I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Produktdetalj [product_detail]

Bruk attributtet for produktdetalj [product_detail] til å oppgi tekniske spesifikasjoner eller flere detaljer. Du kan beskrive et hvilket som helst aspekt av produktet som ikke er eksplisitt dekket av andre attributter. Med dette attributtet får kundene lesbare, strukturerte data, og det blir enklere for oss å vise enkeltprodukter basert på søkene deres.

I denne artikkelen

Bruksområder

OptionalValgfritt for hvert produkt

Underattributter

Dette attributtet har tre underattributter:

• seksjonsnavn [section_name] (valgfritt, men anbefalt)
  • attributtnavn [attribute_name] (obligatorisk)
  • attributtverdi [attribute_value] (obligatorisk)

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)

Underattributter

• seksjonsnavn [section_name] (valgfritt)
  • attributtnavn [attribute_name] (obligatorisk)
  • attributtverdi [attribute_value] (obligatorisk)
Grenser Seksjonsnavn: opptil 140 tegn anbefales
Attributtnavn: opptil 140 tegn anbefales
Attributtverdi: opptil 1000 tegn
Gjentatt felt Ja, opptil 1000
Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV) Generelt:Produkttype:Digital musikkspiller,Generelt:Type digital musikkspiller:Flash-basert,Skjerm:Oppløsning:432 x 240,Skjerm:Diagonal størrelse:"2,5 tommer"
XML (feeder) <g:product_detail>
    <g:section_name>Generelt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Produkttype</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digital musikkspiller</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Generelt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Type digital musikkspiller</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flash-basert</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skjerm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Oppløsning</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skjerm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonal størrelse</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2,5"</g:attribute_value>
</g:product_detail>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Finn ut mer om produktdetaljer i Content API Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Når du sender inn tekstfeeder, må du sørge for å formatere den detaljerte produktinformasjonen riktig

Hvert attributt for produktdetalj [product_detail] må inneholde to kolon for å skille de tre underattributtene.

• Riktig format er section_name:attribute_name:attribute_value.
  • Hvis det ikke finnes noe seksjonsnavn [section_name], er det riktige formatet å starte med et kolon (:), for eksempel :attribute_name:attribute_value.
  • Unngå å legge til informasjon som dekkes av andre attributter, eller markedsføringstekst. Ikke legg til informasjon som pris, tilbudspris, salgsdatoer, frakt, leveringsdato, annen tidsrelatert informasjon eller navnet på bedriften din. Oppgi denne informasjonen med de andre attributtene, for eksempel attributtet for tilbudspris [sale_price] eller frakt [shipping].
  • Bare oppgi attributtnavn og -verdi når verdien er bekreftet. Du bør for eksempel bare oppgi «Vegetarian:False» hvis det er bekreftet at det aktuelle matproduktet ikke er vegetarisk. Ikke send det inn bare fordi «False» er standardverdien for boolske attributter.
  • Unngå å oppgi søkeord eller søketermer. Oppgi bare relevante detaljer og spesifikasjoner for produktet.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer produktinformasjon i Google Regneark.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk store og små bokstaver på samme måte som om det hadde vært en setning, når du sender inn verdier for attributtet. Bruk for eksempel «Diagonal størrelse», ikke «diagonal størrelse» eller «Diagonal Størrelse».
  • Ikke gjenta informasjon innenfor attributtet.
  • Ikke bruk søkeord for søkemotoroptimalisering (SEO).
  • Se etter grammatiske feil, stavefeil eller feil bruk av store og små bokstaver.

Eksempler

Her kommer noen eksempler på kombinasjoner av seksjonsnavn og attributtnavn som du kan bruke for ulike typer produkter. Merk at denne listen på ingen måte er uttømmende. Du kan legge til flere aktuelle egenskaper for produktene dine.

