Kassen – krav og anbefalte fremgangsmåter

Du kan fange folks oppmerksomhet og få dem til å klikke på produktet ditt, men ingen salg er endelige før kunden har betalt. Gjør betalingsprosessen så enkel som mulig for å øke antallet salg og konverteringer. I denne artikkelen forklarer vi hvilke krav Google stiller til betalingsprosessen, og gir anbefalinger om hvordan du gjør den så enkel som mulig.

Gi alle mulighet til å betale

Oppfyll disse kravene, slik at både bedrifter og enkeltpersoner kan fullføre kjøpsprosessen:

• La enkeltpersoner kjøpe produktene. Enkeltpersoner som ikke representerer bedrifter, må fortsatt kunne kjøpe fra nettstedet ditt. Dette innebærer at bedriftsrelaterte felt, som «bedriftsnavn» eller «bedrifts-ID-nummer», må være valgfrie.
  • Sørg for at produkttilgjengeligheten i produktinformasjonen din samsvarer med tilgjengeligheten på landingssiden og betalingssidene. Hvis et produkt er oppført som «på lager» i en annonse eller oppføring, skal det også vises som «på lager» på landingssiden. Kundene skal kunne legge produkter som er på lager, i handlekurven sin og fullføre kjøpet.
  • Informer kundene om minsteverdier for bestilling. Hvis du krever at kundene kjøper for en minsteverdi før du fullfører eller sender bestillingene, angir du den aktuelle verdien i fraktinnstillingene. Hvis du for eksempel krever at kunden bruker minst USD 30 på nettstedet ditt for å kunne foreta et kjøp, må du legge til en tilsvarende minsteverdi for bestilling i fraktinnstillingene. Finn ut mer om hvordan du legger til en minsteverdi for bestilling.
  • Du kan kreve at kundene må opprette en konto for å fullføre et kjøp, men kontoen må være gratis. Kunden skal heller ikke måtte bekrefte kontoen sin via e-post for å kunne fullføre kjøpet. Du kan også tillate kundene å betale som gjester.
  • Sørg for at registrerings- og betalingsprosessene er sikre. For å beskytte kundene dine trenger du en sikker betalingsprosess som er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat. Det er særlig viktig at du sikrer behandlingen av betalinger og transaksjoner samt all personlig identifiserende informasjon (for eksempel navn, e-postadresse, fysisk adresse eller betalingsopplysninger).
  • Sørg for at eventuelle betalingsmåter fra tredjepart er HTTPS-sikre, og at de ikke ber om unødvendig personlig identifiserende informasjon, for eksempel kredittsjekkinformasjon.
  • Sørg for at alle produktene du annonserer, kan leveres på døren i oppføringslandene dine. Alle annonsører med aktive annonser for varer i butikk som også tilbyr henting i butikk på produktlandingssiden, kan tilby henting i butikk eller på utleveringssteder så lenge de oppfyller de tekniske kravene. Finn ut mer om frakt
    • Avhengig av land kan du sende inn kostnaden for frakt til et utleveringssted for bestemte transportører:
      • Norge og Sverige: PostNord, DHL, Bring og Schenke
      • Finland: Posti.fi, DHL, Bring, Schenke og Matkahuolto
    • Du kan sende inn kostnaden for frakt til et utleveringssted eller en butikk (for henting) i Argentina og Chile.

Tips: Slå på Duplex på nettet for Shopping

Med dette verktøyet kan kundene dine bruke den raske betalingsprosessen i Google-assistenten, noe som gjør det enklere for dem å gjennomføre kjøp med riktig, ferdigutfylt informasjon. Finn ut mer om Duplex på nettet

Oppgi nøyaktige priser

Folk forventer å betale den annonserte prisen for produktene dine. Hvis prisen på et produkt som er annonsert i en Shopping-annonse eller gratis produktoppføring, er forskjellig fra prisen som vises i handlekurven til kunden, kan kunden oppleve dette som negativt, og du kan gå glipp av et salg.

Oppfyll disse kravene for å sikre at prisene på produktene er tydelige:

• Prisen på produktet må være konsekvent gjennom hele betalingsprosessen, ikke bare mellom produktfeeden og landingssiden din. Prisen skal ikke øke i kassen, men den kan reduseres etter at produktet er lagt i handlekurven, hvis en kampanje legges til.
  • Du må opplyse om eventuelle ekstra gebyrer som legges til i kassen, i Merchant Center ved å knytte dem til de aktuelle fraktkostnadene. For eksempel må tjenestegebyrer, ekspedisjonsgebyrer, transportørrelaterte gebyrer og delstatsgebyrer inngå i den samlede verdien som sendes inn via fraktattributtet [shipping], eller i innstillingene for frakttjenester i Merchant Center.
  • I mange land, som Argentina, Brasil og Italia, må kunden betale merverdiavgift (mva.), som må være inkludert i attributtet pris [price]. Du kan finne ut mer om avgiftsinnstillinger og i hvilke land man må betale merverdiavgift.
  • For USA må omsetningsavgiften være tydelig angitt i feedattributtene eller i innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for omsetningsavgiften i Merchant Center, men avgiftene i kassen kan ikke være høyere enn de som er oppført i Merchant Center. Finn ut mer om innstillinger for avgifter i USA
  • Fraktkostnader sendes inn separat, enten i feeden din eller på kontonivå. Vær oppmerksom på at prisene på feednivå overstyrer innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for fraktpriser i Merchant Center – så lenge prisene ikke er høyere på nettstedet ditt når kunden kommer til kassen. Finn ut mer om fraktinnstillinger
  • Hvis du krever en minimumsverdi ved bestilling for at kundene skal få fri frakt, må du sørge for å konfigurere fraktinnstillingene på kontonivå og bruke alternativet «Gratis frakt over et visst beløp».
  • Hvis du legger på et gebyr i tillegg til fraktkostnaden hvis bestillingen er verdt mindre enn et bestemt beløp, må du sørge for at tilleggskostnaden er inkludert i fraktinnstillingene. Vi anbefaler at du bruker det avstandsbaserte fraktoppsettet.

Slik gjør du hvis du selger produkter med avtaler om laveste annonseringspris (MAP):

• Send inn verdien for laveste annonseringspris som prisen i produktinformasjonen din hvis du selger produktet for en lavere pris enn den som er tillatt av tredjepartsavtaler.
  • Vis laveste annonseringspris på produktlandingssiden. Du kan legge til en forklarende tekst på produktsidene dine som viser at du tar en lavere pris ved betaling. Du kan for eksempel legge til en kommentar som sier «Legg i handlekurven for å få endelig pris» og vise laveste annonseringspris med gjennomstreking eller i grått. Verdien for den laveste annonseringsprisen må være den samme i produktinformasjonen din og på landingssiden. Finn ut mer om kravene til landingssider
  • Hvis du bruker mikrodata-annoteringer på nettstedet ditt, skal du også inkludere den laveste annonseringsprisen.

Vær konsekvent med valuta

Med mindre du har valutaomregning aktivert i feeden din, bør kjøpssidene dine vise valutaen for landet du målretter mot. Alle sider, fra produktsiden til betalingssiden, skal konsekvent vise samme valuta. Finn ut mer om valutakonvertering

Husk at hvis du ikke bruker valutaomregning, må du bruke riktig valuta for salgslandet i feeden, på landingssidene og i hele betalingsprosessen.

Vær konsekvent med bruk av språk

Sørg for at språket på nettstedet ditt er det samme som et av de offisielle språkene i salgslandet. Du må bruke det samme språket i produktfeeden, på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen. Hvis du for eksempel målretter mot Canada, kan du enten bruke engelsk eller fransk. Språket du bruker i den opplastede feeden, må imidlertid være det samme som brukes på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen.

Her er noen av de relevante sidene (men andre sider kan være aktuelle):

• Landingssider (produktsider)
  • Handlekurven
  • Kassen
  • Vilkårene
  • Retningslinjer for refusjon og retur
  • Om-siden (inkludert kontaktinformasjonen din)

Finn ut mer om språk og valutaer som støttes

Oppgi relevant informasjon

Sørg for at relevant informasjon er lett tilgjengelig gjennom hele betalingsprosessen, og at kundene enkelt kan finne informasjon om retningslinjer for refusjon og retur, vilkår og hvordan de kan kontakte deg. Kundene må kunne finne en måte å kontakte deg på på nettstedet – for eksempel via et kontaktskjema, en link til bedriftsprofilen din i sosiale medier, en e-postadresse eller et telefonnummer.

Utelatelse av relevant informasjon anses som en feilaktig fremstilling. Hvis du ikke overholder retningslinjene for Shopping-annonser, kan annonsene og oppføringene dine bli avvist, eller kontoen din kan bli suspendert.

Samle inn brukerinformasjon på en ansvarlig og sikker måte

I løpet av betalingsprosessen skal du ikke samle inn annen informasjon enn den som er nødvendig for å behandle bestillingen. Det er for eksempel ikke nødvendig for en kunde å måtte oppgi et bedriftsnavn. Noen land kan imidlertid kreve at kjøperen oppgir en nasjonal ID. Disse kravene varierer fra land til land. Finn ut mer om uansvarlig innsamling og bruk av data

Vær forsiktig med informasjonen du samler inn fra kundene dine. Hovedformålet til nettstedet ditt skal ikke være å samle inn personopplysninger fra kunder. Sørg for å følge disse kravene:

• Samle inn personopplysninger, for eksempel kredittkortnumre, på en sikker måte via en SSL-beskyttet side.
  • Ikke selg kontaktinformasjon du har samlet inn fra kundene dine.
  • Ikke bruk kundenes personopplysninger eller bilder i annonser uten deres samtykke.