Een ID-regel instellen

Voor het kenmerk id [id] moet u voor elk van uw producten een unieke ID-waarde opgeven. Als de aangeleverde gegevens niet aan de vereisten voor productspecificaties voldoen, kunt u een ID-regel gebruiken om aan te geven waar de unieke ID zich in de primaire feed bevindt.

De ID-regel is een krachtige functie waarmee u uw feed in bulk kunt updaten, zodat elk van uw producten een unieke waarde heeft voor het kenmerk id [id]. Als in uw spreadsheet de kolom met uw artikel-ID-waarden bijvoorbeeld het label 'SKU' heeft, kunt u de kolom SKU toewijzen aan het kenmerk id [id]. U kunt ook verschillende kolommen samenvoegen om verschillende kenmerkwaarden tot één unieke ID te combineren.

Opmerking: Nadat u uw ID-regel heeft geüpdatet, kunt u mogelijk gedurende enkele uren geen advertenties uit die feed weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u regels instelt voor het kenmerk id [id].

Voordat u begint

ID-regels instellen

U maakt als volgt een nieuwe regel voor het kenmerk id [id]:

1. Log in op uw Merchant Center-account
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik vervolgens op Feeds.
  3. Selecteer de feed waarvoor u het kenmerk id [id] wilt verfijnen.
  4. Klik op het tabblad Instellingen bovenaan de pagina.
  5. Klik op ID-regel.
  6. Klik op Regel maken.
  7. Configureer uw gegevensbronnen. In de meeste gevallen gebruikt u de operator 'Instellen op' en voert u de kenmerknaam in. Voorbeeld: id [id] instellen op: my_first_feed.sku
  8. Voeg Wijzigingen toe (optioneel).
  9. Klik op OK.

Nadat u de regel heeft ingesteld, moet u uw feed opnieuw verwerken.

1. Ga naar het tabblad Verwerken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Feed opnieuw verwerken.

Opmerking: Wanneer uw feed voor het eerst opnieuw wordt verwerkt, ziet u mogelijk een foutmelding. Wacht in dat geval een uur en verwerk de feed vervolgens opnieuw.

U kunt ID-regels instellen voor zowel uw primaire als aanvullende feeds. Als u de waarden voor id [id] in zowel uw primaire als aanvullende feeds moet wijzigen, brengt u de wijzigingen eerst in uw primaire feed aan.

Als u het feedbestand opnieuw uploadt, blijven de ingestelde ID-regels van toepassing. Nadat u ID-regels heeft ingesteld, worden deze altijd toegepast voordat alle andere feedregels worden uitgevoerd.