In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

'Vandaag ophalen' met een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de functie Vandaag ophalen kunt u klanten naar uw website leiden als ze op een advertentie met uw producten in de buurt klikken. Als u klanten naar uw website leidt in plaats van naar uw door Google gehoste winkelpagina, kunt u het hele aankoopproces van uw klanten beheren en volgen.

In dit artikel leest u hoe de functie werkt en wat de vereisten zijn voor uw primaire feed en uw website.

Hoe het werkt

1. Een klant klikt op een advertentie met lokale voorraad, een afstandsannotatie en een tekst die vermeldt dat het product kan worden opgehaald.
  2. Google geeft de winkelcode van het Bedrijfsprofiel waar het artikel beschikbaar is door aan de verkoper.
  3. De verkoper genereert een aangepaste landingspagina voor het aangeklikte product.
  4. Op de website van de verkoper kan de klant het product online kopen of reserveren en ophalen in een winkel in de buurt.

U moet klanten doorsturen naar de winkel die Google doorgeeft in de URL die is gegenereerd door de klik van de klant, zelfs als u de locaties van klanten zelf kunt bepalen.

Stap 1: Controleer de websitevereisten

Als u in aanmerking wilt komen voor Vandaag ophalen met een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig), moet uw website aan deze vereisten voldoen:

• U moet voldoen aan de vereisten voor de landingspagina en de feed van een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  • U kunt een winkelpagina weergeven op basis van de winkelcodes uit uw bedrijfsprofielen, zodat winkelspecifieke prijzen en beschikbaarheid op de productpagina kunnen worden ingevuld.
  • De optie om een product op te halen, wordt weergegeven op uw landingspagina of tijdens het betaalproces. De beschikbaarheid van het product in de winkel is duidelijk zichtbaar op uitsluitend de productlandingspagina.
  • De beschikbaarheid voor ophalen in de winkel moet rechtstreeks op de landingspagina worden weergegeven of via een winkelkiezer met de optie om de beschikbaarheid voor ophalen in de winkel te tonen. De beschikbaarheid van het artikel in de winkel moet duidelijk zichtbaar zijn op uitsluitend de productlandingspagina.
  • De winkel voor het ophalen kan ook worden geselecteerd tijdens het betaalproces nadat de klant een artikel aan de winkelwagen heeft toegevoegd.
    • De beschikbaarheid voor ophalen in de winkel kan worden weergegeven door op een link te klikken (bijvoorbeeld: Lokale beschikbaarheid controleren) of door een postcode of adres in te voeren.
    • Nadat een gebruiker heeft geklikt of de vereiste informatie heeft ingevoerd, moet op uw site de beschikbaarheid van een artikel en de locatie van de winkel worden weergegeven voor Ophalen in de winkel.
      • De beschikbaarheid voor ophalen in de winkel van een artikel moet overeenkomen met de SLA voor ophalen in uw feed.
      • De beschikbaarheid voor ophalen moet worden getoond voordat klanten hun betaalmethode moeten invoeren.
        Belangrijk: De beschikbaarheid voor ophalen kan anders zijn dan de lokale beschikbaarheid in de winkel. Als u de functie Vandaag ophalen wilt implementeren op een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig), moet u de lokale beschikbaarheid van het artikel in de winkel duidelijk zichtbaar maken op de productlandingspagina als de pagina wordt geopend. De beschikbaarheid voor ophalen in de geselecteerde winkel kan worden getoond tijdens het betaalproces.
  • Op uw landingspagina wordt de lokale productprijs in uw winkel weergegeven of de lokale prijzen komen overeen met de online prijzen (als alleen online prijzen worden weergegeven).
  • Vermeld de ophaalkosten (als deze in rekening worden gebracht).
    • Deze informatie kan worden weergegeven in uw betaalproces bij de winkelkeuze.
  • Bied de mogelijkheid om andere winkellocaties te selecteren voor ophalen.
    • Deze informatie kan worden weergegeven in uw betaalproces bij de winkelkeuze.
  • Zorg dat klanten hun bestelling kunnen afronden (bijvoorbeeld de aankoop voltooien of het artikel reserveren) op uw website.
  • Stuur een bevestigingsbericht voor ophalen als de bestelling gereed is (bijvoorbeeld per e-mail of sms).
  • Geef de winkelnaam en winkellocatie weer op uw landingspagina.
    • Zorg dat de lokaal relevante informatie (zoals winkelnaam, winkellocatie, lokale productprijs en beschikbaarheid) duidelijk zichtbaar is als de pagina wordt geopend, zonder dat de klant iets hoeft te doen. (Deze informatie moet zichtbaar zijn als de pagina wordt geladen, zonder dat de bezoeker hoeft te scrollen op de pagina.)
      • De winkelnaam en plaats kunnen de winkellocatie aangeven wanneer de pagina voor het eerst wordt geopend, zolang het volledige winkeladres maar wordt weergegeven als de klant klikt om de details van de winkellocatie te bekijken of om naar andere winkellocaties te gaan.
Opmerking: U kunt uw online prijs of uw lokale prijs gebruiken als een klant kiest voor ophalen in de winkel. Bij Vandaag ophalen met een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) toont Google de lokale prijs in advertenties met lokale voorraad.

