Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kassan vaatimukset ja parhaat käytännöt

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Voit herättää potentiaalisen asiakkaan kiinnostuksen ja saada hänet klikkaamaan tuotettasi, mutta kaupat on tehty vasta kassalla maksamisen jälkeen. Saat vietyä myynnit loppuun ja lisäät konversioita tarjoamalla asiakkaille korkealaatuisen maksamisprosessin. Tässä artikkelissa kuvataan Googlen vaatimukset maksamiselle. Saat myös suosituksia, joiden avulla teet kassalla maksamisesta mahdollisimman helppoa.

Sisällys

Salli kaikkien edetä kassalle

Seuraavia vaatimuksia noudattamalla maksamisprosessi sopii sekä yritysten että henkilöasiakkaiden tarpeisiin:

• Salli henkilöasiakkaiden ostaa tuotteita. Yrityksiin kuulumattomien henkilöasiakkaiden on pystyttävä tekemään ostoksia sivustoltasi. Siksi esimerkiksi yrityksille tarkoitettujen kenttien, kuten yrityksen nimen tai tunnusnumeron, tulisi olla valinnaisia.
  • Varmista, että tuotetiedoissasi oleva tuotteen saatavuus vastaa saatavuutta laskeutumis- ja kassasivuilla. Jos tuotteen saatavuudeksi on merkitty mainoksessa tai listauksessa "varastossa", saman saatavuustiedon pitäisi löytyä myös laskeutumissivulta. Asiakkaiden pitäisi pystyä lisäämään varastossa olevia tuotteita ostoskoriinsa ja viimeistelemään ostoksensa.
  • Kerro asiakkaille tilausten vähimmäisarvot. Jos edellytät tilaukselta vähimmäisarvoa ennen oston loppuun suorittamista tai tilauksen toimittamista, lisää vähimmäisarvo toimitusasetuksiin. Jos esimerkiksi edellytät, että asiakas tilaa tuotteita sivustoltasi vähintään 30 $:n arvosta, lisää tämä vähimmäisarvo toimitusasetuksiin. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.
  • Voit vaatia asiakkaita luomaan tilin oston viimeistelemiseksi, mutta tilin luomisen on oltava helppoa. Tilin on esimerkiksi oltava maksuton, eikä oston viimeistely saa edellyttää sovelluksen lataamista tai laitteen vaihtoa.
  • Voit antaa verkkokauppasi asiakkaiden maksaa vieraskäyttäjänä tai vahvistaa tietonsa kertakäyttöisen tunnuskoodin avulla mobiililaitteella tai tietokoneella.
  • Varmista rekisteröinti- ja maksamisprosessien turvallisuus. Suojaa asiakkaita kassalla käyttämällä voimassa olevaa SSL-varmennetta. Erityisesti on varmistettava maksun käsittelyn, tapahtuman käsittelyn ja kaikkien henkilökohtaisten tunnistetietojen (esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, katuosoite ja maksutiedot) suojaus.
  • Varmista, että mahdolliset kolmansien osapuolten maksutavat ovat HTTPS-suojattuja. Älä pyydä tarpeettomia henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten luottotarkastustietoja.
  • Varmista, että kaikki mainostamasi tuotteet ovat toimitettavissa ovelta ovelle tai noutopisteeseen kohdemaissasi. Kaikki mainostajat, joilla on aktiivisia paikallistuotemainoksia ja jotka tarjoavat tuotteen laskeutumissivulla kaupasta noudon mahdollisuutta, voivat käyttää kaupasta noutoa tai noutopisteitä, mikäli tekniset vaatimukset täyttyvät. Lue lisää toimitus [shipping] ‐määritteestä.
    • Maasta riippuen voit ilmoittaa, paljonko maksaa toimitus kuljetusyhtiön noutopisteeseen:
      • Norja ja Ruotsi: PostNord, DHL, Bring, DB Schenker
      • Suomi: Posti.fi, DHL, Bring, DB Schenker, Matkahuolto
    • Argentiinassa ja Chilessä voit ilmoittaa, paljonko maksaa toimitus noutopisteeseen tai nouto kaupasta.

