Om försäljningspriskommentarer

Marknadsför dina produkter och dra uppmärksamhet till dina annonser och gratisannonser när du har rea. När produkten visas med försäljningspriskommentarer sticker rean ut i mängden och potentiella kunder ser hur mycket de sparar.

Så fungerar det

Skicka in varans ordinarie pris med det obligatoriska attributet pris [price]. När du har rea och sänker priset på en vara kan du ange det nedsatta priset med det valfria attributet försäljningspris [sale_price]. Fortsätt att ange det ursprungliga priset med attributet pris [price] även under rean.

Så här ser det ut

Om försäljningspriset och det ursprungliga baspriset uppfyller vissa villkor visas båda priserna tillsammans med försäljningspriskommentarer. Försäljningspriset visas då som det aktuella priset vid sidan av det ursprungliga priset genomstruket. Produkten får också ett märke som framhäver rean. Färgerna som används för kommentarerna varierar beroende på var produkten visas.

Exempel på annons med ett försäljningspris

Bilden ovan kan innehålla engelska eller amerikanska dollar. När försäljningspriset tillämpas på produkten visas det i lokal valuta och på lokalt språk.

Krav

Om en produkt ska visas med försäljningspriskommentarer behöver du uppfylla vissa krav:

• Baspriset eller det högre priset måste ha funnits i 30 dagar (behöver inte vara i följd) under de senaste 200 dagarna.
    • Ett försäljningspris bör inte debiteras mer än 30 dagar.
  • Baspriset måste vara giltigt.
  • Försäljningspriset måste vara lägre än baspriset.
  • Reans rabatt måste vara högre än 5 % och lägre än 90 %.
Obs! Försäljningspriskommentarer är tillgängliga för mobila enheter och datorer. Både försäljningspriskommentarer och kampanjer framhäver en rea på olika sätt. Försäljningspris [sale_price] är ett attribut som skickas in via produktflödet medan kampanjer är en kompletterande funktion som gör att säljare kan lyfta fram specialerbjudanden för sina produkter. Läs mer om kampanjer

Så här hittar du produkter med kommentarer om försäljningspris

Du kan se vilka produkter som har en kommentar om försäljningspris genom att besöka sidan Alla produkter i Merchant Center.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringspanelen.
  3. Välj Alla produkter.
  4. Använd filterikonen En bild på ikonen Filterlista för Merchant Center i tabellen och välj sedan Reamärke > Ja.
  5. Välj Ja.