GCR-merkin vianetsintä

Tässä artikkelissa kuvataan joitakin yleisiä virheitä, joita saatat kohdata GCR-merkin käyttöönotossa.

Merkki ei näy ja muut näkyvyysongelmat

Merkki voi olla jokin seuraavista:

• Kelluva: Merkki näkyy sivun vasemmassa tai oikeassa alakulmassa.
  • Upotettu: Merkki näkyy kohdassa, johon lisäsit koodinpätkän.
  • Myyjäarvion yhteydessä: Merkki sisältää myös tähtiarvion, jos sellainen on määritettävissä.
  • Ilman myyjäarviota: Merkki ei sisällä tähtiarviota.

Jos merkki ei näy sivulla, tarkista seuraavat seikat:

Ongelma Diagnoosi
Sivun käyttö mobiililaitteella Googlen asiakasarvostelut ‑merkki ei näy puhelimella tai tabletilla.
HTML-lähdekoodi ei sisällä merkki- tai kielikoodia Avaa HTML-lähdekoodi selaimessa ja tarkista, että sivulla on vain yksi merkin koodiblokki.
Merkki on piilossa tai peitetty muilla elementeillä Merkki on näkyvissä olevan alueen ulkopuolella. Kokeile, löytyykö merkki, jos vierität sivua pysty- tai vaakasuunnassa.
Merkin teksti on aina englanniksi kieliasetuksesta riippumatta, ja tähtiarvio näkyy himmennettynä Näin käy, jos et ole vielä saavuttanut raja-arvoa, jonka jälkeen tähtiarvio näytetään. Yritykselläsi on oltava viimeisen 12 kuukauden ajalta riittävästi joko Googlen asiakasarvostelujen tai kolmansien osapuolten arvostelukumppanien avulla kerättyjä yksilöllisiä arvosteluja tietystä maasta, jotta raja-arvo ylittyy. Tarvittava arvostelujen määrä voi vaihdella kauppiaan mukaan, mutta useimmat kauppiaat voivat saada arvion, kun niille on kertynyt vähintään sata hyväksyttävää arvostelua.
Arvio myyjästä näkyy vain joissakin sarakkeissa Merkki näyttää arviot myyjästä tietyssä maassa

Sivulla on JavaScript-virheitä

Seuraavassa taulukossa on joitakin yleisimpiä esimerkkejä JavaScript-ongelmista:

Ongelma Diagnoosi
Puuttuva tai virheellinen kauppiastunnus

Kauppiastunnus (merchant_id) on liitettävä koodiin, kun merkki lisätään sivulle. Tunnus on lisättävä merkin JavaScript-lohkon render()-funktioon. Löydät kauppiastunnuksesi Google Kauppiaskeskuksesta.

DOCTYPE on oltava HTML5

Varmista, että kaikki sivut, joihin lisäät koodin, käyttävät HTML5 DOCTYPE ‑määrittelyä:

<!DOCTYPE html>

position on virheellinen

Valinnaisen position [sijainti] ‑parametrin arvo voi olla jokin seuraavista:

• "BOTTOM_LEFT"
  • "BOTTOM_RIGHT"
  • "INLINE"

lang on virheellinen

Kielikoodin lang [kieli] ‑parametrin arvo oltava yksi edellä luetelluista arvoista. Arvo on esitettävä merkkijonona lainausmerkkien sisällä. Jos et määritä kieltä, kieli valitaan käyttäjän selaimen kieliasetuksen mukaisesti.
Selaimesi ei ole tuettu Selaimen on tuettava HTML5:tä. Päivitä selain uusimpaan versioon.