I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Vis produktene dine kostnadsfritt på Google

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du kan vise produktene dine kostnadsfritt på Google. Finn ut mer ved å se på direktesendingen vår med veiledning om kostnadsfrie oppføringer og presentasjonen vår.

På denne siden

Oversikt

Med kostnadsfrie oppføringer kan kunder se produktresultater fra butikken din over hele Google, for eksempel på Shopping-fanen, YouTube, Google Søk (.com), Google Bilder og Google Lens. På samme måte som det ikke koster noe for nettsteder å være med i Google Søk-indeksen for å organisere og vise relevant informasjon, kan selgere også få produktinformasjonen sin organisert og vist kostnadsfritt i Google-produkter.

Du kan sende inn produktinformasjonen din til Merchant Center for å legge den til i kostnadsfrie oppføringer. Innhold på nettstedet ditt som er gjennomsøkt og relatert til detaljhandel, kan også vises i produktoppføringer og merknader på Google.

Kvalifisering

Du må gjøre følgende for å være kvalifisert for kostnadsfrie oppføringer:

Obligatorisk

Merk: Siden vi må finne samsvar mellom dataene du oppgir til oss, og det kundene søker etter, kan vi ikke garantere at produktene dine blir vist på Google.
Merk: Du trenger bare å konfigurere fraktinnstillingene eller legge til fraktkostnader via attributtet for frakt [shipping] i følgende land: Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Irland, Israel, Italia, Japan, Nederland, Polen, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland, USA og Østerrike.

Anbefalt

Det er viktig at du holder kontoen din oppdatert og sender inn data av høy kvalitet, slik at kundene får en positiv opplevelse. Dette kan påvirke kvalifikasjonsstatusen din for kostnadsfrie oppføringer.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Send inn produktinformasjon

Nye kontoer

Når du oppretter en ny Merchant Center-konto, kan du registrere deg for kostnadsfrie oppføringer når du sender inn produktinformasjonen din.

Eksisterende kontoer

Hvis du har en Merchant Center-konto fra før med produktinformasjon som allerede er lastet opp, kan det hende du allerede er registrert for kostnadsfrie oppføringer. Dette kan du finne ut ved å sjekke destinasjonsinnstillingen for feedene i Merchant Center-kontoen din:

1. Klikk på Produkter-rullegardinmenyen i navigasjonspanelet til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder for å se innstillingene for de ulike feedene dine.
    • Hvis kostnadsfrie oppføringer er valgt for feeden din, ser du «Kostnadsfrie oppføringer» i «Destinasjon»-kolonnen.
    • Hvis kostnadsfrie oppføringer ikke er valgt for feeden din, velger du feeden og deretter Innstillinger. Under «Destinasjoner» merker du av i boksen ved siden av «Kostnadsfrie oppføringer».

Partnere

Hvis kontoen din er opprettet via en partner, er produktinformasjonen sendt inn til Merchant Center via Content API. Hvis du vil gjøre endringer i produktinformasjonen din, må du gjøre dette via partnerportalen eller ta det opp med partneren din.

Tips: For å ha best mulig sjanse til å få vist produktene dine i kostnadsfrie oppføringer bør du sende inn hele produktlageret ditt i feeden med produktinformasjon.

Andre måter produktinformasjon brukes på i kostnadsfrie oppføringer

• Data fra nettstedet ditt: Innhold på nettstedet ditt som er gjennomsøkt og relatert til detaljhandel, kan også vises kostnadsfritt i oppføringer og produktmerknader på Google-plattformer. Dette kan skje selv om informasjonen ikke har oppmerking i henhold til schema.org eller er sendt inn via Merchant Center. Dette gjøres for å sikre at kunder ser et stort utvalg av produkter fra en bred gruppe av forhandlere når de søker etter informasjon på Google. Du kan kontrollere hvordan produktinformasjonen din skal vises, eller velge dette helt bort, ved å implementere gjennomsøkings- og indekseringskontroller. Dette kan du gjøre når som helst.
  • Data fra Merchant Center: Google kan fortsatt bruke og vise enkelte data fra produktfeeden du sender inn (for eksempel titler og bilder), som beskrevet i vilkårene for bruk av Merchant Center, for å gjøre Googles tjenester enda bedre.

Oppgi de obligatoriske produktattributtene

Vi bruker produktinformasjonen du sender inn via disse attributtene, som grunnlag for å lage kostnadsfrie oppføringer for produktene dine. I «Diagnostikk»-delen på «Produkter»-fanen i Merchant Center-kontoen din finner du informasjon om eventuelle problemer med produktinformasjonen du sender inn. Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon.

Merk: Hvis du bruker oppmerking for strukturerte data på nettstedet ditt, kan du klikke på de ulike attributtene i tabellen nedenfor for å finne de tilsvarende attributtnavnene for schema.org. Du kan sjekke at du har lagt til oppmerkingen på riktig måte, ved å se etter feil i Search Console.

