I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Indexlänk för Google Sök [canonical_link]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Skicka in attributet indexlänk för Google Sök [canonical_link] för produkter som är kvalificerade för gratis produktannonser på Google och använd det för att se till att dina produkter är kopplade till rätt webbadress i Googles index för Sök. Webbadressen i det här attributet visas inte men förbättrar Googles förståelse av produkten.

Attributet indexlänk för Google Sök [canonical_link] fungerar på liknande sätt som uppmärkningstaggen ”kanonisk webbadress” och låter dig påverka vilka webbadresser Google ska använda för dina produkter i vårt webbsökningsindex.

Om du använder spårnings- eller variantvalsparametrar i attributen länk [link] eller mobillänk [mobile_link] rekommenderar vi att du använder attributet indexlänk för Google Sök.

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för varje produkt

Använd attributet indexlänk för Google Sök [canonical_link] för att ange vilken webbadress du vill att Google ska använda när du matchar produkternas målsidor med index för Sök. Om du inte anger någon kanonisk länk genomsöks webbplatsen av Google, som då anger den mest representativa webbadressen som kanonisk länk.

Om du redan har angett en webbadress för index för Google Sök i uppmärkningen för produktens målsida behöver du inte ange attributet indexlänk för Google Sök [canonical_link]. Om du anger ett värde för båda och värdena inte är identiska väljer Google en länk baserat på interna signaler.

Du kan också ange taggen noindex i målsidans html-kod om du vill förhindra att sidan genomsöks och läggs till i webbindexet.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 1–2 000 tecken
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Text (TSV) http://www.example.com/writing/google-pens
XML (flöden) <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Se till att attributvärdet uppfyller kraven för kanoniska webbadresser. Läs mer om kraven för webbadresser i index för Google Sök.
  • Börja med https eller http och följ RFC 3986. Exempel: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Använd ditt verifierade domännamn. Se till att använda domännamnet som du verifierat (under kontoregistreringen eller via fliken Webbplatsverifiering).
  • Se till att dina kanoniska webbadresser kan genomsökas av Google. Din robots.txt-fil måste till exempel vara korrekt konfigurerad. Annars visas inte målsidan i sökresultaten. Läs mer om robots.txt-filer
  • Ersätt alla symboler och blanksteg med URL-kodade enheter. Om webbadressen till exempel innehåller tecknet & kan du ersätta det med %26.
  • Skicka bara ett attribut för indexlänk för Google Sök för din produkt. Om du anger flera attribut för indexlänk för Google Sök för samma vara tillämpas endast ett av dem.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd en fast webbadress i indexlänk för Google Sök. Länken (eller webbadressen) som du anger ska inte ändras om inte målsidan flyttas. Använd inte webbadresser med tidsstämplar eller delar som kan ändras varje gång du skickar produktdata.
  • Om du ändrar webbadressen måste målsidan utvärderas och genomsökas. Den här processen kan orsaka onödig belastning på dina servrar.
  • Använd en målsida som inte innehåller parametrar i webbadressen som destination för den här länken. Om det finns parametrar genomsöks webbadressen ineffektivt och webbadressen kanske utesluts felaktigt.
  • Använd inte förvalda varianter. Länken i Googles sökindex för målsidan bör inte ha några förvalda varianter.
  • Använd inte spårningsparametrar i länkar för Googles sökindex. Spårningsparametrar kan tas bort av Googles sökrobot och göra det svårare att matcha dina produkter mot sökindexet.
  • Använd inte attributet ads-omdirigering för länkar i Googles sökindex. Omdirigeringar genomsöks inte av Googles sökrobot och webbadressen kanske inte hamnar i sökresultaten.

Exempel

Varianter

Om du har flera webbadressvarianter av samma produkt, till exempel en klänning i flera färger eller storlekar, kan du ange att attributet indexlänk för Google Sök [canonical_link] ska leda alla varianter av produkten till en enda basprodukt utan förvalda varianter, som i exemplen nedan:
Produktdata för en blå klänning i storlek S
Attribut Värde
färg [color] blå
storlek [size] S
länk [link] https://example.com/dress/blue-small
Indexlänk för Google Sök
[canonical_link]
https://example.com/dress
Produktdata för en grön klänning i storlek L
Attribut Värde
färg [color] grön
storlek [size] L
länk [link] https://example.com/dress/green-large
Indexlänk för Google Sök [canonical_link] https://example.com/dress