Om produktdataaviseringar

Produktdataaviseringar är e-postaviseringar som du får när något oväntat händer med din produktdata, till exempel när antalet aktiva varor minskar avsevärt för en viss uppsättning produkter.

I den här artikeln beskrivs hur produktdataaviseringar fungerar och när de skickas.

Fördelar

Du kan se eventuella problem med din produktdata i avsnittet Diagnostik i ditt Merchant Center-konto, men det kan dröja från det att ett fel inträffar tills du kontrollerar felet. Med produktdataaviseringar kan Google meddela dig via e-post så fort ett problem med dina kvalificerade produkter upptäckts.

Så fungerar det

Som standard skickas en avisering om en betydande minskning av aktiva varor upptäcks för en viss kombination av land (landskod på två bokstäver) och destination (till exempel US + Shopping-annonser). E-postmeddelandet innehåller information om vad som hänt och länkar till relevanta diagnostiksidor. På så sätt kan du kontrollera din produktdata på en gång.

Obs! Alla betydande minskningar gör att en avisering skickas, även avsiktliga sådana. En ändring av varustatusen från aktiv till löper ut kan också utlösa en varning. Statusändringen sker tre dagar innan en vara löper ut.

Andra typer av produktdataaviseringar, till exempel produktskydd, behöver aktiveras innan du kan börja få aviseringar.

Du kan aktivera eller inaktivera aviseringarna i e-postinställningarna. Läs mer om e-postinställningar för Merchant Center

Tillgänglighet

Produktdataaviseringar är tillgängliga för följande destinationer oavsett typ av flöde:

• Shopping-annonser
  • Annonser för lokala butikslager
  • Köp på Google
  • Displayannonser

Obs! Det går att aktivera produktdataaviseringar för överordnade konton för flera kunder. Underkonton har för närvarande ingen möjlighet till produktdataaviseringar.