Du må oppgi de fleste av disse attributtene for å kunne vise kostnadsfrie oppføringer:

Attributt Tilleggsopplysninger

ID [id]

Obligatorisk for alle produkter

Tittel [title]

Obligatorisk for alle produkter

Link [link]

Obligatorisk for alle produkter

Bildelink [image_link]

Obligatorisk for alle produkter

Sjekk at bildet er stort nok, og at det ikke inneholder noen form for markedsføringsinnhold, ellers kan det bli avvist.

Pris [price]

Obligatorisk for alle produkter

Hvis du tar med bestemte priser i attributtet for pris, kan eventuelle prisfall basert på det løpende historiske gjennomsnittet av produktprisen vises i oppføringene dine. Finn ut mer om pris [price].

Beskrivelse [description]

Obligatorisk for alle produkter
Tilgjengelighet [availability] Obligatorisk for alle produkter

Tilstand [condition]

Obligatorisk for alle brukte og overhalte produkter

Merke [brand]

Obligatorisk for alle produkter med tydelig tilknytning til et merke eller en produsent

GTIN [gtin]

Obligatorisk for alle nye produkter med et tildelt GTIN-nummer fra produsenten

Sørg for at produktinformasjonen samsvarer med de mest relevante søkene. Finn ut mer om unike produktkoder.

Delenummer [mpn]

Obligatorisk for alle produkter uten GTIN-nummer

Sørg for at produktinformasjonen samsvarer med de mest relevante søkene. Finn ut mer om unike produktkoder.

Multipakke [multipack]

Obligatorisk hvis produktet ditt er en multipakke

Angi om produktet består av flere identiske produkter gruppert i ett produkt (f.eks. ti par hvite bomullssokker).

Pakke [is_bundle]

Obligatorisk hvis produktet ditt er en pakke

Farge [color]

Obligatorisk for klær og tilbehør

Send inn produktets primærfarge. Hvis det finnes flere fargevarianter av produktet, bruker du attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] til å sende inn hver av dem.

Størrelse [size]

Obligatorisk for klær og tilbehør

Angi produktets standardstørrelse. Hvis det finnes størrelsesvarianter av produktet, bruker du attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] til å sende inn hver av dem.

Aldersgruppe [age_group]

Obligatorisk for klær og tilbehør

Oppgi hvilken demografisk gruppe produktet er laget for. Dette attributtet brukes sammen med attributtet for kjønn [gender] for å sikre at kundene får riktig størrelsesinformasjon.

Kjønn [gender]

Obligatorisk for klær og tilbehør

Angi hvilket kjønn produktet er laget for, eller send inn «unisex» hvis det ikke er angitt noe kjønn. Vi bruker attributtet for kjønn sammen med attributtene for størrelse [size] og aldersgruppe [age_group] for å angi standardstørrelsene og -avdelingene som vises til kundene (en T-skjorte der for eksempel «mann» og «barn» er angitt i attributtene for kjønn og aldersgruppe, kan bli vist som et treff for «T-skjorte til gutt»).

Varegruppe-ID [item_group_id]

Obligatorisk for produktvarianter

Bruk dette attributtet til å gruppere produktvarianter i informasjonen din.

Frakt [shipping]

Obligatorisk når du må overstyre fraktinnstillingene på kontonivå i Merchant Center

Finn ut mer om fraktinnstillinger.

Avgifter [tax]

Obligatorisk når du må overstyre avgiftsinnstillingene på kontonivå i Merchant Center

Mønster [pattern]

Anbefales bare for Klær og tilbehør

Bruk dette til å beskrive mønsteret eller det grafiske trykket på produktet ditt. Hvis det finnes mønstervarianter av produktet, bruker du attributtet for varegruppe-ID til å sende inn hver av dem.

Materiale [material]

Anbefales bare for Klær og tilbehør

Angi hovedmaterialene som brukes i størstedelen av produktet, siden kundene ofte søker på produkter etter materiale (f.eks. «skinnjakker»).

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Anbefalt

I tillegg til det obligatoriske attributtet for bildelink [image_link] kan du legge inn opptil ti ekstra bilder per produkt for å vise kundene ulike sider av produktet.

Størrelsestype [size_type]

Størrelsessystem [size_system]

Anbefales bare for Klær og tilbehør

Oppgi standardstørrelsen på produktet i tillegg til størrelse [size].

Link i Google Søk-indeksen [canonical_link]

Anbefales for alle produkter

Hjelp Google med å finne samsvar mellom produktinformasjonen din og brukersøk ved å knytte produktene dine til riktig nettadresse i Googles søkeindeks. Hvis ikke dette attributtet brukes, er det mulig at nettadressen i feedattributtet for link [link] eller mobillink [mobile_link] blir indeksert. Finn ut mer om resultatrapportering for kostnadsfrie oppføringer

Rapportering

Finn ut hvordan du kan spore resultatene for kostnadsfrie oppføringer i Merchant Center og Search Console.

Linker til beslektet innhold