I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om automatiska bildförbättringar

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om bildförbättring i Merchant Center Next.

Förbättra uppladdade bilder automatiskt, se till att de uppfyller kraven och få en bättre användarupplevelse med automatiska bildförbättringar. Aktivera förbättringarna i Merchant Center. Då tillämpas de automatiskt på alla relevanta bilder på kontot.

Automatiska bildförbättringar stöds inte för bilder i fordonsannonser ännu.

På den här sidan

Kampanjöverlagringar

Om en kampanjöverlagring upptäcks på huvudbilden avvisas den produkten eftersom den inte uppfyller bildkraven.

Om du aktiverar det automatiska borttagningsverktyget försöker Google automatiskt rätta till bilderna genom att ta bort kampanjöverlagringarna. Om borttagningen lyckas ersätts bilden och produkten godkänns igen.

Det är inte alltid den helt automatiska processen lyckas. Om en bild inte kan förbättras förblir produkten underkänd. I sällsynta fall kan det hända att kampanjöverlagringar lämnas orörda eller andra ej kampanjrelaterade delar av bilden tas bort. Om du inte är nöjd med den automatiskt förbättrade bilden kan du byta ut den genom att ladda upp en ny bild.

Bilder på godkända produkter lämnas orörda och oförändrade.

Så förbättrar Merchant Center dina produktbilder

• I det här exemplet innehöll den ursprungliga versionen av bilden en kampanjöverlagring. Produkten godkändes inte eftersom den inte uppfyller våra bildkrav.
  • När du aktiverade automatiska bildförbättringar togs kampanjöverlagringen bort och produkten godkändes igen.
Originalbild Förbättrad bild
En bild på en tröja med en kampanjöverlagring. I Merchant Center är produktbilder med reklamelement inte tillåtna. En bild på en tröja utan kampanjöverlagring. När du aktiverar automatiska bildförbättringar försöker Google åtgärda bilden automatiskt genom att ta bort kampanjöverlagringar.

Se vilka bilder som har förbättrats

Du kan se från vilka bilder kampanjöverlagringar har tagits bort i varningarna i Diagnostik i Merchant Center-kontot. Titta efter rubriken Förbättrad bildkvalitet [image_link] i kolumnen Problem i tabellen. På sidan med produktinformation för de aktuella produkterna kan du se både den förbättrade bilden och den bild som ursprungligen laddades upp.

Så löser du problem

Om du inte tycker om den förbättrade versionen av en bild kan du byta ut den genom att ladda upp en ny bild. Se till att byta ut bildwebbadressen i flödet så att Google omedelbart kan genomsöka den nya bilden. Om du laddar upp den ursprungliga bilden, det vill säga den bild som gjorde att produkten inte godkändes första gången, kommer produkten att underkännas igen.

Hantera automatiska bildförbättringar

Standardinställningen är att inställningen för automatiska bildförbättringar är avstängd. Du kan när som helst slå på dem och hantera inställningarna.

Så hanterar du inställningarna för automatiska bildförbättringar:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj sedan Automatiska förbättringar under Inställningar.
  3. Klicka på fliken BIldförbättringar och justera inställningarna för automatiska bildförbättringar på nästa sida.