Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden käyttöönotto paikallisissa tuotemainoksissa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ansiosta voit tarjota asiakkaille toimituksen verkosta paikan päälle. Sen avulla voit hyödyntää toimipisteitäsi monikanavaisessa myynnissä ja erottua joukosta riippumatta siitä, onko tavara vielä haettavissa paikan päältä. Muista paikallisten tuotemainosten ominaisuuksista poiketen nouto myöhemmin ei vaadi kattavia varastotietoja.

Paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ansiosta voit päättää, kuinka yksityiskohtaisia palvelutasosopimustietoja tarjoat kustakin tuotteesta toimipistetasolla. Ominaisuus on yhteensopiva muiden paikallisten tuotemainostuotteiden kanssa. Voit mainostaa Nouto myöhemmin ‑vaihtoehtoa varastossa olevien tuotteiden rinnalla ja hyödyntää toimipisteitäsi täysimääräisesti osana monikanavastrategiaa.

Paikallistuotemainosten Nouto myöhemmin ‑ominaisuus on käytössä Shopping-mainosten rinnalla ja tulee näkyviin vain silloin, kun asiakkaan tulkitaan aikeidensa perusteella valitsevan todennäköisemmin kyseisen vaihtoehdon.

Näin otat Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden käyttöön paikallistuotemainoksissa

Jos haluat ottaa Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden käyttöön paikallisissa tuotemainoksissa, seuraavien vaatimusten on täytyttävä:

1. Sinun on täytettävä kaikki paikallisten tuotemainosten vaatimukset. Katso lisätietoja käyttöönotto-oppaastamme.
  2. Sinun täytyy pystyä ilmoittamaan verkkotilausten toteuttamiseen sopivien toimipisteiden sijainnit.
  3. Sinun täytyy pystyä toteuttamaan toimipisteestä noudettavat tilaukset silloinkin, kun tuotetta ei ole toimipisteiden varastoissa.
  4. Sinun on täytettävä alla olevat verkkosivustoja koskevat vaatimukset, joihin sisältyvät myös kauppiaan ylläpitämää paikallista tuotesivua (täysi) tai kauppiaan ylläpitämää paikallista tuotesivua (perustaso) koskevat vaatimukset.
  5. Varmista, että paikallistuotevarastosyöte sisältää loppuneet tuotteet (saatavuus [availability] ‐määritteen arvo on out_of_stock).
  6. Lisää ensisijaiseen syötteeseen ja paikallistuotevarastosyötteeseen pakolliset määritteet.
  7. Linkitä Google Ads ja ota kampanjat käyttöön.

Verkkosivustoja koskevat vaatimukset ja suositukset

Verkkosivustosi on täytettävä alla olevat vaatimukset sekä tietokoneella että mobiililaitteilla (myös tableteilla). Kun olet varma, että verkkosivustosi täyttää vaatimukset, lisää esimerkki tuotteen laskeutumissivusta:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Työkalut-kohdasta Paikallisten tuotemainosten asetukset.
  3. Valitse "Maat, joilla on Yritysprofiili" ‐kohdasta maa, jolle haluat pyytää paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‐ominaisuuden tarkastusta.
  4. Valitse Nouto myöhemmin ‐kohdasta Jos tuotetta ei ole varastossa, toimitus kauppaan on mahdollinen.
  5. Lisää esimerkkituotteen laskeutumissivun URL-osoite "Nouto myöhemmin ‑esimerkkituotesivu" ‐kenttään.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Google tarkastaa verkkosivustosi vaatimustenmukaisuuden.
Tärkeää: Googlen ylläpitämää paikallista tuotesivua ei voi käyttää paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden kanssa. Tämän takia et voi valita Nouto myöhemmin ‐kohtaa paikallisten tuotemainosten asetuksista, jos olet ottanut käyttöön Googlen ylläpitämän paikallisen tuotesivun.

