I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om försäljningspriskommentarer

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Marknadsför dina produkter och dra uppmärksamhet till dina annonser och gratisannonser när du har rea. När produkten visas med försäljningspriskommentarer sticker rean ut i mängden och potentiella kunder ser hur mycket de sparar.

Så fungerar det

Skicka in varans ordinarie pris med det obligatoriska attributet pris [price]. När du har rea och sänker priset på en vara kan du ange det nedsatta priset med det valfria attributet försäljningspris [sale_price]. Du kan fortsätta att ange det ursprungliga priset med attributet pris [price] även under rean.

Så här ser det ut

Om försäljningspriset och det ursprungliga baspriset uppfyller vissa villkor visas båda priserna tillsammans med försäljningspriskommentarer. Försäljningspriset visas då som det aktuella priset vid sidan av det ursprungliga priset genomstruket. Produkten får också ett märke som framhäver rean. Färgerna som används för kommentarerna varierar beroende på var produkten visas.

Exempel på annons med ett försäljningspris

Bilden ovan kan innehålla engelska eller amerikanska dollar. När försäljningspriset tillämpas på produkten visas det i lokal valuta och på lokalt språk.

Krav

Om din produkt ska visas med försäljningspriskommentarer behöver du uppfylla vissa krav:

• Baspriset måste vara giltigt.
  • Försäljningspriset måste vara lägre än baspriset.
  • Reans rabatt måste vara högre än 5 % och lägre än 90 %.
  • För annonser för lokala butikslager måste baspriset i det primära flödet stämma överens med butikspriset i lagerflödet.

Det är inte säkert att försäljningspriskommentarer visas även om de uppfyller kraven. Vi vill se till att de kommentarer som ger bäst resultat visas i dina erbjudanden.

Obs! Försäljningspriskommentarer är tillgängliga för mobila enheter och datorer. Google validerar regelbundet försäljningspriset på din webbplats för att se till att användbara försäljningspriskommentarer av hög kvalitet visas på Google. Både försäljningspriskommentarer och kampanjer framhäver en rea på olika sätt. Försäljningspris [sale_price] är ett attribut som kan skickas in via produktflödet medan kampanjer är en kompletterande funktion som gör att säljare kan lyfta fram specialerbjudanden för sina produkter. Läs mer om tillåtna kampanjtyper.

Så här hittar du produkter med kommentarer om försäljningspris

Du kan se vilka produkter som är kvalificerade för en kommentar om försäljningspris genom att gå till sidan Alla produkter i Merchant Center.

1. Öppna navigeringspanelen och klicka på Produkter i Merchant Center-kontot.
  2. Välj Alla produkter.
  3. Använd filterikonen En bild på ikonen Filterlista för Merchant Center i tabellen och välj sedan Reamärke > Ja.
  4. Välj Ja.