Konfigurera anpassade egenskaper i flödesregler

Med anpassade egenskaper kan du ändra och lagra din data innan du ställer in värden för ett attribut i produktdataspecifikationen.

I den här artikeln beskrivs hur du ställer in anpassade egenskaper i dina flödesregler.

Innan du börjar

Så fungerar det

Med anpassade egenskaper kan du spara ett värde som du kan använda senare för att fylla i ett annat attributvärde. På så sätt får du en sekundär version av värdet utan att ändra det befintliga attributet.

Exempel

• Du vill lägga till färgen ”röd” före attributet title [titel] men du vill också ha kvar ”bourgogne” i attributet color [färg].
  • Du vill använda en del av attributet product_type [produkttyp] i din beskrivning men behöver ha kvar hela product_type [produkttyp] i attributet.

Anvisningar

Steg 1: Skapa en anpassad egenskap
  1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Flöden.
  3. Välj det flöde som du vill tillämpa flödesreglerna på.
  4. Klicka på fliken Regler längst upp på sidan.
  5. Om du har anslutit mer än ett försäljningsland och målspråk till flödet väljer du det land du vill tillämpa regeln på.
  6. Klicka på Skapa regel.
  7. Klicka på Skapa anpassad egenskap längst ned på menyn.
  8. Ge egenskapen ett namn och klicka på OK.
  9. Fyll i och ändra den anpassade egenskapen med flödesregler.
Steg 2: Använd den anpassade egenskapen

När du har skapat och sparat din anpassade egenskap kan du använda den för att fylla i eller ändra andra attribut. Du gör det genom att ställa in en ny flödesregel på ett valfritt attribut i produktdataspecifikationen. Du kan referera till anpassade egenskaper i regelvillkor eller flödesregler.

Obs! Du hittar den nya anpassade egenskapen bland Bearbetade attribut. Alla anpassade egenskaper är markerade med en ”*”.