I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om flödesspecifikationen för butik

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Det här flödet används bara för att implementera programmet Partnerskap för lokala flöden.

Butiksflödet mappar dina butikskoder till butikernas adresser. Om du inte använder det här flödet måste butikskoderna i dina försäljnings- och lagerflöden stämma överens med butikskoderna i återförsäljarens Google Företagsprofiler. Det här flödet måste laddas upp när du lägger till nya återförsäljare eller butiker i programmet.

Obligatoriskt fält Beskrivning Typ Exempel
Målkunds-id
[target_customer_id]
Återförsäljarens säljar-id Heltal 112339909
Butikskod
[store_code]

Den unika butiksidentifieraren från kassa-/lagerdataleverantören.

Obs! Attributet butikskod är skiftlägeskänsligt.

Sträng 465278
Butiksadress [store_address] Butikens postadress som motsvarar butikskoden Sträng 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA
Valfritt fält Beskrivning Typ Exempel
butiksnamn
[store_name]

Säljarens eller butikens namn

Det här är ett rekommenderat fält.

Sträng Mountain View-butiken
Telefonnummer
[phone_number]
Butikens telefonnummer Sträng Flera format godkänns, bland annat internationella telefonnummer.
Webbadress
[website_url]
Webbadressen till butiken eller säljaren Sträng http://acmestores.com/456/

Google-produktkategori
[google_product_category]

Butikens verksamhetstyp

Välj kategorin som bäst motsvarar ditt företag på listan över vanliga kategorier.

Sträng Cykelbutik
Plats-id
[place_id]

Butiks-id i Google Places

Använd det här fältet om du vill ange en unik identifierare för en butik. Den behöver inte matcha en butiksadress.

Sträng ChIJgUbEo8cfqokR5lP9_Wh_DaM

Matchingsstatus
[matching_status]

Endast utdata. Matchningsstatus för kassabutik och Google Företagsprofil-butik.

Observera att det tar upp 48 timmar för ändringar att visas i Merchant Center (t.ex. skapande av nytt konto, länkade konton) och i Google Företagsprofil (t.ex. uppdatering av butiksadress) vilket kan påverka matchningsstatusen. I sådana fall anropar du pos.list för att hämta den uppdaterade matchningsstatusen.

Sträng

Möjliga värden:

• matched”: Kassabutiken har matchats med butiken i Google Företagsprofil.
  • failed”: Kassabutiken har inte matchats med butiken i Google Företagsprofil. Mer information finns i matchingStatusHint.

Tips för matchningsstatus
[matching_status_hint]

Endast utdata. Tipset på varför matchningen misslyckades. Detta är endast inställt när matchingStatus=failed. Sträng

Möjliga värden:

• linked-store-not-found”: Det finns inga Google Företagsprofil-butiker som kan matchas.
  • Koppla ditt Merchant Center-konto till ditt Google Företagsprofil-konto. Eller lägg till en ny Google Företagsprofil-butik som motsvarar kassabutiken.

• store-match-not-found”: Den angivna kassabutiken kunde inte matchas med någon av de kopplade Google Företagsprofil-butikerna.
  • Merchant Center-kontot är korrekt kopplat och butikerna är tillgängliga i Google Företagsprofil, men butikens adress matchar inte Google Företagsprofil-butikernas adresser. Uppdatera kassabutikens adress eller Google Företagsprofil-butikens adress så att de stämmer överens.