Klær

Produktinformasjon for joggesko som er laget av resirkulert materiale
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Bærekraftighet:Materiale:Gjenvunnet
Produktinformasjon for en jakke laget av økologisk materiale
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Bærekraftighet:Materiale:Økologisk

Hvitevarer

Produktinformasjon for en tørketrommel med Energy Star-sertifisering
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Bærekraftighet:Sertifisering:Energy Star

Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Produktinformasjon for en mobiltelefon med 64 GB flash-minne og batterikapasitet på 12,5 timer
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Dimensjoner:20 x 5 cm.
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Integrerte komponenter:"Kamera,mikrofon"
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Beskyttelse:Ripebestanding skjerm
Produktdetalj [product_detail] Mobilnett:Teknologi:"GSM,CDMA"
Produktdetalj [product_detail] Mobilnett:Nettyper:"4G:1900, 1700/2100, 850, 700, 2300"
Produktdetalj [product_detail] Minne:64 GB flash-minne
Produktdetalj [product_detail] Batteri:Kapasitet:"12,5 timer"
Produktdetalj [product_detail] Batteri:Lading:"1440 mAh"

Digitalkameraer

Camera bundle
Produktinformasjon for en kamerapakke med kamerahus og 24–105 mm F/4.0-objektiv
Attributt Verdi
ID [id] kamera1-pakke-A
Varegruppe-ID [item_group_id] kamera1
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Sensor:CMOS
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Maskinvarebehandling:ABCD-bildebehandler
Produktdetalj [product_detail] Objektiv:Brennvidde:24–105 mm
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Video:1080p full HD 60 bilder per sekund
Produktdetalj [product_detail] Objektiv:Blenderåpningområde:F/4.0
Produktinformasjon for en kamerapakke med det samme kamerahuset, men et annet (fastmontert 50 mm F/1.8) objektiv
Attributt Verdi
ID [id] kamera1-pakke-B
Varegruppe-ID [item_group_id] kamera1
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Sensor:CMOS
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Maskinvarebehandling:ABCD-bildebehandler
Produktdetalj [product_detail] Fysiske funksjoner:Video:1080p full HD 60 bilder per sekund
Produktdetalj [product_detail] Objektiv:Brennvidde:50 mm
Produktdetalj [product_detail] Objektiv:Blenderåpningområde:F/1.8

Bærbare datamaskiner

Produktinformasjon for en 13-tommers laptop med 2 GB RAM og et litium-ion-batteri
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Skjerm:Størrelse:13 tommer
Produktdetalj [product_detail] Prosessor:Prosessor:Nvidia Tegra K1 (armV7)
Produktdetalj [product_detail] Minne:Flash:16 GB SSD
Produktdetalj [product_detail] Batteri:Kapasitet:Holder i sju timer i henhold til en standardtest der video strømmes over nettet.
Produktdetalj [product_detail] Batteri:Teknologi:Litium-ion
Produktdetalj [product_detail] Minne:RAM:2 GB

Vitaminer

Produktinformasjon for 60 kapsler med multivitaminer
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Kapsler:0
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Veiledning:Innta om morgenen sammen med mat
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Ingredienser:"C-vitamin, D-vitamin, jern, niacin, sitronsyre, naturlig fruktekstrakt"
Produktdetalj [product_detail] Ernæringsinformasjon:Kalorier:0
Produktdetalj [product_detail] Ernæringsinformasjon:Porsjonsstørrelse:2 kapsler

Kosmetikk

Produktinformasjon for ansiktskrem
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Instruksjoner:Smør på ren hud om morgenen og kvelden
Produktdetalj [product_detail] Ingredienser:"økologisk roseolje, mineralvann"
Produktdetalj [product_detail] Holdbarhet:1 år

Møbler

Produktinformasjon for en sofa
Attributt Verdi
Produktdetalj [product_detail] Generelt:Vekt:48 kg
Produktdetalj [product_detail] Tilleggsinformasjon:Sitteplasser:1 person
Produktdetalj [product_detail] Tilleggsinformasjon:Monteringsinformasjon:"Krever montering. nødvendige verktøy og veiledning følger med. Valgfritt: Profesjonell montering er tilgjengelig mot et tilleggsgebyr på NOK 350."