In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Als verkoper aan de slag gaan met het partnerprogramma voor lokale feeds

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u als verkoper aan de slag kunt gaan met het partnerprogramma voor lokale feeds.

Via het partnerprogramma voor lokale feeds kunnen verkopers advertenties met lokale voorraad of gratis productvermeldingen gebruiken door samen te werken met providers van verkooppunt- of voorraadgegevens. Deze providers beheren uw gegevens zodat u uw producten in de buurt op Google kunt weergeven.

Opmerking: U kunt alleen verkooppunt-/voorraadproviders gebruiken diehier worden vermeld om namens u gegevens in te dienen.

Deelnamevereisten voor verkopers

U kunt alleen deelnemen aan het partnerprogramma voor lokale feeds als u aan de volgende vereisten voldoet:

• Winkel: u heeft minimaal 1 fysieke winkel met minimaal 50 identificeerbare producten. Meer informatie over unieke product-ID's.
  • Providers van verkooppunt-/voorraadgegevens: geef uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens toestemming om uw winkelverkoop- en voorraadgegevens aan Google te verstrekken.

Uw accounts instellen

Als u uw lokale producten op Google wilt weergeven via een verkooppuntprovider, heeft u een Google Merchant Center-account en ten minste één geclaimd en geverifieerd bedrijfsprofiel nodig. Voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad heeft u ook een Google Ads-account nodig. Neem contact op met uw geschikte verkooppuntprovider als u hulp nodig heeft bij het instellen van uw accounts. Meer informatie over hoe u uw accounts instelt

Een provider van verkooppunt-/voorraadgegevens selecteren en delen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tools- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  3. Klik op Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad of Gratis lokale vermeldingen instellen.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw bedrijfsinformatie toe te voegen, de eigenaar of beheerder van een bedrijfsprofiel te koppelen en een bedrijfsgroep te selecteren.
  5. Klik op de plusknop om het land toe te voegen waar de advertenties en gratis vermeldingen worden getoond die uw lokale producten weergeven.
  6. Selecteer 'Integratie van partnerprogramma voor lokale feeds' en selecteer uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens in het dropdownmenu.
  7. Klik op Opslaan.

Als uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens niet wordt vermeld, kunt u hier aangeven dat u deze provider wilt toevoegen.

We sturen een e-mail naar uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens met daarin uw bedrijfsnaam, uw Merchant Center-ID en de account-ID van de provider van verkooppuntgegevens die u heeft ingediend.

Opmerking: Als uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens binnen 14 dagen geen gegevens naar Google verzendt, gaan we ervan uit dat de provider van verkooppunt-/voorraadgegevens uw verzoek heeft afgewezen.

Een Google Ads-campagne lanceren voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad

Nadat uw provider van verkooppunt-/voorraadgegevens namens u gegevens heeft verzonden en u advertenties met informatie over de winkelvoorraad heeft ingeschakeld, kunt u uw producten in de buurt op Google promoten. Als u advertenties met informatie over de winkelvoorraad wilt weergeven op Google, moet u uw Merchant Center- en Google Ads-accounts koppelen en producten in de buurt inschakelen in uw Shopping-campagnes.

Google kan een voorraadverificatie uitvoeren om de kwaliteit van winkelgegevens te waarborgen.