Implementera hämtning senare för annonser för lokala butikslager

Med hämtning senare kan du erbjuda kunderna en effektiv online-till-offline-upplevelse. För varor som inom ett visst servicenivåavtal kan hämtas i butik, oavsett varans tillgänglighet i butik, fungerar hämtning senare och dina butiker som en flerkanalstillgång och hjälper dig att stå ut i mängden. Fullständig lagerinformation krävs inte för hämtning senare, till skillnad från andra funktioner för annonser för lokala butikslager.

Med hämtning senare för annonser för lokala butikslager får du fullständig frihet över servicenivåavtalet på butiksnivå för varje produkt. Hämtning senare för annonser för lokala butikslager är dessutom kompatibel med alla andra annonser för lokala butikslager. Du kan annonsera hämtning senare tillsammans med lagerinformation på ett sätt som maximerar dina butikers värde som flerkanalstillgångar.

Hämtning senare för annonser för lokala butikslager visas i samband med Shopping-annonser, men bara när det är större sannolikhet att kunden väljer hämtning senare än alternativ baserade på användarens avsikt.

Implementeringsguide för hämtning senare för annonser för lokala butikslager

Du måste uppfylla följande krav för att kunna implementera hämtning senare för annonser för lokala butikslager:

1. Du måste uppfylla alla krav för annonser för lokala butikslager och läsa vår implementeringsguide.
  2. Du måste kunna ange vilka av dina butiker som är kvalificerade för onlinebeställningar.
  3. Du måste kunna behandla beställningar med hämtning i butik även om en produkt inte finns i lager i dina butiker.
  4. Du måste uppfylla webbplatskraven som beskrivs nedan och omfattar kraven för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
  5. Verifiera att ditt lagerflöde för lokala produkter innehåller varor som inte finns i lager (med quantity [antal] 0).
  6. Lägg till de obligatoriska attributen i ditt primära och lokala produktlagerflöde.
  7. Länka Google Ads och aktivera dina kampanjer.

Webbplatskrav

För att kunna använda hämtning senare för annonser för lokala butikslager måste din webbplats uppfylla kraven för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).

Viktigt! Det lokala skyltfönstret med Google som värd kan inte användas i kombination med hämtning senare för annonser för lokala butikslager.

Webbplatsen måste dessutom uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:

• Visa alternativet för hämtning senare på dina målsidor eller i kassan.
  • Låt kunderna välja vilken butik beställningen ska skickas till.
    • Butiker kan visas efter att kunden klickar på en länk (t.ex. ”kolla tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • Kunden kan också välja butik i kassan efter att en vara lagts till i kundvagnen.
  • Visa varans pris på produktsidan.
    • Obs! Priset måste stämma överens med värdet för attributet price [pris] i det primära flödet eller lokala lagerflödet. Skicka in attributet price [pris] i ditt primära flöde för nationella standardpriser och i lagerflödet för lokala produkter om det finns butiksspecifika undantag.
  • Ange hämtningsdatum och hämtningsavgift (om tillämpligt).
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Ange ett alternativ för att välja andra butiker.
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Användare måste kunna slutföra och betala för beställningen på din webbplats.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen finns att hämta (t.ex. via e-post eller sms).
  • Kräv inte att kunder måste ange betalningsuppgifter innan du visar leveransalternativ.

Webbplatsrekommendationer

Utöver kraven ovan rekommenderar vi följande för webbplatsen:

• Kräv inte att kunder skapar ett konto innan du visar leveransalternativ (erbjud till exempel ett alternativ att ”betala som gäst”).
  • Kräv inte att kunderna måste ange adressinformation innan du visar leveransalternativ.

Flödeskrav

Viktigt! Med hämtning senare för annonser för lokala butikslager kan du visa erbjudanden där antalet är 0 (ej i lager). Lagererbjudanden med quantity [antal] större än 0 behandlas som vanliga lagerannonser.