Ilmoita paikkansapitävä hinta

Ihmiset odottavat maksavansa tuotteistasi mainostetun hinnan. Jos Shopping-mainoksessa tai maksuttomassa tuotelistauksessa esitetty tuotteen hinta poikkeaa asiakkaan ostoskorissa näkyvästä hinnasta, se voi aiheuttaa asiakkaalle kielteisen kokemuksen ja johtaa ostoprosessin keskeytymiseen.

Varmista tuotteen hinnan selkeys noudattamalla näitä vaatimuksia:

• Tuotteen hinnan pitäisi olla yhdenmukainen koko ostoprosessin ajan, eikä pelkästään tuotesyötteen ja laskeutumissivun välillä. Hinnan ei pitäisi nousta kassalla, mutta sitä voidaan laskea tarjouksen avulla sen jälkeen, kun tuote on lisätty ostoskoriin.
  • Maksamisen yhteydessä veloitettavat kulut on ilmoitettava Kauppiaskeskuksessa yhdistämällä ne asianmukaisiin toimituskuluihin. Esimerkiksi palvelumaksut, käsittely- ja kuljetusmaksut sekä osavaltiomaksut on sisällytettävä toimitus [shipping] ‐määritteeseen tai Kauppiaskeskuksen kuljetuspalveluihin.
  • Monissa maissa, kuten Argentiinassa, Brasiliassa ja Italiassa, hinta [price] ‑määritteeseen on sisällytettävä arvonlisävero.
  • Yhdysvalloissa myyntivero on selkeästi ilmoitettava syötteen määritteissä tai tilitason asetuksissa. Myyntiveron arviointi yläkanttiin Kauppiaskeskuksessa on sallittua, mutta veron määrä ei voi olla suurempi kassalla kuin Kauppiaskeskuksessa on listattu.
  • Älä sisällytä Yhdysvaltain Coloradossa tuotesyötteeseen vähittäiskaupan toimitusmaksua. Vähittäiskaupan toimitusmaksua ei siis saa lisätä toimitus [shipping]-, hinta [price]- tai vero [tax] ‑määritteeseen tai mihinkään muuhun määritteeseen. Lue lisää Coloradon vähittäiskaupan toimitusmaksusta.
  • Toimituskulut ilmoitetaan erikseen joko syötteessä tai tilitasolla. Huomaa, että syötetason hinnat ohittavat tilitason asetukset. Voit arvioida toimitushinnat yläkanttiin Kauppiaskeskuksessa, kunhan ne eivät ole suuremmat verkkosivustosi kassalla.
  • Jos asiakkaan on tehtävä vähimmäisostos maksuttoman toimituksen saamiseksi, määritä toimitusasetukset tilitasolla ja valitse vaihtoehto Maksuton toimitus tietyn summan ylittäville tilauksille.
  • Jos veloitat toimituskulujen lisäksi vähimmäisostoksen lisämaksun, varmista, että lisämaksu sisältyy toimitusasetuksiin. Suosittelemme käyttämään vaihteluväliin perustuvaa toimitusasetusta.

Jos myyt tuotteita, joilla on alin mainostettu hinta ‑sopimuksia:

• Ilmoita alin mainostettu hinta hintana tuotetiedoissasi, jos myyt tuotetta halvemmalla kuin kolmansien osapuolten sopimukset sallivat.
  • Näytä alin mainostettu hinta tuotteesi laskeutumissivulla. Lisäämällä selventävän tekstin tuotesivuille voit näyttää, että veloitat alemman hinnan kassalla. Voit lisätä esimerkiksi tekstin, jonka mukaan käyttäjä näkee lopullisen hinnan lisäämällä tuotteen ostoskoriin. Alin mainostettu hinta voi näkyä himmennettynä tai ylivedettynä. Tuotetiedoissa olevan alimman mainostetun hinnan tulee näkyä laskeutumissivulla. Lue lisää laskeutumissivuja koskevista vaatimuksista.
  • Jos käytät sivustollasi mikrotietomerkintöjä, sisällytä alin mainostettu hinta hinnaksi myös niihin.

