Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Lisää Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] ‑määrite tuotteille, jotka voivat näkyä Googlen maksuttomissa tuotelistauksissa. Näin varmistat, että tuotteisiin yhdistetään oikea URL-osoite Google Haun hakemistossa. Määritteen URL-arvo ei näy käyttäjille, mutta sen avulla Google ymmärtää tuotetta paremmin.

Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] ‑määrite toimii samaan tapaan kuin sivunkuvauskielen ensisijainen URL-osoite ‑tagi. Määritteen avulla voit vaikuttaa siihen, mitä URL-osoitetta tuotteillesi käytetään Googlen verkkosivuhakemistossa.

Jos käytät seuranta- tai versioparametreja linkki [link]- tai mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteissä, suosittelemme käyttämään Google Haun hakemistoon yhdistävän linkin määritettä.

Sisällys

Käyttö

OptionalValinnainen kullekin tuotteelle

Ilmoita Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] ‑määritteellä, mitä URL-osoitetta haluat Googlen käyttävän ensisijaisesti tuotteidesi laskeutumissivun ja Hakuhakemiston yhdistämiseen. Jos et määritä ensisijaista linkkiä, Google indeksoi sivustosi ja määrittää oman harkintansa mukaan edustavimman URL-osoitteen ensisijaiseksi linkiksi.

Jos ilmoitat Google Haun hakemiston URL-osoitteen tuotteen laskeutumissivun sivunkuvauskielessä, sinun ei tarvitse käyttää Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] ‑määritettä. Jos lisäät arvon molemmille eivätkä ne vastaa toisiaan, Google valitsee linkin sisäisten signaalien perusteella.

Jos et halua, että sivu indeksoidaan ja lisätään verkkosivuhakemistoon, voit lisätä laskeutumissivun html-koodiin noindex-tagin.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti (TSV) http://www.example.com/writing/google-pens
XML (syötteet) <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Varmista, että määritteen arvo vastaa ensisijaisten URL-osoitteiden vaatimuksia. Lue lisää Google Haun hakemiston URL-osoitteiden vaatimuksista
  • Osoitteen alussa on oltava https tai http, ja sen on oltava RFC 3986:n mukainen. Esimerkki: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Käytä vahvistettua verkkotunnustasi. Varmista, että käytät vahvistettua verkkotunnusta (vahvistettu tilin käyttöönoton aikana tai Verkkosivujen vahvistaminen ‑välilehden kautta).
  • Varmista, että Google voi indeksoida ensisijaiset URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Muuten laskeutumissivusi eivät näy hakutuloksissa. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi &-merkin, käytä sen tilalla koodia %26.
  • Lisää tuotteelle vain yksi Google Haun hakemistoon yhdistävän linkin määrite. Jos lisäät samalle tuotteelle useita Google Haun hakemistoon yhdistävän linkin määritteitä, vain yhtä niistä käytetään.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata Google Haun hakemistoon yhdistävää linkkiä. Ilmoitetun linkin (tai URL-osoitteen) ei tulisi muuttua, ellei laskeutumissivua siirretä. Älä käytä URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietoja.
  • Kun muutat URL-osoitettasi, laskeutumissivusi on arvioitava ja indeksoitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Käytä linkin kohteena laskeutumissivua, jonka URL-osoite ei sisällä parametreja. Jos URL-osoitteessa on parametreja, Google ei välttämättä indeksoi sitä tehokkaasti ja saattaa jättää pois URL-osoitteen, jonka haluaisit sisällyttää.
  • Älä käytä esivalittuja versioita. Google Haun hakemistoon yhdistävässä linkissä laskeutumissivullesi ei saa olla esivalittuja versioita.
  • Google Haun hakemistoon yhdistävissä linkeissä ei saa käyttää seurantaparametreja. Googlen indeksointirobotti saattaa poistaa seurantaparametreja, jolloin tuotteiden ja Haun hakemiston yhdistämisen tarkkuus kärsii.
  • Google Haun hakemistoon yhdistävissä linkeissä ei saa käyttää ads-uudelleenohjaus‑määritettä. Googlen indeksointirobotti ei välttämättä indeksoi uudelleenohjauksia, eikä lisättyä URL-osoitetta siten näy hakutuloksissa.

Esimerkkejä

Versiot

Jos samalle tuotteelle on eri URL-osoiteversioita (esimerkiksi mekko, jolle on eri värejä ja kokoja), voit kohdistaa Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] ‑määritteen eri tuoteversioista yhteen perustuotteeseen ilman tuoteversion esivalintaa, kuten alla olevissa esimerkeissä:
Tuotetiedot: Sininen mekko, koko S
Määrite Arvo
Väri [color] Sininen
Koko [size] S
Linkki [link] https://example.com/dress/blue-small
Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki
[canonical_link]
https://example.com/dress
Tuotetiedot: Vihreä mekko, koko L
Määrite Arvo
Väri [color] Vihreä
Koko [size] L
Linkki [link] https://example.com/dress/green-large
Google Haun hakemistoon yhdistävä linkki [canonical_link] https://example.com/dress