 3 dagar, 4 dagar, 5 dagar, 6 dagar, 7 dagar, flera veckor

Skicka in attributet i det lokala produktflödet om varan har samma servicenivåavtal för butiksleverans för alla dina butiker.

Skicka in attributet i lagerflödet för lokala produkter om varans servicenivåavtal för butiksleverans varierar från butik till butik.

pickup_link_template [länkmall_för_hämtning] Obligatoriskt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg Ange samma värde som för attributet link_template [länkmall]
mobile_pickup_link_template [länkmall_för_hämtning_via_mobil] Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg Om du har en mobiloptimerad sida bör du skicka in samma värde som för attributet mobile_link_template [länkmall_för_mobil]
ads_redirect [ads_omdirigering] Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg
Med butiksleverans kan du skapa annonser för lokala butikslager för varor som du inte har i lager. Om du vill skapa annonser för lokala butikslager för varor som finns i lager måste du verifiera ditt butikslager. Läs mer om lagerverifiering.
Obs! När flera annoteringsalternativ är tillgängliga för en vara visas den mest relevanta annoteringen för användare.

Tips

Implementera både butiksleverans och hämtning i butik om du vill erbjuda alla behandlingsalternativ för kunderna.
Du kan visa alternativet för hämtning i butik i dina annonser för lokala butikslager om en vara finns i lager i din lokala butik och kunder kan hämta beställningen i butiken:
  • Ange följande attributvärden i ditt lagerflöde för lokala produkter:
    • quantity [antal]: 5
    • pickup_method [hämtningsmetod]: ”köp”
    • pickup_sla [hämtningsavtal]: ”samma dag” eller ”nästa dag”

Du kan visa alternativet för butiksleverans i dina annonser för lokala butikslager om en vara inte finns i lager i en lokal butik men kan skickas till den lokala butiken så att en kund kan hämta den:

• Ange följande attributvärden i ditt lagerflöde för lokala produkter:
    • quantity [antal]: 0
    • pickup_method [hämtningsmetod]: ”butiksleverans”
    • pickup_sla [hämtningsavtal]: välj ett av följande värden: 1 dag, 2 dagar, 3 dagar, 4 dagar, 5 dagar, 6 dagar, 7 dagar, flera veckor
Obs! Du kan bara välja ett alternativ för flerkanalig behandling för varje vara i lagerflödet. Om du lägger in två rader för samma vara i samma butik uppstår ett fel.