Kassen – krav og anbefalte fremgangsmåter

Du kan fange folks oppmerksomhet og få dem til å klikke på produktet ditt, men ingen salg er endelige før kunden har betalt. Gjør betalingsprosessen så enkel som mulig for å øke antallet salg og konverteringer. I denne artikkelen forklarer vi hvilke krav Google stiller til betalingsprosessen, og gir anbefalinger om hvordan du gjør den så enkel som mulig.

La alle få betale

Oppfyll disse kravene slik at både bedrifter og enkeltpersoner kan fullføre kjøpsprosessen.

• La enkeltpersoner kjøpe produktene. Enkeltpersoner som ikke representerer bedrifter, må fortsatt kunne kjøpe fra nettstedet ditt. Dette innebærer at bedriftsrelaterte felt, som «bedriftsnavn» eller «bedrifts-ID-nummer», må være valgfrie.
  • Informer kundene om minsteverdier for bestilling. Hvis du krever at kundene kjøper for en minsteverdi før du fullfører eller sender bestillingene, angir du den aktuelle verdien i fraktinnstillingene. Hvis du for eksempel krever at kunden bruker minst USD 30 på nettstedet ditt for å kunne foreta et kjøp, må du legge til en tilsvarende minsteverdi for bestilling i fraktinnstillingene. Finn ut mer om hvordan du legger til en minsteverdi for bestilling.
  • Du kan kreve at kundene må opprette en konto for å fullføre et kjøp, men kontoen må være gratis. Kunden skal heller ikke måtte bekrefte kontoen sin via e-post for å kunne fullføre kjøpet. Du kan også tillate kundene å betale som gjester.
  • Oppgi de tilgjengelige betalingsmåtene før kassen. Det kan være lurt å vise betalingsmåtene i bunnteksten på nettstedet ditt eller under kjøpsknappen på produktsidene.
  • Sørg for at registrerings- og betalingsprosessene er sikre. For å beskytte kundene dine trenger du en sikker betalingsprosess som er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat. Det er særlig viktig at du sikrer behandlingen av betalinger og transaksjoner samt all personlig identifiserende informasjon (for eksempel navn, e-postadresse, fysisk adresse eller betalingsopplysninger).
  • Sørg for at eventuelle betalingsmåter fra tredjepart er HTTPS-sikre, og at de ikke ber om unødvendig personlig identifiserende informasjon, for eksempel kredittsjekkinformasjon.
  • Sørg for at alle produktene du annonserer for, er tilgjengelige for levering på døren i oppføringslandene dine. Fraktalternativer for utleveringssteder eller henting i butikk er bare tillatt i Norge, Sverige og Chile. Finn ut mer om frakt

Oppgi nøyaktige priser

Folk forventer å betale den annonserte prisen for produktene dine. Hvis prisen på et produkt som er annonsert i en Shopping-annonse, er forskjellig fra prisen som vises i handlekurven til kunden, vil kunden oppleve dette som negativt og kanskje ikke kjøpe produktet likevel.

Oppfyll kravene nedenfor for å sikre at prisene på produktene er tydelige:

• Prisen på produktet må være konsekvent gjennom hele betalingsprosessen, ikke bare mellom produktfeeden og landingssiden din. Prisen skal ikke øke i kassen. Prisen kan imidlertid senkes når produktet er lagt til handlekurven hvis en kampanje legges til.
  • Eventuelle tilleggsgebyrer eller -avgifter må inngå i prisen.
  • I mange land, for eksempel Argentina, Brasil og Italia, må kunden betale en merverdiavgift (MVA), og denne må inkluderes i prisattributtet. Du kan finne ut mer om avgiftsinnstillinger og i hvilke land man må betale merverdiavgift.
  • For USA må omsetningsavgiften være tydelig angitt i feedattributtene eller på innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for omsetningsavgiften i Merchant Center, men avgiftene i kassen kan ikke være høyere enn de som er oppført i Merchant Center. Finn ut mer om innstillinger for avgifter i USA
  • Fraktkostnader sendes inn separat, enten i feeden din eller på kontonivå. Vær oppmerksom på at prisene på feednivå overstyrer innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for fraktpriser i Merchant Center så lenge prisene ikke er høyere på nettstedet ditt når kunden kommer til kassen. Finn ut mer om fraktinnstillingene.

