Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande)

Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) representerar endast en enda säljares lokala butiksinformation. Via det kan du leda kunder till din webbplats när de klickar på dina annonser för lokala butikslager. Genom att leda kunder till din webbplats istället för till ditt lokala skyltfönster på Google kan du hantera och spåra hela upplevelsen för kunderna.

I den här artikeln tar vi upp hur hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) fungerar och vad som krävs för ditt lokala produktflöde, ditt lokala lagerflöde och din webbplats.

Så fungerar det

Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) lyfter fram alla dina köpalternativ och innehåller lokal produktinformation som finns på din befintliga webbplats.

Så här går det till:

1. En kund klickar på en annons för ett lokalt butikslager med information om hämtning i butik och tillgänglighet för hämtning.
  2. Återförsäljaren genererar en flerkanalig målsida där kunden kan välja en butik för att visa produktens pris och tillgänglighet, köpa den online och hämta den i en butik i närheten.

Flödeskrav

Utöver flödeskraven för lokalt skyltfönster hos säljaren med grundläggande implementering (se hela listan här) måste följande attribut för hämtning i butik läggas till i rätt flöde:
Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden
pickup method Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter buy, reserve, not supported
pickup SLA Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter same day, next day
pickup_link_template Obligatoriskt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg
mobile_pickup_link_template Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg
ads_redirect Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg

Obs!

• Lägg till de obligatoriska attributen för alla varor i ditt lokala produktflöde där hämtning i samma butik är tillgängligt för samtliga butiker (en kund kan till exempel köpa en viss tv samma dag i samtliga dina butiker i hela landet).
  • Lägg till de obligatoriska attributen pickup method [hämtningsmetod] och pickup SLA [hämtningsavtal] i lagerflödet för lokala produkter när alternativet Hämtning i butik endast är tillgängligt i vissa butiker, eller om vissa butiker erbjuder en annan pickup method [hämtningsmetod] eller ett annat pickup SLA [hämtningsavtal].
  • Observera att pickup SLA [hämtningsavtal] inte kan vara tomt. Ange ett standardvärde för pickup SLA [hämtningsavtal] om pickup method [hämtningsmetod] är inställd på ”erbjuds inte”.

Du hittar fullständig information i flödesspecifikationen för lokala produkter och sammanfattningen av obligatoriska attribut för funktionerna Lokalt skyltfönster hos säljaren och Hämtning i butik.

• pickup_link_template [länkmall_för_hämtning] bör helt enkelt bestå av en länk till produktens flerkanaliga målsida.

Obs! Om du redan skickar in attributet ads_redirect bör du se till att webbadressen matchar domänen i pickup_link_template [länkmall_för_hämtning]. Om webbadresserna inte är identiska avvisas attributet ads_redirect [ads_omdirigering].

Obs!

• ​Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i link_template [länkmall]. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen kan du läsa mer om hur du löser problemet.

Krav för målsidor

Målsidan för hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) får endast representera en enda säljares butik. Den måste uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:

• Hämtning i butik ska visas lika tydligt som alternativet Köp online.
  • Visa en butiksväljare med möjlighet att visa tillgänglighet för hämtning i butik.
    • Tillgänglighet för hämtning i butik kan visas efter att användaren klickar på en länk (t.ex. ”kolla lokal tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • När användarna klickar på länken eller anger information måste de kunna se varans tillgänglighet för hämtning i butik (1. Hämtningsmetod: boka online eller köp online 2. Hämtningsavtal: hämtning samma dag eller nästa dag) och butikens adress.
  • Visa butikens produktpris lokalt eller online.
  • Senaste tid och avgift (om tillämpligt) för hämtning måste anges innan varan läggs i kundvagnen.
  • Ge möjligheten att byta till dina andra butiker innan varan läggs i kundvagnen.
  • Användare måste kunna slutföra beställningen (t.ex. slutföra köpet eller reservera varan) på din webbplats.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen är klar att hämtas (t.ex. via e-post eller sms).