Med hämtning senare kan du skapa annonser som visar dina lokala produkter oavsett om produkten finns i butik eller inte när beställningen görs. Om du vill skapa annonser som visar lokala produkter i lager måste du verifiera ditt butikslager. Läs mer om lagerverifiering.

Lägg till följande attribut i de tilldelade flödena nedan utöver flödeskraven hos säljaren. Välj den typ av lokalt skyltfönster hos säljaren som du använder för att se till att du anger rätt värden. Om du inte har använt annonser för lokala butikslager tidigare rekommenderar vi att du använder lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande). Läs mer om lokalt skyltfönster hos säljaren.

Lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande)

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden Obs!
pickup_method [hämtningsmetod] Obligatoriskt lagerflöde för lokala produkter butiksleverans, erbjuds inte

Skicka in butiksleverans i lagerflödet för lokala produkter om produkten kan skickas till den aktuella butiken.

Skicka in erbjuds inte om produkten inte kan skickas till de aktuella butikerna.

pickup_sla [hämtningsavtal]
Obligatoriskt lagerflöde för lokala produkter nästa dag,
2 dagar,
3 dagar,
4 dagar,
5 dagar,
6 dagar,
flera veckor

Skicka inte in samma dag för pickup_sla [hämtningsavtal].

Om varans pickup_method [hämtningsmetod] har angetts som erbjuds inte lämnar du pickup_sla [hämtningsavtal] tomt.

link [länk] Obligatoriskt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress Attributet link [länk] används för hämtning senare för annonser för lokala butikslager och för funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
mobile_link [mobillänk] Valfritt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress Om du har en mobiloptimerad sida bör du skicka in attributet mobile link [mobillänk].
ads_redirect [ads_omdirigering] Valfritt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress

Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden Obs!
pickup_method [hämtningsmetod] Obligatoriskt lagerflöde för lokala produkter butiksleverans, erbjuds inte

Skicka in butiksleverans i lagerflödet för lokala produkter om produkten kan skickas till den aktuella butiken.

Skicka in erbjuds inte om produkten inte kan skickas till den aktuella butiken.

pickup_sla [hämtningsavtal] Obligatoriskt lagerflöde för lokala produkter nästa dag,
2 dagar,
3 dagar,
4 dagar,
5 dagar,
6 dagar,
flera veckor

Skicka inte in samma dag för pickup_sla [hämtningsavtal].

Om varans pickup_method [hämtningsmetod] har angetts som erbjuds inte lämnar du pickup_sla [hämtningsavtal] tomt.

link_template [länkmall] Obligatoriskt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress Attributet link_template [länkmall] används för hämtning senare för annonser för lokala butikslager och för funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).
mobile_link_template [länkmall_för_mobil] Valfritt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress Om du har en mobiloptimerad sida bör du skicka in attributet mobile_link_template [länkmall_för_mobil].
ads_redirect [ads_omdirigering] Valfritt Primärt flöde URL-parameter eller webbadress

Tips

Du kan visa alternativet för hämtning senare i annonser för lokala produkter om en vara inte finns i lager i en lokal butik men kan skickas till den lokala butiken där kunden kan hämta den.

• Ange följande attributvärden i ditt lagerflöde för lokala produkter:
    • quantity [antal]: 0
    • pickup_method [hämtningsmetod]: ”butiksleverans”
    • pickup_sla [hämtningsavtal]: välj ett av följande värden: nästa dag, 2 dagar, 3 dagar, 4 dagar, 5 dagar, 6 dagar, flera veckor
Obs! Du kan bara välja ett alternativ för flerkanalig behandling för varje vara i lagerflödet. Om du lägger in två rader för samma vara i samma butik uppstår ett fel.

Implementera både hämtning senare och hämtning i dag om du vill erbjuda alla behandlingsalternativ för kunderna. Gå igenom implementeringsalternativen för hämtning i dag.