Aanbevelingen voor websites

Naast de bovenstaande websitevereisten raden we het volgende aan:

• Laat het uiterlijke tijdstip voor ophalen zien voordat de gebruiker het artikel aan de winkelwagen toevoegt of op de betaalpagina.
    • Klanten moeten weten wanneer ze de bestelling kunnen ophalen op basis van het tijdstip waarop ze de bestelling plaatsen (bijvoorbeeld: 'Bestellingen moeten voor 16:00 uur zijn geplaatst' of 'Vandaag bestellen, vanavond ophalen', enzovoort).
  • Zorg dat klanten uw leveringsopties kunnen bekijken voordat ze een account maken (u kunt bijvoorbeeld een optie bieden om te betalen als gast).
  • Zorg dat klanten uw leveringsopties kunnen bekijken voordat ze hun adresgegevens invoeren.

Stap 2: Update de feedkenmerken

Naast de feedvereisten voor een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) (zie de volledige lijst), moet u de volgende kenmerken voor Vandaag ophalen aan de juiste feed toevoegen. Ga naar de productspecificaties voor producten in de buurt voor meer informatie.
Kenmerk Optioneel of vereist? Feed Mogelijke waarden
Ophaalmethode [pickup_method]

Vereist

Optioneel vanaf 1 september 2024

Primaire feed of feed met lokale productvoorraad
  • buy
  • reserve
  • not_supported
SLA voor ophalen [pickup_sla] Vereist Primaire feed of feed met lokale productvoorraad
  • same_day
  • next_day
Link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] Vereist Primaire feed URL-parameter of URL-pad
ValueTrack-parameter {store_code} in link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] Vereist Primaire feed URL-parameter of URL-pad met ValueTrack-parameter {store_code}
Mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad
Advertentie-omleiding [ads_redirect] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad

De kenmerken ophaalmethode en SLA voor ophalen toevoegen aan uw feeds

Als Vandaag ophalen beschikbaar is voor alle winkels met dezelfde SLA

Als in al uw winkels hetzelfde aanbod voor Vandaag ophalen beschikbaar is, voegt u de vereiste kenmerken toe aan de betreffende artikelen in uw primaire feed (bijvoorbeeld: een klant kan een XYZ-televisie kopen en dezelfde dag nog ophalen in een van uw winkels in het hele land).

Als u SLA voor ophalen [pickup_sla] opgeeft in uw primaire feed, moet u de maximale SLA voor al uw winkels instellen. Dit betekent het volgende: Bij een product met de SLA 'dezelfde dag' voor de meeste winkels, maar 'volgende dag' voor een aantal winkels, moet u voor dit product 'volgende dag' invoeren als SLA. Als u winkelspecifieke kenmerken voor SLA voor ophalen [pickup_sla] of ophaalmethode [pickup_method] wilt instellen, moet u deze invoeren in uw feed met lokale productvoorraad.

