product_highlight [produkthöjdpunkt]: Definition

Använd attributet product_highlight [produkthöjdpunkt] för att visa korta listor med produkternas mest relevanta höjdpunkter. Attributet product_highlight [produkthöjdpunkt] ska ge kunderna snabblästa och korta meningar som besvarar de vanligaste konsumentfrågorna eller som fokuserar på produktens viktigaste egenskaper.
Animation highlighting the importance of product highlight bullet points.

Användningsområde

Valfritt för alla produkter.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–150 tecken (per höjdpunkt)
Upprepat fält Ja. Rekommenderas 4–6, minst 2, högst 10
Filformat Exempelpost
Textflöden "Stöder tusentals appar, inklusive Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Filmer","Högsta upplösning i 1080p","Stöder Wi-Fi-nätverk i både 2,4 Ghz och 5 Ghz","Stöder iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- och Android-enheter"
XML-flöden <g:product_highlight>Stöder tusentals appar, inklusive Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Filmer</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Högsta upplösning i 1080p</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Stöder Wi-Fi-nätverk i både 2,4 Ghz och 5 Ghz</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Stöder iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- och Android-enheter</g:product_highlight>
Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Varje produkt måste ha minst två och högst tio produkthöjdpunkter. Vi rekommenderar 4–6 produkthöjdpunkter per produkt.
  • Flera värden för product_highlight [produkthöjdpunkt] för en enda vara ska avgränsas med kommatecken.
    • Om något av underattributen innehåller ett kommatecken eller ett kolon måste du sätta raka dubbla citattecken runt underattributet. Alla raka dubbla citattecken inom underattributet måste förekomma två gånger.
  • Beskriv bara själva produkten. Ta inte med några uppgifter om kompatibla produkter, tillbehör eller liknande produkter som är tillgängliga. Utelämna sådant som företagets historia eller policyer.
  • Använd professionellt och grammatiskt korrekt språk. Korrekt grammatik är lättare att förstå och ger dig ett mer professionellt rykte. Det kan även leda till fler klick. Undvik jippobetonade sätt att väcka uppmärksamhet med sådant som enbart versaler, symboler och reklamtext. Läs mer om kraven för redaktionellt och professionellt innehåll.
  • Använd inte ord från främmande språk såvida de inte är vanliga, som en produkt med ett utländskt namn eller titel.
    • Ordet ”sushi” är till exempel mycket vanligt även utanför Japan.
    • Skriv utländska ord med målspråkets alfabet. Använd till exempel inte japanska tecken när du riktar dig till den amerikanska marknaden. Bokstäver med accenter som i frasen ”Les Clés” är tillåtet.
    • Använd inte främmande tecken i jippobetonat syfte. Det är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Till exempel: (ಠ_ಠ)
  • Ta inte med jämförelser med eller detaljer om andra produkter. Använd till exempel inte uttryck som ”bättre än X”. Låt kunderna själva undersöka andra produkter.
  • Använd inte hänvisningar till kategoriseringssystem. Ha till exempel inte med ”Leksaker och spel > Leksaker > Dockor, lekset och leksaksfigurer > Dockor”. Den här informationen lägger du till med attributet google_product_category [google_produktkategori] eller product_type [produkttyp].
  • Använd inte länkar till din butik eller andra webbplatser. Lägg endast till länken till produktens målsida med attributet link [länk].
  • Använd inte versaler för att betona något. Text i enbart versaler är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Använd istället versaler när det är lämpligt – som i förkortningar, telefonnummer, eller lands- och valutakoder. Till exempel ADHD, UNICEF, 1-555-RING-NU, USA och SEK.
  • Lägg inte till marknadsföringstext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Den här informationen läggs till med andra attribut för sådant som försäljningspris och frakt.
  • Ange inte sökord eller söktermer. Ange endast relevanta uppgifter och specifikationer för produkten.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Upprepa inte data inom attributet.
  • Använd inte sökord för sökmotoroptimering.
  • Kontrollera om det finns felaktig grammatik, stavning eller versalisering.