product_detail [produktinformation]: Definition

Använd attributet product_detail [produktinformation] för att ange tekniska specifikationer eller ytterligare information. Du kan beskriva alla delar av produkten som inte uttryckligen omfattas av andra attribut. Det här attributet ger kunderna läsbar och strukturerad data och gör det lättare att visa enskilda produkter utifrån användarnas sökfrågor.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)

Underattribut

Avsnittsnamn [section_name] (valfritt)
Attributnamn [attribute_name] (obligatoriskt)
Attributvärde [attribute_value] (obligatoriskt)
Begränsningar Avsnittsnamn: upp till 140 tecken rekommenderas
Attributnamn: upp till 140 tecken rekommenderas
Attributvärde: upp till 1 000 tecken
Upprepat fält Ja, upp till 1 000
Filformat Exempelvärde
Textflöden Allmänt:Produkttyp:Digital spelare,Allmänt:Typ av digital spelare:Flashbaserad,Skärm:Upplösning:432 x 240,Skärm:Diagonal storlek:2,5 tum
XML-flöden <g:product_detail>
    <g:section_name>Allmänt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Produkttyp</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digital spelare</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Allmänt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Typ av digital spelare</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flashbaserad</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skärm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Upplösning</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skärm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonal storlek</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2,5 tum</g:attribute_value>
</g:product_detail>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Varje product_detail [produktinformation] har tre underattribut. Underattributen är section_name [avsnittsnamn], attribute_name [attributnamn] och attribute_value [attributvärde].
    • section_name [avsnittsnamn] är valfritt men rekommenderas.
    • attribute_name [attributnamn] och attribute_value [attributvärde] är alltid obligatoriskt för varje product_detail [produktinformation] du skickar in.
  • När du skickar in textflöden bör du se till att formatera produktinformationen korrekt.
    • Varje product_detail [produktinformation] måste innehålla två kolon som avgränsar de tre underattributen. Det korrekta formatet är avsnittsnamn [section_name]:attributnamn [attribute_name]:attributvärde [attribute_value].
      • Om det inte finns något avsnittsnamn börjar du med ett kolon som i exemplet nedan
        :attributnamn [attribute_name]:attributvärde [attribute_value]
    • Flera värden för product_detail [produktinformation] för en enda vara ska avgränsas med kommatecken.
    • Om något av underattributen innehåller ett kommatecken eller ett kolon måste du sätta raka dubbla citattecken runt underattributet. Alla raka dubbla citattecken inom underattributet måste förekomma två gånger.
  • Lägg inte till information som innefattas i andra attribut eller annonstext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Den här informationen läggs till med andra attribut för sådant som försäljningspris och frakt.
  • Ange ett attributnamn och värde endast när värdet har bekräftats. Ange till exempel ”vegetarisk=falskt” endast om en livsmedelsprodukt har bekräftats som inte vegetarisk och inte bara för att falskt är standardvärdet för booleska attribut.
  • Ange inte sökord eller söktermer. Ange endast relevanta uppgifter och specifikationer för produkten.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd inledande versal när du anger värden för attributet. Ange till exempel ”Brännvidd” i stället för ”brännvidd”.
  • Upprepa inte data inom attributet.
  • Använd inte sökord för sökmotoroptimering.
  • Kontrollera om det finns felaktig grammatik, stavning eller versalisering.

Exempel

Här följer några exempel på kombinationer av section_name [avsnittsnamn] och attribute_name [attributnamn] som du kan använda för olika typer av produkter. Observera att det här inte är en omfattande eller uttömmande lista. Du får gärna lägga till ytterligare egenskaper som stämmer in på dina produkter.

Kläder

Löparskor

• produktinformation:
    • avsnittsnamn: Hållbarhet
      • attributnamn: Material, attributvärde: Återvunnet

Jacka

• produktinformation:
    • avsnittsnamn: Hållbarhet
      • attributnamn: Material, attributvärde: Ekologiskt

Apparater

Torktumlare

• produktinformation:
    • avsnittsnamn: Hållbarhet
      • attributnamn: Certifiering, attributvärde: Energy Star

Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
  • Allmänt
    • Dimensioner
    • Integrerade komponenter
    • Säkerhet
  • Mobil
    • Teknik
    • Band
    • Internetleverantör
  • Kommunikation
    • Dataöverföring
    • LTE-band
    • Trådlöst gränssnitt
    • Bluetooth
  • Minne
    • RAM
  • Skärm
    • Sensorupplösning
    • Skärmupplösning
  • Batteri
    • Kapacitet
    • Information om livslängd

Digitalkameror

Camera bundle
  • Kamerahusets funktioner
    • Sensor
    • Processor
    • Video
  • Objektivsystem
    • Brännvidd
    • Bländarintervall
    • Obs! Använd avsnittet ”objektivsystem” för olika typer av objektiv som medföljer kameran. Kom ihåg att inkludera ”endast kamerahus” i samma varugrupp-id för att säkerställa att produkterna är korrekt grupperade. Exempel:
  • Produkt 1 – endast kamerahus
    • id: kamera1-kamerahus
    • varugrupp-id: kamera1
    • produktinformation:
      • avsnittsnamn: Kamerahusets funktioner
        • attributnamn: Sensor, attributvärde: CMOS
        • attributnamn: Processor, attributvärde: ABCD-bildprocessor
        • attributnamn: Video, attributvärde: 1080p full HD 60 fps
  • Produkt 2 – kamerapaket med kamerahus och 50 mm – f/1.8-objektiv
    • id: kamera1-paket-A
    • varugrupp-id: kamera1
    • produktinformation:
      • avsnittsnamn: Kamerahusets funktioner
        • attributnamn: Sensor, attributvärde: CMOS
        • attributnamn: Processor, attributvärde: ABCD-bildprocessor
        • attributnamn: Video, attributvärde: 1080p full HD 60 fps
      • avsnittsnamn: Objektivsystem
        • attributnamn: Brännvidd, attributvärde: 50 mm
        • attributnamn: Bländarintervall, attributvärde: f/1.8
  • Produkt 3 – Kamerapaket med kamerahus och 24–105 mm – f/4.0-objektiv
    • id: kamera1-paket-B
    • varugrupp-id: kamera1
    • produktinformation:
      • avsnittsnamn: Kamerahusets funktioner
        • attributnamn: Sensor, attributvärde: CMOS
        • attributnamn: Processor, attributvärde: ABCD-bildprocessor
        • attributnamn: Video, attributvärde: 1080p full HD 60 fps
      • Objektivsystem
        • attributnamn: Brännvidd, attributvärde: 24–105 mm
        • attributnamn: Bländarintervall, attributvärde: f/4.0

Bärbara datorer

• Allmänt
    • Operativsystem
    • Storlek
  • Processor
    • CPU
  • Minne
    • Flash
    • RAM
  • Batteri
    • Teknik
    • Kapacitet

Vitaminer

• Allmänt
    • Enheter
    • Bruksanvisning
    • Ingredienser
  • Näringsvärde
    • Portionsstorlek

Smink

• Allmänt
    • Anvisningar
    • Ingredienser
  • Egenskaper
    • Hållbarhetstid

Möbler

• Allmänt
    • Vikt
    • Fraktvikt
  • Ytterligare information
    • Kapacitet
    • Monteringsinformation