Käsittele valuuttaa yhdenmukaisesti

Jos et ole ottanut valuuttamuunnosta käyttöön syötteessäsi, Shopping-sivujesi tulisi näyttää kohdemaan valuutta. Kaikkien sivujen tuotesivusta aina kassalle asti tulisi yhdenmukaisesti käyttää samaa valuuttaa. Lue lisää valuuttamuunnoksista.

Jos et käytä valuuttamuunnosta, sinun on käytettävä kohdemaan asianmukaista valuuttaa syötteessäsi, laskeutumissivullasi ja koko ostoprosessin aikana.

Käytä kieltä yhdenmukaisesti

Varmista, että sivustosi kieli on sama kuin kohdemaasi hyväksytty kieli. Sinun on käytettävä samaa kieltä tuotesyötteessäsi, laskeutumissivullasi ja koko ostoprosessin aikana. Jos kohdemaa on esimerkiksi Kanada, voit käyttää englantia tai ranskaa mutta syötteen lataamiseen valitsemasi kielen on oltava sama kuin mitä käytät laskeutumissivulla ja koko ostoprosessin aikana.

Yhdenmukaisesti käsiteltäviä sivuja ovat esimerkiksi

• laskeutumissivut (tuotesivut)
  • ostoskori
  • kassa
  • käyttöehdot
  • hyvitys- ja palautuskäytäntö
  • tietosivu (mukaan lukien yhteystiedot).

Lue lisää tuetuista kielistä ja valuutoista.

Tarjoa relevantit tiedot

Varmista, että kaikki relevantit tiedot ovat helposti saatavilla koko maksamisprosessin ajan. Asiakkaiden on löydettävä helposti hyvitys- ja palautuskäytännöt, käyttöehdot ja yhteydenottotavat. Sinun on lisättävä verkkosivustollesi asiakkaita varten jokin yhteydenottotapa, kuten yhteydenottolomake, linkki sosiaalisessa mediassa olevaan yritysprofiiliisi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero.

Relevanttien tietojen jättäminen pois tulkitaan harhaanjohtamiseksi. Shopping-mainoskäytäntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa mainosten ja listausten hylkäämiseen tai tilin jäädyttämiseen.

Kerää käyttäjätietoja vastuullisesti ja turvallisesti

Kerää maksamisprosessissa vain tilauksen käsittelyssä välttämättömät tiedot. Esimerkiksi kuluttajamyynnissä ei pitäisi edellyttää yrityksen nimeä. Joissakin maissa ostajan on kuitenkin ilmoitettava kansallinen henkilötunnus. Vaatimukset vaihtelevat maittain. Lue lisää tietojen vastuuttomasta keräämisestä ja käyttämisestä.

Ole huolellinen asiakkailta keräämiesi tietojen kanssa. Sivustosi ensisijaisena tarkoituksena ei pitäisi olla käyttäjien henkilökohtaisten tietojen kerääminen. Noudata näitä vaatimuksia:

• Kerää henkilökohtaisia tietoja, kuten luottokorttinumeroita, turvallisesti SSL-protokollalla suojatun sivun kautta.
  • Älä myy asiakkaidesi yhteystietoja.
  • Älä käytä asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja tai kuvia mainoksissa ilman heidän suostumustaan.
Jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, osa näistä ohjeista ei välttämättä koske sinua. Saat ohjeet ongelman ratkaisemiseen tai tehtävän suorittamiseen kolmannen osapuolen alustalta. Lue, miten voit saada tukea, jos käytät Googlen ulkopuolista alustaa.