I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Etikett for transporttid [transit_time_label]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis transporttiden varierer for ulike produktgrupper, bør du bruke etiketten for transporttid [transit_time_label] og ta i bruk dette attributtet for de korresponderende produktene i feeden din. Med etiketter for transporttid får kundene en mer presist beregnet leveringsdato, noe som kan påvirke kjøpsbeslutningen.

If you’re using the classic version of Merchant Center, you can use the transit time label in your "Shipping settings" to define a specific transit time for each of the previously defined groups.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII)
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekst Dog food
XML-feeder <g: transit_time_label>Dog food</g: transit_time_label>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn gyldige Unicode-tegn. Slike tegn legges vanligvis til når filen gjøres om til kode. Bruk UTF-8-kode for å unngå ugyldige tegn. Du kan unngå denne typen problemer ved å sende inn filer i et komprimert format. Her er noen eksempler på ugyldige Unicode-tegn:
    • kontrolltegn (for eksempel U+200D)
    • funksjonstegn
    • tegn for personlig bruk
    • erstatningspar
    • kodepunkter som ikke er tilordnet
  • Et produkt kan bare ha én etikett for transporttid. En etikett for transporttid må opprettes for hvert mulige lager eller kombinasjon av lagre. Eksempel: Hvis det finnes tre lagre, skal følgende etiketter opprettes:
    • Lager 1
    • Lager 2
    • Lager 3
    • Lager 1 og 2
    • Lager 1 og 3
    • Lager 2 og 3
    • Lager 1, 2 og 3

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Denne funksjonen er spesielt nyttig når det ikke alltid tar like lang tid å sende produktene dine. Det kan hende du sender produktene via forskjellige transportører, fra forskjellige lagre eller med forskjellige frakttjenester (bakketransport, todagers levering osv.).
  • Produkter med etiketter for transporttid bør ha konsekvente leveringstider som ikke endres ofte. Det kan ta opptil 24 timer å oppdatere etiketter for transporttid i katalogen, så dette er ikke en god løsning hvis transporttidene eller produktlageret endres i løpet av virkedagen.
  • Hvis etiketter for transporttid ikke er en god løsning for alle produktene dine, kan det være lurt å bruke dem på utvalgte produkter der du har størst nytte av presist anslåtte leveringstider (for eksempel bestselgere som konsekvent leveres i løpet av to dager).

Eksempler

• De fleste av produktene dine sendes raskt med fly, men du tilbyr enkelte elektronikkvarer med litiumbatterier som må sendes via bakketransport. Bruk for eksempel «elektronikk» som etikett for transporttid, og tilordne den lengre transporttid, slik at kundene vet at disse produktene bruker litt lenger tid.
  • Du har flere lagre. Sortimentet er forskjellig på hvert av dem, men du sørger for at alle har populære produkter som toalettpapir, slik at du kan tilby bakketransport med todagers leveringstid gratis. Bruk for eksempel «todagers» som etikett for transporttid, og tilordne den en transporttid på 0–2, slik at kundene vet at du tilbyr rask frakt på viktige basisvarer.
  • Sortimentet ditt er fordelt på tre lagre i California, Texas og Pennsylvania. Avhengig av hva kundene bestiller, kan de motta det raskt fordi de bor i nærheten av California-lageret, eller det kan ta lengre tid fordi det sendes fra Pennsylvania. Bruk etiketter for transporttid som «CA», «TX» og «PA» for å angi hvilket lager et produkt befinner seg på. Tilordne deretter transporttider basert på hvor lang tid det tar å transportere produktene. Det kan for eksempel ta 0–3 dager å levere «CA»-produkter til postnumre på USAs vestkyst, 4–6 dager til Midtvesten og 7–10 dager til østkysten.