Kom igång som återförsäljare med programmet Partnerskap för lokala flöden

Den här artikeln beskriver hur du kommer igång som en återförsäljare med programmet Partnerskap för lokala flöden.

Programmet Partnerskap för lokala flöden hjälper återförsäljare att använda annonser för lokala butikslager eller gratis produktannonser via kassa- eller lagerdataleverantörer. De här leverantörerna hjälper dig att hantera dina uppgifter så att du kan visa dina lokala produkter på Google.

Obs! Du kan bara använda kassa-/lagerleverantörer som anges här för att skicka in uppgifter åt dig. Om du inte ser din kassa-/lagerdataleverantör och är intresserad av att börja använda annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser via programmet Partnerskap för lokala flöden, skickar du in en intresseanmälan om att din leverantör ska läggas till här.

Behörighetskrav för återförsäljare

För att delta i programmet Partnerskap för lokala flöden ska du se till att du uppfyller följande behörighetskrav:

• Butik: Du måste ha minst en fysisk butik med minst 50 identifierbara produkter. Läs mer om unika produktkoder
  • Kassa-/lagerdataleverantörer: Ge din kassa-/lagerdataleverantör behörighet att skicka data om din butiksförsäljning och lager till Google.

Så här ställer du in dina konton

Om du vill visa dina lokala produkter på Google via en kassaleverantör behöver du ett Google Merchant Center-konto och ett Google My Business-konto (GMB) med minst ett företag som du har gjort anspråk på och verifierat. För annonser för lokala butikslager behöver du även ett Google Ads-konto. Om du behöver hjälp med att konfigurera dina konton kan du kontakta din kvalificerade kassaleverantör. Läs mer om hur du konfigurerar dina konton

Så här väljer och delar du din kassa-/lagerdataleverantör

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på verktygsikonen Tools and setting menu icon [Gear].
  3. Klicka på Konfigurera annonser för lokala butikslager eller Konfiguration av lokala gratisannonser.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till din företagsinformation och länka ditt Google My Business-konto samt välja platsgrupp.
  5. Klicka på plusknappen och lägg till det land där du ska visa annonser och gratisannonser för dina lokala produkter.
  6. Välj Integrera Partnerskap för lokala flöden och välj kassa-/lagerdataleverantör i rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Spara.

Om du inte ser kassa-/lagerdataleverantören i listan kan du skicka in en intresseanmälan för att lägga till den här.

Vi skickar ett e-postmeddelande till din kassa-/lagerdataleverantör som innehåller ditt företagsnamn, Merchant Center-id och kassaleverantörens konto-id som du har skickat in.

Obs! Om din kassa-/lagerdataleverantör inte skickar data till Google inom 14 dagar bedömer vi att kassa-/lagerdataleverantören har avvisat din förfrågan.

Så här startar du en Google Ads-kampanj för annonser för lokala butikslager

När din kassa-/lagerdataleverantör har skickat uppgifterna åt dig och du har aktiverat annonser för lokala butikslager kan du marknadsföra dina lokala produkter på Google. Om du vill visa annonser för lokala butikslager på Google måste du länka dina Merchant Center- och Google Ads-konton samt aktivera lokala produkter i dina Shopping-kampanjer.

Google kan göra en lagerverifiering för att säkerställa butiksdatans kvalitet.