Als Vandaag ophalen alleen beschikbaar is voor specifieke winkels

Voeg de vereiste kenmerken ophaalmethode [pickup_method] en SLA voor ophalen [pickup_sla] toe aan uw feed met lokale productvoorraad als de optie Vandaag ophalen alleen voor bepaalde winkels beschikbaar is of als specifieke winkels een andere ophaalmethode of SLA voor ophalen aanbieden.

Als Vandaag ophalen niet beschikbaar is voor een specifieke winkel of een specifiek product

Als een product in uw primaire feed niet in aanmerking komt voor Vandaag ophalen, stelt u ophaalmethode [pickup_method] in op [not_supported]. Als het product in specifieke winkels niet in aanmerking komt voor Vandaag ophalen, stelt u het kenmerk ophaalmethode [pickup_method] in de feed met lokale productvoorraad in op [not_supported].

Opmerking: Als ophaalmethode [pickup_method] ingesteld is op not_supported, kunt u SLA voor ophalen [pickup_SLA] leeg laten.
Belangrijk:
De waarden voor ophaalmethode [pickup_method] en SLA voor ophalen [pickup_sla] in uw feed met lokale voorraad overschrijven de waarden voor deze kenmerken in uw primaire feed.

De linktemplate, de template voor mobiele links en de kenmerken voor de advertentie-omleiding toevoegen aan uw feeds

URL-structuren verschillen per website. Winkelcodes kunnen URL-parameters of een deel van het URL-pad zijn. Bekijk de onderstaande voorbeelden:

Voorbeeld: {store_code} als URL-parameter

artikel-ID titel prijs link_template ads_redirect
123 2-persoonstent, Adventure-serie 249.99 EUR http://mikemart.com/123?store={store_code} http://mikemart.com/123?store=
{store_code}&trackingParameter=value

Voorbeeld: {store_code} als onderdeel van het URL-pad

artikel-ID titel prijs link_template ads_redirect
abc Led-zaklamp met draagtas 19.99 EUR

http://acmestores.com/456/
store/{store_code}

http://acmestores.com/456/store/
{store_code}?trackingParameter=value

Opmerking: Als u het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] en/of het kenmerk link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] al opgeeft in uw primaire feed, moet u de ValueTrack-parameter {store_code} voor beide opnemen.

Zorg dat de URL van advertentie-omleiding [ads_redirect] overeenkomt met de URL van link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template]. Als de URL's niet overeenkomen, wordt het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] afgewezen.
Belangrijk:
Verifieer en claim uw website-URL en zorg dat de in Merchant Center geregistreerde website-URL overeenkomt met het domein in het kenmerk link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template]. Als de website-URL niet overeenkomt met het geregistreerde domein, leest u hier hoe u dit probleem oplost.

Stap 3: Dien uw account in ter beoordeling

Nadat u uw feedkenmerken heeft geüpdatet en de vereisten voor de landingspagina heeft gecontroleerd, vraagt u een beoordeling van uw account aan:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tandwiel en selecteer onder Tools de optie Advertenties met lokale voorraad instellen.
  3. Selecteer het land waarvoor u de functie Vandaag ophalen wilt activeren.
  4. Vink in het gedeelte Vandaag ophalen het selectievakje 'Op mijn website kunnen kopers producten online bestellen en in de winkel ophalen' aan.
  5. Geef in het gedeelte 'Voorbeeld van productlandingspagina' een link op naar een van uw productlandingspagina's in het tekstvak.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Google beoordeelt deze link om te controleren of de functionaliteit van uw website voldoet aan de vereisten voor landingspagina's voor Vandaag ophalen met een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  8. Nadat Google uw account heeft beoordeeld, krijgt u een melding in uw Merchant Center-account waarin staat dat de functie actief is. Als blijkt dat uw account niet aan het beleid voldoet, ontvangt u een melding in uw Merchant Center-account met stappen om dit op te lossen.