Verkkosivustoja koskevat vaatimukset

• Nouto myöhemmin ‑vaihtoehto näkyy laskeutumissivuilla tai ostoprosessin aikana.
  • Asiakas voi valita toimipisteen, jonne tilaus toimitetaan.
    • Toimipisteet tulevat näkyviin, kun asiakas klikkaa linkkiä (esimerkiksi "tarkista saatavuus") tai lisää postinumeron tai osoitteen.
    • Vaihtoehtoisesti asiakas voi valita toimipisteen ostoprosessin aikana, kun hän on lisännyt tuotteen ostoskoriin.
  • Tuotteen hinta näkyy tuotesivulla.
    • Huom. Hinnan on vastattava ensisijaisessa tai paikallistuotevarastosyötteessä olevaa hinta [price] ‑määritteen arvoa. Käytä hinta [price] ‑määritettä ensisijaisessa syötteessäsi kotimaista oletushinnoittelua varten ja paikallistuotevarastosyötteessäsi toimipistekohtaisia ohituksia varten. Jos haluat lisätietoja siitä, mikä katsotaan harhaanjohtamiseksi, tutustu harhaanjohtamista koskevaan käytäntöömme.
  • Ilmoita noutopäivä ja noutomaksu (jos sellainen veloitetaan).
  • Tarjoa mahdollisuus muiden toimipisteiden valitsemiseen.
    • Ne voi näyttää ostoprosessin aikana toimipisteen valinnan yhteydessä.
  • Salli asiakkaiden viedä tilaus loppuun (kuten viimeistellä osto tai varata tuote) sivustolla.
  • Noudosta on lähetettävä vahvistusviesti (esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä), kun tilaus on valmis.
  • Älä vaadi maksutietojen lisäämistä ennen kuin toimitusvaihtoehdot on näytetty. Jos haluat lisätietoja siitä, mikä katsotaan harhaanjohtamiseksi, tutustu harhaanjohtamista koskevaan käytäntöömme.

Verkkosivustoja koskevat suositukset

Yllä mainittujen verkkosivustoja koskevien vaatimusten lisäksi suosittelemme seuraavaa:
  • Älä vaadi tilin luomista ennen kuin toimitusvaihtoehdot on näytetty (tarjoa esimerkiksi mahdollisuus ostaa vierailijana).
  • Älä vaadi osoitetietojen lisäämistä ennen kuin toimitusvaihtoehdot on näytetty.

Syötteen vaatimukset

Tärkeää: Paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‐ominaisuuden avulla voit mainostaa tuotteita, joiden saatavuudeksi [availability] on ilmoitettu "tuote loppu". Tuotetarjouksia, joiden saatavuudeksi [availability] on merkitty "varastossa", käsitellään tavallisina tuotemainoksina.

Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ansiosta voit luoda mainoksia, joissa voit esitellä paikallista tarjontaa riippumatta siitä, löytyykö tuotetta toimipisteestä tilaushetkellä.

Lisää seuraavat määritteet alla määrättyihin syötteisiin kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu ‑ominaisuuden syötevaatimusten lisäksi. Valitse käyttämäsi kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun (MHLSF) tyyppi, jotta lähetät varmasti oikeat arvot. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt paikallisia tuotemainoksia, suosittelemme käyttämään kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun perustasoa. Lue lisää kauppiaan ylläpitämästä paikallisesta tuotesivusta

Kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (perustaso)

Määrite Pakollinen vai valinnainen? Syöte Mahdolliset arvot Huomioitavaa
Noutotapa [pickup_method]

Pakollinen

Valinnainen 1.9.2024 alkaen

Paikallistuotevarastosyöte (suositellaan, jos kauppojen välillä on eroja) tai ensisijainen syöte

ship_to_store

not_supported

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
ship to store

XML-esimerkki
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Lisää paikallistuotevarastosyötteeseen arvo "ship_to_store", jos tuote voidaan toimittaa asiaankuuluvaan toimipisteeseen.

Lisää arvoksi "not_supported", jos tuotetta ei voi toimittaa asiaankuuluvaan toimipisteeseen.

Noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] Pakollinen Paikallistuotevarastosyöte (suositellaan, jos kauppojen välillä on eroja) tai ensisijainen syöte

next-day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
multi-week

XML-esimerkki
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Jos tuotteen noutotapa [pickup_method] ‑määritteen arvo on "not_supported", jätä noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ‑määrite tyhjäksi.