Slik gjør du hvis du selger produkter med avtaler om laveste annonseringspris (MAP):

• Send inn MAP-verdien som «pris» i produktinformasjonen din hvis du selger produktet for en lavere pris enn den som er tillatt av tredjepartsavtalene.
  • Vis MAP-prisen på produktlandingssiden. Du kan legge til en forklarende tekst på produktsidene dine som viser at du tar en lavere pris ved betaling. Du kan for eksempel legge til en kommentar som sier «Legg i handlekurven for å få endelig pris» og vise MAP-verdien med gjennomstreking eller i grått. MAP-prisen i produktdataene må vises på landingssiden. Finn ut mer om krav til landingssider.
  • Hvis du bruker mikrodata-annoteringer på nettstedet ditt, inkluderer du også MAP-prisen.

Vær konsekvent med valuta

Med mindre du har valutaomregning aktivert i feeden din, bør kjøpssidene dine vise valutaen for landet du målretter mot. Alle sider, fra produktsiden til betalingssiden, skal konsekvent vise samme valuta. Finn ut mer om valutakonvertering

Husk at hvis du ikke bruker valutaomregning, må du bruke riktig valuta for salgslandet i feeden, på landingssidene og i hele betalingsprosessen.

Vær konsekvent med bruk av språk

Sørg for at språket på nettstedet ditt er det samme som et av de offisielle språkene i salgslandet. Du må bruke det samme språket i produktfeeden, på landingssiden og i hele betalingsprosessen. Hvis du for eksempel målretter mot Canada, kan du bruke engelsk eller fransk. Men språket du bruker til å laste opp feeden med, må være det samme som brukes på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen.

Her er noen av de relevante sidene (men andre sider kan være aktuelle):

• Landingssider (produktsider)
  • Handlekurven
  • Kassen
  • Vilkårene
  • Retningslinjer for refusjon og retur
  • Om-siden (inkludert kontaktinformasjonen din)

Finn ut mer om hvordan du bruker riktig språk og valuta

Oppgi relevant informasjon

Sørg for at det er enkel tilgang til relevant informasjon gjennom hele betalingsprosessen, og at kundene enkelt kan finne informasjon om retningslinjer for refusjon og retur, tilgjengelige betalingsmåter, vilkår og spesifikk kontaktinformasjon. Du bør oppgi minst to av følgende opplysninger: e-postadresse for brukerstøtte, telefonnummer og den fysiske adressen til bedriften.

Merk: Et «kontakt oss»-skjema er ikke tilstrekkelig som kontaktinformasjon. Sørg for at du uttrykkelig lister opp kontaktinformasjonen din (e-postadresse, telefonnummer og fysisk adresse).

Utelatelse av relevant informasjon anses som en feilaktig fremstilling av egen identitet eller et produkt. Hvis du ikke overholder retningslinjene for Shopping-annonser, kan annonsene dine bli avvist, eller kontoen din kan bli suspendert.

Samle inn brukerinformasjon på en ansvarlig og sikker måte

I løpet av betalingsprosessen skal du ikke samle inn annen informasjon enn den som er nødvendig for å behandle bestillingen. Det er for eksempel ikke nødvendig for en forbruker å måtte oppgi et bedriftsnavn. Noen land kan imidlertid kreve at kjøperen oppgir en nasjonal ID. Disse kravene varierer fra land til land. Finn ut mer om uansvarlig innsamling og bruk av data

Vær forsiktig med informasjonen du samler inn fra kundene dine. Hovedformålet til nettstedet ditt skal ikke være å samle inn personopplysninger fra brukere. Sørg for å følge disse kravene:

• Samle inn personopplysninger, for eksempel kredittkortnumre, på en sikker måte via en SSL-beskyttet side.
  • Ikke selg kontaktinformasjon du har smalet inn fra brukerne dine.
  • Ikke bruk personopplysningene til kundene eller bilder av kundene i annonser uten at de gir samtykke.