I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ställa in en id-regel

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

När det gäller attributet id [id] måste du ange ett unikt värde för varje produkt. Om dina id:n inte stämmer överens med produktdataspecifikationerna kan du använda en id-regel för att se var i det primära flödet den unika identifieraren finns.

Id-regeln är en kraftfull funktion som gör att du kan massuppdatera flödet och se till att alla produkter har ett unikt värde för attributet id [id]. Om till exempel kolumnen i kalkylarket med id-värdena är märkt SKU kan du mappa SKU-kolumnen till attributet id [id]. Du kan också sammanfoga olika kolumner och kombinera olika attributvärden till ett enda unikt id.

Obs! När du har uppdaterat id-regeln kanske du inte kan visa annonser eller produktinformation från det flödet i några timmar.

I den här artikeln kan du läsa om hur du ställer in regler för attributet id [id].

Innan du börjar

Så här ställer du in id-regler

Så här skapar du en ny regel för attributet id:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Flöden.
  3. Välj det flöde som du vill finjustera attributet id [id] för.
  4. Klicka på fliken Inställningar längst upp på sidan.
  5. Klicka på Id-regel.
  6. Klicka på Skapa regel.
  7. Konfigurera dina datakällor. I de flesta fall använder du operatorn Ange som och anger attributnamnet. Exempel: Ange id som my_first_feed.sku
  8. Lägg till ändringar (valfritt).
  9. Klicka på OK.

När du har ställt in regeln behöver du bearbeta flödet igen.

1. Öppna fliken Bearbetning.
  2. Klicka på Bearbeta flödet igen uppe till höger.

Obs! Den första bearbetningen av flödet kan leda till ett felmeddelande. Vänta i så fall en timme och bearbeta sedan flödet igen.

Du kan ställa in id-regler både för ditt primära flöde och för tilläggsflöden. Om du behöver ändra värdena för id [id] i både det primära flödet och i tilläggsflöden är det viktigt att du ändrar i det primära flödet först.

Om du laddar upp flödesfilen igen gäller fortfarande de id-regler du har ställt in. När du har ställt in id-regler tillämpas de alltid innan alla andra flödesregler.