Kom igång som säljare med programmet Partnerskap för lokala flöden

Den här artikeln beskriver hur du kommer igång som en säljare med programmet Partnerskap för lokala flöden.

Programmet Partnerskap för lokala flöden hjälper återförsäljare att använda annonser för lokala butikslager via kassa- eller lagerdataleverantörer. De här leverantörerna hjälper dig att hantera dina uppgifter och din närvaro på nätet åt dig.

Behörighetskrav för säljare

För att delta i programmet Partnerskap för lokala flöden ska du se till att du uppfyller följande behörighetskrav:

• Butik: Du måste ha minst en fysisk butik med minst 50 identifierbara produkter. Läs mer om unika produktkoder.
  • Annonser för lokala butikslager: Du får inte redan använda annonser för lokala butikslager.
  • Kassa-/lagerdataleverantörer: Ge din kassa-/lagerdataleverantör behörighet att skicka data om din butiksförsäljning och lager till Google.
  • Lagerkontroller: Tillåt Google att utföra lagerverifiering i vissa av dina butiker.

Så här ställer du in dina konton

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto. Om du inte har ett Merchant Center-konto skapar du ett.
  2. Klicka på Tillväxt och välj Hantera program.
  3. Välj Kom igång under Annonser för lokala butikslager.
  4. Klicka på Aktivera.
  5. Klicka på verktygsikonen .
  6. Klicka på Länkade konton.
  7. Klicka på Google My Business.
  8. Klicka på plusknappen om du vill länka ett Google My Business-konto.

Så här väljer och delar du din kassa-/lagerdataleverantör

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på verktygsikonen .
  3. Klicka på Konfigurera annonser för lokala butikslager.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till företagsinformation och varumärkesinformation.
  5. Klicka på plusknappen och lägg till det land där du ska annonsera med annonser för lokala butikslager.
  6. Välj Integrera Partnerskap för lokala flöden och välj kassa-/lagerdataleverantör i rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Spara.

Om du inte ser din kassa-/lagerdataleverantör och är intresserad av att bli medlem i LIA via programmet Partnerskap för lokala flöden skickar du in en intresseanmälan här

Vi skickar ett mail till din kassa-/lagerdataleverantör som innehåller ditt säljarnamn, Merchant Center-id och kassaleverantörens konto-id.

Obs! Om din kassa-/lagerdataleverantör inte skickar data till Google inom 14 dagar bedömer vi att kassa-/lagerdataleverantören har avvisat din förfrågan.

Så här startar du en Google Ads-kampanj

1. Länka dina Merchant Center- och Google Ads-konton.
    • Om du inte har ett Google Ads-konto:
      1. ​​Logga in på ditt Merchant Center-konto
      2. Klicka på verktygsikonen .
      3. Klicka på Länkade konton.
      4. Klicka på Google Ads.
      5. Klicka på plusknappen och skapa ett Google Ads-konto.
  2. Skapa en LIA-shoppingkampanj.
  3. Ange en budget och skapa en budstrategi. Om du inte använder ett budverktyg, internt eller tillhandahållet av tredje part, som tar hänsyn till butiksbesök rekommenderar vi att du använder den automatiska budstrategin Maximera klick. Om du är en avancerad användare kan du manuellt ange bud med manuell kostnad per klick-budgivning (CPC).
Google kan göra en lagerverifiering för att säkerställa butiksdatans kvalitet.