Vinkki: Voit asettaa noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ‑määritteen arvoksi multi-week, jos haluat näyttää kiinteän merkinnän. Mainos renderöi merkinnän muotoon "Nouto toimipisteestä".

Linkki [link] Pakollinen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Linkki [link] ‑määritettä käytetään paikallisten tuotemainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuudessa ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (perustaso) ‑ominaisuudessa.
Mobiililinkki [mobile_link] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Jos sinulla on mobiilikäyttöön optimoitu sivu, lisää mobiililinkki [mobile_link] ‑määrite.
Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Käytä ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‐määritettä, kun haluat lisätä Shopping-mainoksen tuotteelle ylimääräisiä laskeutumissivuparametreja.

Kauppiaan hostaama paikallinen julkisivu (täysi)

Määrite Pakollinen vai valinnainen? Syöte Mahdolliset arvot Huomioitavaa
Noutotapa [pickup_method]

Pakollinen

Valinnainen 1.9.2024 alkaen

Paikallistuotevarastosyöte (suositellaan, jos kauppojen välillä on eroja) tai ensisijainen syöte

ship_to_store

not_supported

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
ship to store

XML-esimerkki
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Lisää paikallistuotevarastosyötteeseen arvo "ship_to_store", jos tuote voidaan toimittaa asiaankuuluvaan toimipisteeseen.

Lisää arvoksi "not_supported", jos tuotetta ei voi toimittaa asiaankuuluvaan toimipisteeseen.

Noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] Pakollinen Paikallistuotevarastosyöte (suositellaan, jos kauppojen välillä on eroja) tai ensisijainen syöte

next-day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
multi-week

XML-esimerkki
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Jos tuotteen noutotapa [pickup_method] ‑määritteen arvo on "not_supported", jätä noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ‑määrite tyhjäksi.

Vinkki: Voit asettaa noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ‑määritteen arvoksi multi-week, jos haluat näyttää kiinteän merkinnän. Mainos renderöi merkinnän muotoon "Nouto toimipisteestä".

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] Pakollinen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] ‑määritettä käytetään paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‐ominaisuudessa ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (täysi) ‐ominaisuudessa.
Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Jos sinulla on mobiilikäyttöön optimoitu sivu, lisää kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] ‑määrite.
Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku Käytä ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‐määritettä, kun haluat lisätä Shopping-mainoksen tuotteelle ylimääräisiä laskeutumissivuparametreja.

Parhaat käytännöt

Voit näyttää Nouto myöhemmin ‑vaihtoehdon paikallisten tuotteiden mainoksissa, jos tuote on loppu paikallisesta toimipisteestä, mutta toimitettavissa sinne noudettavaksi.

• Lisää seuraavat määritearvot paikallistuotevarastosyötteeseen:
    • Saatavuus [availability]: "out_of_stock"
    • Noutotapa [pickup_method]: "ship_to_store"
      • Huom. Noutotapa on valinnainen 1.9.2024 alkaen.
    • Noudon palvelutasosopimus [pickup_sla]: valitse jokin seuraavista arvoista: "next-day", "2-day", "3-day", "4-day", "5-day", "6-day", "multi-week"
    • Jos olet ottanut aiemmin käyttöön Shopping-mainosten Nouto myöhemmin ‐ominaisuuden ja haluat nyt siirtyä käyttämään paikallisten tuotemainosten Nouto myöhemmin ‐ominaisuutta, ilmoita paikallistuotevarastosyötteessä saatavuus [availability]: "out of stock"
Huom. Voit valita vain yhden monikanavaisen toimitusvaihtoehdon kullekin varastosyötteen tuotteelle. Kahden rivin lisääminen samalle tuotteelle samassa kaupassa aiheuttaa virheen.

Ottamalla käyttöön Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ja Nouto samana päivänä ‑ominaisuuden voit näyttää kaikki toimitusvaihtoehdot asiakkaille. Lue lisää Nouto samana päivänä ‑ominaisuuden käyttöönoton vaihtoehdoista.